Αντιδράσεις για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στην ευρύτερη περιοχή του Βαλτεσινίκου

Αντιδράσεις για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στην ευρύτερη περιοχή του Βαλτεσινίκου

Ιανουάριος 19, 2021 - 11:49
5 σχόλια

Έγγραφο του 'Χορεσίβιου' που απέστειλε στο Δήμο Γορτυνίας με θέμα την πρόταση αδειοδότησης για τοποθέτηση ανεμογεννητριών στην ευρύτερη περιοχή του Βαλτεσινίκου.

ΠΡΟΣ: Δήμαρχο Γορτυνίας κ. Ε. Κούλη
ΚΟΙΝ: - Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Γορτυνίας κ. Α. Αποστολόπουλο
- Αντιδήμαρχο Κλείτορος κ. Η. Ρέππα
- Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ι. Παναγιωτακόπουλο
- Πρόεδρο Τ.Κ. Βαλτεσινίκου κ. Χ. Βασιλικό

ΘΕΜΑ: Προτάσεις αδειοδότησης εναλλακτικών σταθμών ενέργειας

Κύριε Δήμαρχε,

Τις τελευταίες μέρες υπέπεσε στην αντίληψη μας χάρτης της περιοχής μας με υποβληθείσες προτάσεις αδειοδότησης σταθμών ενναλακτικών πηγών ενέργειας.

Από την μελέτη των απεικονιζομένων θέσεων για την περιοχή πέριξ του Βαλτεσινίκου, διαπιστώνουμε ότι προτείνεται τοποθέτηση σειράς ανεμογεννητριών στο Λαστοβούνι, στην κορυφογραμμή πάνω από τον κάμπο του Βαλτεσινίκου προς τον Άγιο Βλάσση και στις κορυφογραμμές απέναντι από τα χωριά Αμυγδαλιάς, Κερπινής, Δρακοβουνίου & Θεόκτιστου.

Η κάλυψη των παραπάνω περιοχών με σειρές ανεμογεννητριών, από μία πρώτη ανάγνωση, θα διαταράξει το οικοσύστημα και θα προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις κυρίως στην κτηνοτροφία, την μελισσοκομία και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, ιδιαίτερα στα γύρω χωριά που βρίσκονται σε πολύ κοντινές αποστάσεις από όλες αυτές τις εγκαταστάσεις.

Παρακαλούμε όπως εξετάσετε με ιδιαίτερη ευαισθησία το θέμα και προβείτε σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για να ανατρέψετε τον υπάρχοντα σχεδιασμό, σύμφωνα με τις μελέτες και τις υποδείξεις των ειδικών.

Με εκτίμηση
Για το ΔΣ
Ο Γενικός Γραμματέας                                   Η Πρόεδρος
Σαρτζετάκης Εμμανουήλ              Παπαγεωργίου Αφροδίτη

Ειδήσεις: 

5 Σχόλια

Αντί να ζητήσουν επί πλέον ωφελήματα για το χωριό,φαίνεται ότι στο χωριό δεν τα χρειάζονται........ τα ωφελήματα.

Εγώ με το αθώο μου μυαλό: Θα μπορούσαν να απαιτήσουν να γίνουν ορειβατικά μονοπάτια που θα συνδέουν τις διάφορες ομάδες γεννητριών μεταξύ τους και αυτές με το κοντινά χωριά, ώστε να γίνει ένας (ορειβατικός) τουριστικός προορισμός. Στο κάθε χωριουδάκι έτσι θα μπορούσε να υποστηριχτούν μικροί ξενώνες και λοιπά μαγαζιά για τους ορειβάτες-μονοπατητές κλπ. Έτσι θα εκμεταλλεύονταν πλήρως τη φυσική ομορφιά του τόπου τους. ΠΡΟΣΟΧΗ: Εννοώ μονοπάτια για περπάτημα ορειβατικό, όχι για να πηγαίνεις με αυτοκίνητα-μηχανές.

Το Μαίναλον, πριν τις μεγάλες πυρκαγιές ήταν ελατοσκέπαστο. Δυστυχώς όμως το ένα τρίτο περίπου, του πιο υγιούς κομματιού του δάσους, κάηκε, με την τελευταία μεγάλη πυρκαγιά να έχει συμβεί το 2011, και -ω του θαύματος- ακριβώς δέκα χρόνια μετά κατατέθηκε η πρόταση εγκατάστασης των ανεμογεννητριών ακριβώς στις περιοχές που το δάσος έχει καταστραφεί από τις φωτιές.

Το ειχαν πει καθαρα οπου ηταν δασος θα γινει δασος ξανα κυβερνηση νεας δημοκρατιας τοτε ο Αδωνις και οι λοιποι ηταν τοτε ακομα ακροδεξιοι και ο συριζα αριστερα μη κυβερνωσα μετα εγινε κυβερνωσα και η δημαρ κτλ...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.