Από lifestyle πάμε καλά... από διπλωματία;

Από lifestyle πάμε καλά... από διπλωματία;

Οκτώβριος 04, 2020 - 10:12
19 σχόλια

Το σχόλιο του Σωκράτη

Ω, παίδες Ελλήνων, τόσες συναντήσεις στην Ευρωπαϊκή ένωση για τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας και τελικά "ουδέν". Και παρά την αποτυχία της Ευρωπαϊκή ένωσης αλλά και της Ελληνικής διπλωματίας στα εγχώρια μέσα υπάρχει και μια ελαφριά ικανοποίηση για τις ..."συστάσεις" προς τον σουλτάνο. Κάπου σε ένα χαρέμι ο σουλτάνος γελάει, καπνίζοντας τον αργιλέ και σχεδιάζοντας τις επόμενες κινήσεις. 

Και πέρα από αυτή την αποτυχία, φέραμε τον καουμπόι από το τέξας, με το όνομα Πομπέο, τον τραπεζώσαμε, του δώσαμε ότι ήθελε σαν καλά "παιδάκια" και εμείς δεν πήραμε ούτε μια δήλωση στήριξης από την Αμερική. Ούτε καν την μεταφορά της βάσης του Ιντσιρλίκ στην Σούδα, που θα σήμαινε μια οικονομική αλλά και ουσιαστική στήριξη για την Ελλάδα. Αλλά και τα δικά μας ΜΜΕ τα τύφλωσε η εκτυφλωτική λάμψη της Μαρέβας και δεν μπόρεσαν να γράψουν τίποτα άλλο πέρα από ρεπορτάζ τύπου lifestyle για την συνάντηση. 

Ο σουλτάνος είναι συνεχώς δυο βήματα μπροστά και εμείς τρέχουμε από πίσω εκ των υστέρων. Δεν μπορούμε ούτε να πείσουμε τους "δικούς μας" ευρωπαίους ούτε για light κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Που να είχαμε και πόλεμο δηλαδή... καταλαβαίνουμε τι στήριξη θα έχουμε αν γίνει το μπάμ με τους τούρκους. Και από τους "δικούς μας" ευρωπαίους μήπως τελικά τους συμφέρει αυτή η κατάσταση έντασης με την Τουρκία διότι παραγγέλνουμε Γερμανικές τορπίλες και Γαλλικά αεροπλάνα και βγάζουν αυτοί και από πάνω;

Και τι έχουμε τελικά κερδίσει στη διπλωματία το τελευταίο διάστημα; Σίγουρα τις εντυπώσεις ...για τον Ελληνικό στυλ και την Ελληνική φιλοξενία! 

Ειδήσεις: 
Tags: 

19 Σχόλια

Θυμηθείτε πως αντιμετώπισαν την επιστημονα πρωην πρώτη κυρία, γνωστή στους ακαδημαικους κύκλους και πως αντιμετωπίζεται τώρα μια κυρια με offshore. Την παρουσίαζαν σαν "λίγη" την προηγουμενη και τώρα με κάθε φόρεμα ευκαιρία για γλείψιμο. Άλλα 10 εκατομμύρια σε site για γλειψιμο τώρα αντι για νεες ΜΕΘ

Ο Δένδιας χτίζει αθόρυβα συμμαχίες όπως έκανε με Αίγυπτο και Ισραήλ. Μπορεί να μην τα φωνάζουν έξω αλλά γίνεται δουλειά.

Σωκράτη με τόσο χάλι που έχει η κυβέρνηση τους δίνουν και +17 απο συριζα! Αυτη η απάτη με τις δημοσκοπήσιες συνεχίζεται

@11:12 - Για το περιστεράκι μιλάς που από δασκάλα σε δημοτικό έγινε καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο επί πρωθυπουργίας του συζύγου της; Τέτοια αδικίας πως να την αντέξει άνθρωπος...Για ποιες ΜΕΘ λες; Για τις 545 που άφησε ο Σύριζα και τώρα είναι 945, σε 1-2 μήνες 1.200;

@11:34 - Τα ίδια ακούγαμε και πριν τις εκλογές. Οι δημοσκοπήσεις των βοθροκάναλων, στημένες, πληρωμένες κτλ. Βέβαια οι δημοσκοπήσεις του Documento έλεγαν άλλα... Ότι είναι στον πόντο η διαφορά. Μετά ήρθαν οι τριπλές εκλογές και μάθαμε ποια δημοσκόπηση ήταν "βοθροκάναλου" και ποια όχι. Μετά από αυτό το μάθημα, πάλι δεν κατάλαβες. Πάλι νομίζεις ότι είναι απάτη. Δεν καταλαβαίνεις ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών λέει "ευτυχώς που δεν έχουμε Σύριζα" με πανδημία, τουρκικό, προσφυγικό. Για αυτό η τεράστια διαφορά. Γιατί είδαν την πραγματικότητα του Σύριζα. Δεν είμαστε στο 2014, κυβέρνησαν.

''Λυκοσυμμαχίες'' φτιάχνει ο Δένδιας. Το Ισραήλ στον πόλεμο του Αρτσάχ στηρίζει την τουρκική συμμαχία (Τουρκία, Αζερμπαιτζάν, Πακιστάν, Σύριοι Ισλαμιστές). Οι ντονμέδες της Τουρκίας κάνουν δουλειά ταίζοντας τον Δένδια ισραηλινό σανό.

Στην τουρκική συμμαχία προσθέτω Γερμανία, Ιταλία, Μάλτα και Ισπανία.

Σωκράτη, αυτό το κείμενο είναι ο ορισμός του λαϊκισμού. Τι έχει κερδίσει η Ελλάδα με την διπλωματία της; Την Γαλλία, το Ισραήλ, την Αίγυπτο, τις ΗΠΑ, τους Σαουδάραβες. Τίποτα δηλαδή βρε Σωκρατάκο. Τίποτα. Τι έχει κερδίσει ο σουλτάνος; Μόνο την Γερμανία έχει που προφανώς θα υποστηρίξει την Τουρκία γιατί έχει αμέτρητα εργοστάσια εκεί. Αυτό πολύ δύσκολα μπορεί να αλλάξει. Για τα υπόλοιπα αστεία που γράφεις, τι να σου πω; Καταλαβαίνω τον πόνο σου. Τον ...είχες τον "Κούλη" αλλά στην έκανε. Ήσουν πολύ λίγος βρε Σωκράτη όμως. Ασχολήσου με τίποτε άλλο που γνωρίζεις και άσε τα πολιτικά.

@13:27 Όχι, μιλάει για την κυρά-Κώσταινα των γνωστών...Εθνάρχηδων που έγινε γιατρός και χειρούργησε. Κι αυτό με τις ΜΕΘ από πού ακριβώς το ξέρεις; Σε διαβεβαίωσε η κυβέρνηση των ά(χ)ριστων ή τις μέτρησες μία προς μία; Έτσι μέτρησες και τα 20 μύρια της εκστρατείας του κορωνοϊού που έκαναν φτερά σε τσέπες φίλων και γνωστών;

Κερδίσαμε πολλά περισσότερα πάντως από τις θλιβερές και βαρυγδουπες δηλώσεις για τα νταούλια και τις αγορές που θα χόρευαν στους ρυθμούς της απερισκεψιας.

@13:27 - Γνωστή και η κυρά Κώσταινα. Για το περιστεράκι κάποιο σχόλιο; Υπέρκομψη και αυτή, βεβαίως. Καριέρα ρουκέτα και υπέρκομψη. Πως την ξεχνάς; Κρίμα είναι. Όσο για τις ΜΕΘ, ούτε η Αυγή δεν έχει αντίρρηση ότι είναι 930+. Ούτε οι συνδικαλιστές του Σύριζα έχουν αντίρρηση. Μόνο εσύ έχεις, γιατί δεν ξέρεις τι να απαντήσεις.

Α ρε Πάυλο, τι ονειρώξεις τραβας με το κομμα σου... έχεις τυφλωθεί από την λαμψη της μαρεβας και τα λεφτά των offshore Και δεν ήξερες καν για την καριέρα του περιστεριού.

@21:27 - Δεν μπορώ να δω καν την Μαρέβα. Ήταν τέτοια η λάμψη από το περιστεράκι μας που δεν υπάρχει σύγκριση. Για αυτό χαριεντιζόταν μαζί της και ο Βαρδής Βαρδινογιάννης με σκαμπιλάκια, φαίνεται. Είχε τυφλωθεί και αυτός από την υπέρκομψη περιστερούλα μας. Με τέτοια καριέρα φυσιολογικό είναι. Υπερκομψότατη. Μετά ήρθε ο "Κούλης" προχώρησε το Ελληνικό, δεν έγινε υπουργός και η ανιψιά από την Κρήτη και δεν έχουν από τον γνωστό όμιλο κάποιον να χαριεντιστούν. Κάνουν δυνατή αντιπολίτευση όμως. Ξέρεις τι είναι να λένε υπέρκομψη την Μαρέβα; Ρίχνει κυβέρνηση ένα τέτοιο σχόλιο...

Παυλο την Κυριακή δεν σου δίνουν ρεπό; Ή μήπως έχετε άλλον back up για τις αργίες;

@20:43 Εσύ όμως για να ξέρεις να απαντάς to the point, μας διαφώτισες πλήρως για τα 20 μυριάκια, που αλλάξαν χέρια και πετάξαν σαν τα περιστέρια, όπως λέει το λαϊκό άσμα. Δεν το ακουμπάμε όμως αυτό το θέμα γιατί τσούζει, ε; Άσε που μπορεί να κακοκαρδίσουμε τους μέντορές μας και δεν τους πάει να είναι συνοφρυωμένοι..

@23:40 - Κοίτα, έχεις δίκιο. Κανονικά δεν έπρεπε να γίνει καμία διαφημιστική καμπάνια στα ΜΜΕ. Να μην δώσουν ούτε ένα ευρώ. Γιατί να δώσουν εξάλλου; Πανδημία έχουμε; Lockdown είχαμε; Δεν έχει γίνει και κάτι σοβαρό. Στην χειρότερη, αφού ήθελαν να κάνουν καμπάνια για κάτι τόσο minor, ας ξεκίναγαν από τα ΜΜΕ του Βαξεβάνη. Μετά να πήγαιναν στα ΜΜΕ του Καλογρίτσα, ε συγγνώμη, αυτό μας τέλειωσε νωρίς. Δεν προχώρησε το μέγα σχέδιο Παππά. Από την άλλη αν έδιναν 20.000.000 σε ΜΚΟ για την ελεύθερη διακίνηση/σίτιση/διαμονή των μεταναστών, φαντάζομαι δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα...

@23:22 - Φίλε, έκατσα λίγο να ξεκουραστώ αλλά δεν μπορούσα να βγάλω από το μυαλό μου το περιστεράκι και είπα να το γράψω. Εκτυφλωτική σε όλα. Τώρα που το σκέφτομαι όμως, εσύ δεν έχεις ρεπό τις Κυριακές; Άσε εμένα, είμαι καπιταλιστής, δουλεύω κάθε ημέρα. Εσύ, παιδί του λαού, σοσιαλιστής και κάθεσαι και δουλεύεις Κυριακή; Προδίδεις την ιδεολογία. Τις αρχές σου. Τον μέντορα Καρανίκα! Όλα για την καριέρα ρε φίλε; Μα είναι χολέρα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.