Άλωση της Τριπολιτσάς: Μηνύματα ενότητας και ισχύος (pics,vid)

Άλωση της Τριπολιτσάς: Μηνύματα ενότητας και ισχύος (pics,vid)

Σεπτέμβριος 24, 2023 - 15:23
0 σχόλια

Με κάθε λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η παρέλαση για την 202η επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς, παρουσία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπιου Παυλόπουλου και του εκπροσώπου της Κυβέρνησης Υπουργού Επικρατείας κ. Μάκη Βορίδη. Μετά το πέρας της παρέλασης οι επίσημοι έδωσαν το μήνυμα για αυτή την τόσο σημαντική ημέρα.

Ο κ. Βορίδης μίλησε για τον εορτασμό της Άλσωης και την σημαντικότητά της.

Είναι ένας λόγος παραπάνω να θυμόμαστε την τεράστια σημασία της Άλωσης της Τριπολιτσάς, γιατί τον ίδιο προκλητικό λόγο, την ίδια προκλητική στάση εξακολουθεί να διατηρεί η Τουρκία και σήμερα.

Με τη σειρά τους έδωσαν το μήνυμα για την ημέρα και οι δυο βουλευτές της Αρκαδίας κ. Κώστας Βλάσης και ο κ. Γιώργος Παπαηλιού.

Ο κ. Βλάσης επεσήμανε ότι η Άλωση της Τριπολιτσάς σηματοδοτεί την έναρξη της Εθνικής Παλιγγενεσίας και της Ελληνικής Επανάστασης.

Η Άλωση αποτέλεσε και ανέδειξε τον στατηγικό νου του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Η πόλη μας, η πατρίδα μας έχει ηρεμία, επιτυχία και αναπτύσσετε.

Ο κ. Παπαηλιού ανέφερε ότι μέσα από αυτή την ημέρα είναι σημαντικό να αναδεικνύεται η εθνική αυτογνωσία και το εθνικό φρόνημα.

Η εθνική ενότητα και η κοινωνική συνοχή είναι στοιχεία απαραίτητα και τα οποία βέβαια προϋποθέτουν αντίστοιχες πολιτικές, ώστε να μην γίνονται προκλητικές και ανιστόρητες δηλώσεις

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας μίλησε για την ημέρα και για τον Ελληνικό Αγώνα. Σήμερα είναι μέρα γιορτής και παραδειγματισμού.

Σήμερα πρέπει να μιλάμε για την πνευματική δουλεία, για τον κίνδυνο απώλειας της γλώσσας, των ηθών, των εθίμων, των αξιών, ίσως ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερο τώρα από ότι στο παρελθόν.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Δηλώσεις επισήμων για την Άλωση 2023


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.