Διακρίσεις της ΜΟΜΑ εις βάρος της Αρκαδίας διαπιστώνει η Πολιτική Προστασία

Διακρίσεις της ΜΟΜΑ εις βάρος της Αρκαδίας διαπιστώνει η Πολιτική Προστασία

Οκτώβριος 17, 2016 - 14:44
2 σχόλια

Συνεδρίασε η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου στο κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προκειμένου να γίνει ο απολογισμός της καλοκαιρινής περιόδου, αλλά και να γίνει η προετοιμασία ενόψει της χειμερινής στην Αρκαδία.

Ένα από τα θέμα τα οποία συζητήθηκαν ήταν και οι πλημμύρες της 25ης Ιουνίου οι οποίες έπληξαν την Αρκαδία και δυστυχώς έχουν αφήσει πίσω τους ανυπολόγιστες καταστροφές στον αγροτικό τομέα, αλλά και σε αυτόν των υποδομών.

Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας πρόεδρος του οργάνου, τελάρα, στρώματα και βαριά υλικά είχαν φράξει το ρέμα στο Στενό με αποτέλεσμα να πνιγούν στην κυριολεξία χωράφια και νοικοκυριά.
Σημείωσε ότι οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι και να σταματήσουν να πετούν απορρίμματα σε ρέματα και εκτάσεις γιατί τα πλημμυρικά φαινόμενα θα επανέλθουν και θα  προξενήσουν μεγαλύτερες καταστροφές.

«Καθαρίσαμε τα ρέματα πριν από λίγο καιρό και δυστυχώς τώρα η εικόνα είναι οικτρή, ξανά υπάρχουν αντικείμενα και υλικά». Στον Μάη-Θανάση ανέφερε χαρακτηριστικά για την περιοχή της Τρίπολης,  πλαστικά έχουν κατακλύσει τα πάντα.

Θα έπρεπε να ντρεπόμαστε. 

Επίσης στην συνεδρίαση αναφέρθηκε και ο καθαρισμός που γίνεται στα ποτάμια της Τεγέας και συγκεκριμένα στο Δολιανίτη ποταμό ο οποίος έσπασε κατά την ημέρα των βροχοπτώσεων και κατέστρεψε τα πάντα στο πέρασμά του.

Όπως είπε, έχει σχεδόν καθαριστεί το μισό και οι εργασίες συνεχίζονται σημείωσε ότι «είμαστε σε αναμονή να έρθουν οι χρηματοδοτήσεις από το υπουργείο αλλά και τα μηχανήματα της ΜΟΜΑ τα οποία είναι στη Μεσσηνία και ήδη έχουν καθυστερήσει αδικαιολόγητα, καθώς οι πλημμύρες της Αρκαδίας είναι προηγηθεί αυτών της Μεσσηνίας», κάνοντας λόγο για διακρίσεις.

Έχουμε  ζητήσει τη χρηματοδότηση της Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου και είμαστε ακόμα σε αναμονή.

Ο κ. Πανουκλιάς από την αρμόδια υπηρεσία της Ππεριφέρειας μίλησε για τις εργασίες που εκτελούνται, αναφέροντας ότι ο Δολιανίτης έχει καθαριστεί έως το γεφύρι της Μαγούλας και γίνονται προσπάθειες να ολοκληρωθεί, σημειώνοντας ότι στο έργο είναι στην υπηρεσία της Περιφέρειας η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα.

Σημείωσε τη βοήθεια του τοπικού πρόεδρου των Ριζών, των Δολιανών και του Κούβλι στις προσπάθειες καθαρισμού.

Επίσης, ανέφερε ότι οι καταβόθρες είναι ένα μεγάλο θέμα καθώς αν δεν καθαριστούν θα υπάρξουν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα τον χειμώνα. Όπως χαρακτηριστικά είπε, με τις πλημμύρες αποκαλύφθηκαν και άλλες καταβόθρες οι οποίες δεν ήταν γνώστες.  Ο Μαντινειακός κόλπος  θα πλημμυρίσει άμα οι καταβόθρες που είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση και δεν καθαριστούν άμεσα.

Κλείνοντας, ο κ. Πανουκλιάς τόνισε ότι είναι πολλές οι ζημιες που υπέστησαν τα ποτάμια και τόνισε ότι εχουν ζητησει 4 εκατ. ευρω για καθαρισμους.
 


2 Σχόλια

Εκεί στην περιφέρεια δεν τους έχουν πει ότι το ποτάμι το καθαρίζεις από το τέλος προς τις πηγές του; .... Γίδια μικροκομματικές συμπεριφορές παντού...

Τους ανακατωνουν τις δουλειές, τα μηχανήματα της περιφέρειας που σαπίζουν στα γκαράζ δεν τα βλέπουν. Ή όταν χρειάζεται να μετακινηθούν τα μηχανηματα της περιφέρειας έχει τελειώσει η βάρδια των χειριστών.. για γέλια και για κλάματα. Κοιτάξτε πρώτα τα του οίκου σας και μετά μιλάτε.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.