Επικαιρότητα

Latest

Η κατανυκτική περιφορά των Επιταφίων της Τρίπολης στην πλατεία Αγίου Βασιλείου (pics,vid)

Μετά από μία παύση μερικών ετών, φέτος την Μεγάλη Παρασκευή σε κατανυκτική ατμόσφαιρα οι πιστοί έδωσαν ένα δυναμικό «παρών» στη Περιφορά των Επιταφίων στην πλατεία Αγίου Βασιλείου.

Περισσότερα

Πάσχα: Τα κόκκινα αβγά και τι συμβολίζουν

Μπορεί τις τελευταίες δεκαετίες τα αβγά το Πάσχα να τα βάφουμε σε διάφορα χρώματα, όμως η παράδοση τα θέλει κόκκινα. Τα κόκκινα αβγά είναι ένα έθιμο που έχει τις ρίζες του βαθιά στον χρόνο.

Περισσότερα

Μία σύλληψη 65χρονου για κατοχή κάνναβης

Συνελήφθη, χθες (2.5.2024) το πρωί, στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, 65χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε τσιγαριλίκι κάνναβης, το οποίο κατασχέθηκε. 

Περισσότερα

Τρίπολη: Υποδοχή του Αγίου Φωτός και Ανάσταση στον Μητροπολιτικό ΙΝ Αγίου Βασιλείου

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για το Πάσχα.

ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΜΑΪΟΥ

Κεντρική Πλατεία Αγίου Βασιλείου / ώρα 9:45μμ

Υποδοχή του Αγίου Φωτός

Περισσότερα

Τι ώρα θα πραγματοποιηθεί η περιφορά των Επιταφίων στο Λεβίδι

Έτοιμοι οι τρεις επιτάφιοι από τις ενορίες του χωριού μας.

Oι ενορίτες και οι ενορίτισσες της κάθε εκκλησίας φρόντισαν για το στολισμό του κάθε επιταφίου.

Περισσότερα

Πού θα βρέξει το Μεγάλο Σάββατο

Αρχικά στο Ιόνιο, τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοανατολικά σποραδικές καταιγίδες το Μεγάλο Σάββατο.

Περισσότερα

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου στα Κουβέλια

Ανακοινώνεται ότι την Δευτέρα της Διακαινησίμου, 6 Μαΐου 2024, πανηγυρίζει με κάθε μεγαλοπρέπεια ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Κουβελίων τον προστάτη και έφορό της, Άγιο Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο τον Τροπαιφόρο.

Περισσότερα

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Στα 846 ευρώ ο μέσος φόρος στο εκκαθαριστικό

Σε μία εβδομάδα στο Taxisnet έχουν υποβληθεί 81.964 φορολογικές δηλώσεις.

Περισσότερα

Σύλληψη 45χρονου για κατοχή κάνναβης

Συνελήφθη, χθες (2.5.2024) το απόγευμα, στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, 45χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -13,9- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθη

Περισσότερα

Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μεγαλόπολης (pics)

Στην ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και την Αποκαθήλωση του Κυρίου στο Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μεγαλόπολης, παραβρέθηκε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλειος Κοντοζαμάνης.

Περισσότερα

Υπ. Υγείας: Πώς θα κλείνονται τα ραντεβού για αιματολογικές εξετάσεις

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. προσφέρει νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τον πολίτη.

Περισσότερα

Στην Καρύταινα έφτιαξαν πιστό αντίγραφο του αυθεντικού Επιταφίου από την Οδησσό το 1895

Στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας στην Καρύταινα ολοκληρώνεται ο στολισμός του Επιταφίου. Δεκάδες μικροί και μεγάλοι με πρωτομαστόρισσα την κα.

Περισσότερα

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για την αντιπυρική περίοδο

Στο πλαίσιο της διαρκούς ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης των πολιτών, η  Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Πελοποννήσου υπενθυμίζει ότι η αντιπυρική  περίοδος στη χώρα μας έχει ξεκινήσει ήδη και θα διαρκέσει έως την 31η Οκτωβρίου. 

Περισσότερα

Οι στολισμένοι επιτάφιοι της Γορτυνίας (pics)

∆είτε τις εικόνες α̟πό τους στολισµένους ε̟πταφίους των Ενοριών της Γορτυνίας, όπως αυτές έχουν αναρτηθεί σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Περισσότερα

Δύο συλλήψεις στη Λακωνία για κατοχή κάνναβης

Συνελήφθησαν, χθες (2.5.2024) το πρωί σε τοπική κοινότητα του δήμου Σπάρτης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, -2- ημεδαποί, ηλικίας από 26 και 21 ετών, αντίστοιχα, γιατί κατείχαν από κοινού μικροπ

Περισσότερα

Σελίδες