Αντιμέτωποι με το φαινόμενο της «ακαρπίας» οι παραγωγοί μήλων Πιλαφά - Το αίτημα του δήμου Τρίπολης στον ΕΛΓΑ

Αντιμέτωποι με το φαινόμενο της «ακαρπίας» οι παραγωγοί μήλων Πιλαφά - Το αίτημα του δήμου Τρίπολης στον ΕΛΓΑ

Απρίλιος 26, 2024 - 14:21
0 σχόλια

Ο Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα και χωριών Δήμου Τρίπολης

κ. Χασάπης Δ. Ιωάννης με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο ζητά να υπάρξει μέριμνα για τους παραγωγούς των μήλων Πιλαφά, αφού έχουν έρθει αντιμέτωποι με το φαινόμενο της ακαρπείας.

Αξιότιμε κ. πρόεδρε ΕΛ.ΓΑ,

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει έντονη ανησυχία από παραγωγούς του Δήμου Τρίπολης πως παρουσιάζεται έντονα το φαινόμενο της « ακαρπίας» σε καλλιέργειες μηλιάς και συγκεκριμένα της ποικιλίας Π.Ο.Π. Ντελίσιους Πιλαφά.

Το φαινόμενο της «ακαρπίας» πιθανολογείται πως οφείλεται στις διακυμάνσεις των θερμοκρασιών οι οποίες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο κατά την περίοδο της ανθοφορίας καθώς και στην έλλειψη βροχοπτώσεων.

Ένα προϊόν το οποίο καλλιεργείται ευρέως στο δήμο μας και είναι πυλώνας ανάπτυξης της τοπικής μας οικονομίας.

Σύμφωνα με τα παραπάνω σας ζητάμε:

Όπως κλιμάκια του ΕΛ.ΓΑ. προβούν σε επισημάνσεις ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο το φαινόμενο της «ακαρπίας» έχει επηρεάσει το εισόδημα των παραγωγών και να δοθεί λύση αναπλήρωσης του απολεσθέντος εισοδήματος των παραγωγών.

Όπως τροποποιηθεί ο κανονισμός του ΕΛ.ΓΑ. ώστε να συμπεριλαμβάνεται ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής που βιώνει η περιοχή μας το ενδεχόμενο .

Ευελπιστώντας στις άμεσες δικές σας ενέργειες.

 

Δελτίο Τύπου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.