Αστυνομία: Ελλείψεις σε προσωπικό και οχήματα στην Αρκαδία – Τι λένε οι αστυνομικοί για τους ελέγχους (vid)

Αστυνομία: Ελλείψεις σε προσωπικό και οχήματα στην Αρκαδία – Τι λένε οι αστυνομικοί για τους ελέγχους (vid)

Νοέμβριος 30, 2021 - 11:45
8 σχόλια

Νέο διοικητικό συμβούλιο, ελεγκτική επιτροπή, αντιπρόσωποι στην Π.Ο.ΑΣ.Υ και στο συμβούλιο μεταθέσεων προέκυψαν από τις αρχαιρεσίες της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αρκαδίας.

Η συμμετοχή των αστυνομικών ήταν μαζική, γεγονός το οποίο δείχνει το ενδιαφέρον τους για το συνδικάτο.
Ο κ. Οικονομόπουλος Γιώργος, ο οποίος εξελέγη ξανά πρόεδρος, μίλησε στην κάμερα του ArcadiaPortal.gr για τους στόχους του νέου ΔΣ και για τα πάγια προβλήματα των αστυνομικών.

Το Σωματείο μας διαχρονικά διεκδικεί τους στόχους του και τα δικαιώματα των εργαζομένων

Δυστυχώς υπάρχουν προβλήματα που δεν έχουν επιλυθεί, όπως η μεγάλη έλλειψη αστυνομικού προσωπικού η οποία εντείνεται με τις αποσπάσεις στα νησιά και στα Προαναχωρησιακά Κέντρα μεταναστών.
Όπως και η έλλειψη υλικοτεχνολογικού εξοπλισμού η οποία επίσης παραμένει, και εντοπίζεται κυρίως σε περιπολικά οχήματα με τον στόλο των περιπολικών να είναι πεπαλαιωμένος.

Η κοινή γνώμη ίσως πιστεύει ότι έχουμε ενισχυθεί, να γνωρίζει όμως ότι  κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Υπάρχουν από κάποια νέα περιπολικά τα οποία προστέθηκαν στον στόλο από  προγράμματα ΕΣΠΑ, τα οποία όμως είναι μόνο για την Τροχαία. Οι υπηρεσίες ασφαλείας και των αστυνομικών τμημάτων υστερούν και παραμένουν με αυτοκίνητα 20ετίας.

Μία ακόμα σημαντική διεκδίκηση των αστυνομικών έχει να κάνει με την έλλειψη αλεξίσφαιρων γιλέκων και γενικά με τον υλικοτεχνολογικό εξοπλισμό τους.
Σε καμία περίπτωση ο εξοπλισμός μας δεν συνάδει με τον αστυνομικό του 2021, ανέφερε ο κ. Οικονομόπουλος τονίζοντας ότι εδώ και πολύ καιρό δεν χορηγούνται στολές και μπουφάν στους αστυνομικούς, αναγκάζοντάς τους να τα προμηθευτούν μόνοι τους από τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό.
Τέλος, ο κ. Οικονομόπουλος μίλησε για τα πάρεργα από τα οποία επιθυμούν να απεμπλακούν οι αστυνομικοί υπάλληλοι.

Πάγιο αίτημά μας είναι η εξαίρεση των αστυνομικών από τα πάρεργα, όπως η επίδοση δικογράφων, η έκδοση διαβατηρίων. Έχουμε επιφορτιστεί με τα υγειονομικά μέτρα όπως ο έλεγχος για τον covid-19 και για το τσιγάρο, πάρεργα τα  οποία είναι αντικείμενα άλλων υπηρεσιών.

«Δυστυχώς όπου υπάρχει πρόβλημα, όπου κάποιος πρέπει να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά πάντα αυτή είναι η αστυνομία και πάντα οι αστυνομικοί είναι αυτοί που στην δύσκολη θα είναι εκεί και για την πολιτική ηγεσία, θα είναι ο σάκος του μποξ»

Ο ρόλος του αστυνομικού είναι να παρέχει ασφάλεια στους πολίτες και όχι να ασχολείται με τα παραπάνω είπε κλείνοντας.

Δείτε το νέο ΔΣ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

1.

Πρόεδρος

ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

 

2.

Α΄ Αντιπρόεδρος

ΚΟΥΡΕΤΑ Αναστασία

 

3.

Β΄ Αντιπρόεδρος

ΚΟΪΝΗΣ Ιωάννης

 

4.

Γεν. Γραμματέας

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Νικόλαος

 

5.

Αν. Γεν. Γραμματέας

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος

 

6.

Ταμίας

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

 

7.

Οργ. Γραμματέας

ΤΣΙΛΙΚΑΣ Στυλιανός

 

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

1.

ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ Σπυρίδων

 

2.

ΚΑΣΤΡΙΣΙΟΥ Ειρήνη

 

3.

ΚΟΝΤΑΚΟΣ Σταύρος

 

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΤΗΝ Π.Ο.ΑΣ.Υ.

1.

ΚΑΓΚΑΡΑΚΗΣ Παναγιώτης

 

2.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

 

3.

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Νικόλαος

 

4.

ΚΟΥΡΕΤΑ Αναστασία

 

5.

ΚΑΣΤΡΙΣΙΟΥ Ειρήνη

 

6.

ΚΟΪΝΗΣ Ιωάννης

 

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ

  1. Τακτικό μέλος: ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος  
  2. Αναπλ.  μέλος: ΚΑΣΤΡΙΣΙΟΥ Ειρήνη
Video: 

ArcadiaPortal.gr Τα προβλήματα και οι στόχοι του νέου ΔΣ Αστυνομικών Υπαλλήλων Αρκαδίας


8 Σχόλια

έτσι! χρειαζόμαστε παραπάνω εξοπλισμό για την αστυνομία... τι εννοείς έχουμε πανδημία... νταξ θα πεθάνει κανας γέρος κει χαμω αλλα το βασικό είναι να μην κουράζονται με διαβατήρια κτλ και να προσηλωθουν στο έργο τους: Ξύλο

Γιώργο δεκάδες χρόνια, ακούω τα ίδια πράγματα. Έλλειψη δύναμης και οι βάρδιες ίσα που βγαίνουν με άδεια περιπολικά..Ίδια απαράλλαχτη κατάσταση. Διότι ορισμένοι δεν θέλουν την Αστυνομία για το έγκλημα, αλλά την θέλουν να εκτελεί πάρεργο. Τη θέλουν τη φιλιππινέζα, για όλες τις δουλειές. Φωτιές, πλημμύρες, εκκλησίες, πανηγύρια, γήπεδα, μουσικές και καρέκλες σε μαγαζιά, πανδημίες, λαϊκές αγορές, πλανόδιοι πωλητές, μάσκες και εμβόλια τώρα, και ότι άλλο προκύψει ξαφνικά.

Τι να τα κάνετε ρε χωροφυλακοι ; Τον κόσμο κυνηγάτε για λογαριασμο το καθεστώτος, μάσκες και λοιπες ηλιθιότητες ταχα για την (δημόσια υγεία) Μαγκες πιάστε τα γεφύρια

Πάρτε κάνα μπάτσο ρε παιδιά ακόμα.λιγουσ Πήρατε τα τελευταία 2 χρόνια!!!πυροσβεστική και τα νοσοκομεία είναι πλήρες.

Αν έχετε μούτρα πριν εμβολιαστείτε πρώτα όλοι δεν πρέπει να συζητάτε για οτιδήποτε που άπτεται της νομιμότητας.

Θα έπρεπε οι διοικητές τους τους ανεμβολιαστοι τουλάχιστον να τους βάλουν σε θέσεις που να μην προκαλούν τον κόσμο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.