Διαμαρτυρία για την υποστελέχωση - υποχρηματοδότηση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης (pics,vid)

Διαμαρτυρία για την υποστελέχωση - υποχρηματοδότηση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης (pics,vid)

Νοέμβριος 30, 2023 - 13:13
1 σχόλια

Κραυγή αγωνίας από τους γιατρούς και τους εργαζομένους στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο: Χρηματοδότηση εδώ και τώρα

Σαρανταοκτάωρη απεργία ξεκίνησε χθες Τετάρτη 29 Νοεμβρίου η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), ενώ σήμερα Πέμπτη 30 Νοεμβρίου πανελλαδική στάση εργασίας ανακοίνωσε και η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης πραγματοποίησαν κινητοποίηση μπροστά από τα Επείγοντα, απαιτώντας αυξήσεις και προσλήψεις, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών, αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Η πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Διαμάντω Σαραντοπούλου και ο Συμεών Τσίντζος, Διευθυντής ντής ΩΡΛ στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, αντιπρόεδρος, μίλησαν για τη συμμετοχή τους στην Πανελλαδική στάση εργασίας και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την εργασία τους.

Η κυρία Σαραντοπούλου τόνισε την αναγκαιότητα νέων μόνιμων προσλήψεων, αφού με το τέλος του έτους θα υπάρξουν πολλές συνταξιοδοτήσεις.

Έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι, υπάρχουν κλινικές που δουλεύουν στα όρια ασφαλείας και το περιφερειακό νοσοκομείο δεν εφημερεύει κάθε μέρα, αφού δεν υπάρχουν γιατροί και νοσηλευτές

Μεγάλο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με τις ελλείψεις τραυματιοφορέων, ενώ ήδη υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στη χρηματοδότηση και ο προϋπολογισμός δεν καλύπτει τις ανάγκες, είπε η κυρία Σαραντοπούλου.

Ακούμε σχέδια μεγαλεπήβολα, αλλά αυτά δεν μπορούν να γίνουν αν δεν υπάρξει μεγαλύτερη χρηματοδότηση ή αν δεν γίνουν μόνιμες προσλήψεις

Ο κ. Τσίντζος είπε: «Το ηθικό μας είναι πολύ χαμηλό, ζούμε με αβεβαιότητα με τα προβλήματα να παραμένουν άλυτα και να διογκώνονται, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος το σύστημα να καταρρεύσει, αφήνοντας εκτός των δομών τους ανασφάλιστους».

Όλες οι κλινικές του νοσοκομείου, πλήν μιας, χρειάζονται τουλάχιστον δύο επιπλέον γιατρούς όπως επίσης και νοσηλευτές. Το Παναρκαδικό Νοσοκομείο χρειάζεται γενναία χρηματοδότηση εδώ και τώρα, όχι μπαλώματα τα οποία γίνονται για να καλύψουν το επικοινωνιακό προφίλ των κυβερνώντων.

Ο κ. Τσίντζος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τον αξονικό τομογράφο και τον τρόπο με τον οποίον οι ασθενείς δέχονται τα νέα για τη μη λειτουργία του, ανέφερε ότι οι πολίτες είναι μουδιασμένοι και σε σοκ όταν το πληροφορούνται.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Kινητοποίηση γιατρών και εργαζομένων στo Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης


Υπάρχει 1 Σχόλιο

και στο άστρος δεν δουλεύει το ακτινολογικό μετά τον κοντοζιαμανη το χάος.φερτε τον πίσω please

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.