Ασφαλής χρήση του διαδικτύου από τους μαθητές

Ασφαλής χρήση του διαδικτύου από τους μαθητές

Μάιος 11, 2012 - 14:46

Σε μια σημαντική  συνεργασία προχωρά το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και η Σχολική Επιτροπή Α/βάθμιας Eκπαίδευσης του Δήμου Τρίπολης.
Συγκεκριμένα ομάδα φοιτητών του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου του Τμήματος Επιστήμης & Τεχνολογίας Υπολογιστών,  υπό την επίβλεψη των καθηγητών  Κώστα Κούτρα και Αγγελικής Αντωνίου δημιούργησε μια   σύγχρονη παρουσίαση διάρκειας μίας ώρας με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό με θέμα τους κινδύνους που εγκυμονεί η χρήση του διαδικτύου από μαθητές του δημοτικού.

Όπως ανέφερε ο Πέτρος Καλτεζιώτης, πρόεδρος της σχολικής επιτροπής, σκοπός της παρουσίασης είναι να ενημερωθούν όλοι οι μαθητές της Πέμπτης και Έκτης τάξης των δημοτικών σχολείων της Τρίπολης για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου (internet). Στόχος είναι  η δράση αυτή να πραγματοποιείται κάθε χρόνο.
Η παρουσίαση διεξάγεται σε κάθε τμήμα δημοτικού σχολείου ξεχωριστά, πραγματοποιείται συζήτηση με τους μικρούς μαθητές και συλλέγονται ενδιαφέροντα στοιχεία που αφορούν την χρήση των μαθητών στο internet.
Τα αναμενόμενα αποτελέσματα της δράσης είναι οι μαθητές να γνωρίσουν τα πιθανά προβλήματα από την χρήση του διαδικτύου, τρόπους αντίδρασης και αντιμετώπισης, καθώς και γραμμές SOS για τις περιπτώσεις ανάγκης.
Εκτός από την παρουσίαση θα υπάρξουν και άλλες συμπληρωματικές δράσεις όπως η δημιουργία αφίσας και μαθητικός διαγωνισμός.
Μέσα από τέτοιες δράσεις αποδεικνύεται ότι ο Δήμος Τρίπολης και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου μπορούν να συνεργαστούν σε πολλά σημαντικά θέματα που θα ωφελήσουν τόσο την τοπική κοινωνία της Τρίπολης όσο και την Πανεπιστημιακή Κοινότητα.
 

Ειδήσεις: