Δεκαπενταύγουστος: «Βούλιαξαν» τα χωριά της Αρκαδίας

Δεκαπενταύγουστος: «Βούλιαξαν» τα χωριά της Αρκαδίας

Αύγουστος 16, 2022 - 12:19
1 σχόλια

Γλέντι, χορός, φίλους και συγγενείς αυτά αποζητούσε ο κόσμος αυτόν τον Δεκαπενταύγουστο

Ο Δεκαπενταύγουστος ήταν γεμάτος πανηγύρια και ο κόσμος δεν έχασε την ευκαιρία να πάρει μέρος σε αυτά και να διασκεδάσει με την ψυχή του.

Οι πλατείες και τα καφενεία των χωριών της Αρκαδίας γέμισαν και πάλι με κόσμο, που το είχε ανάγκη να ακούσει μουσική και να χορέψει.

Οι πλαστικές καρέκλες και τα τραπέζια «πρωταγωνίστησαν» ενώ τα σουβλάκια, η γουρνοπούλα και οι μπύρες σκαρφάλωσαν στην κορυφή των προτιμήσεων αυτές τις ημέρες.  

Από το χωριό Δάρα, το Βαλτεσινίκο, τη Στεμνίτσα, το Κορακοβούνι μέχρι τις Κολλίνες, τη Βλαχοκερασιά και την Ασέα και όποιο χωριό μπορεί να φανταστεί κανείς, όλα φέτος διοργάνωσαν μετά από πολύ καιρό τα καθιερωμένα πανηγύρια τους με τεράστια επιτυχία. Τα χωριά της Γορτυνίας, της Κυνουρίας, της Τρίπολης και της Μεγαλόπολης έζησαν μέρες παλιών εποχών που γέμιζαν οι πλατείες από κόσμο, που τα αυτοκίνητα έκαναν ουρές και που όλα τα σπίτια φωτίζονταν όλα.

Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, που μας έχουν γεμίσει ανασφάλεια και αβεβαιότητα ο κόσμος αποζητούσε αυτή τη διέξοδο.  Να ακούσει παραδοσιακή μουσική, να αγκαλιάσει τους συγγενείς και τους φίλους και να χορέψει ασταμάτητα μέχρι το πρωί.

Μικροί και μεγάλοι πιάστηκαν σε κύκλο και χόρεψαν από τσάμικο και καλαματιανό μέχρι συρτάκι και ικαριώτικο.

Όπως πληροφορηθήκαμε από πολλούς αναγνώστες, η κοσμοσυρροή ήταν τόσο μεγάλη σε πολλά χωριά, που πολλά από τα φαγητά ή τα αναψυκτικά κατά τη διάρκεια των πανηγυριών τελείωσαν πολύ γρήγορα. Πολλοί σύλλογοι χωριών δεν περίμεναν τόσα άτομα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν ελλείψεις. Ο κόσμος όμως δεν επηρεάστηκε από τις όποιες ελλείψεις και το διασκέδασε με την ψυχή του σε όποιο χωριό και να βρέθηκε.

Παρά τα όποια προβλήματα, ο κόσμος απόλαυσε κατά πολύ τα φετινά πανηγύρια, γεμίζοντας τις μπαταρίες για τον δύσκολο χειμώνα που θα έρθει.


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Και σε λίγες μέρες η Αρκαδία και τα περισσότερα χωριά θα μείνουν με τους λιγοστούς κατοίκους τους, ηλικιωμένους κατά κύριο λόγο, που κρατούν τον υπόλοιπο χρόνο ζωντανά τα χωριά, αλλά κανείς δεν ασχολείται μαζί τους. Αντί να γίνουν πράγματα ώστε αυτοί οι άνθρωποι που έρχονται στα χωριά για τα πανηγύρια και είναι κυρίως από την Αθήνα, να επανακάμψουν, έρχονται μόνο για τα πανηγύρια γιατί μόνο για αυτό είναι πλέον η επαρχία... Δυστυχώς. Ας προβληματιστούμε λίγο Χρόνια πολλά. και για να μην υπάρξει παρανόηση φυσικά και να γίνονται εκδηλώσεις και πανηγύρια ... και ειδικά μετά από τόσο καιρό

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.