Δήμος Τρίπολης: Με αιχμές αποχώρησε η «Save a Greek Stray» από το καταφύγιο αδέσποτων ζώων

Δήμος Τρίπολης: Με αιχμές αποχώρησε η «Save a Greek Stray» από το καταφύγιο αδέσποτων ζώων

Μάρτιος 26, 2024 - 18:21
48 σχόλια

Την συνεργασία μας με το Δήμο Τρίπολης, που ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2023 κατόπιν αιτήματος των αρμόδιων αρχών του Δήμου, αποφασίσαμε να την λήξουμε και ήδη από τις 10/3 δεν έχουμε φυσική παρουσία στο καταφύγιο ούτε γνώση των διαλαμβανόμενων.

Με γνώμονα την ευζωία των ζώων που συναντήσαμε και με το όραμα ενός καλύτερου μέλλοντος για τα ζώα της Τρίπολης, είχαμε ξεκινήσει να συνεργαζόμαστε, ελπίζοντας πως θα μπορέσουμε να μεταδώσουμε τις γνώσεις και την εμπειρία μας, όσον αφορά την ορθή λειτουργία του Δημοτικού Καταφυγίου, καθώς και του Προγράμματος Διαχείρισης των Αδέσποτων του Δήμου.

Ξεκινήσαμε κάνοντας στειρώσεις σε μία τριήμερη Δράση που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβρη, οπότε στειρωθήκαν 125 σκυλιά, που βρέθηκαν αστείρωτα εντός του καταφύγιου με πολλά θηλυκά ήδη σε κατάσταση εγκυμοσύνης και την πλειοψηφία αυτών σε κατάσταση απίσχνασης. Αναγκαστήκαμε να απορροφήσουμε ένα μεγάλο αριθμό ζώων τα οποία έχρηζαν άμεσης ιατρικής περίθαλψης και συνειδητοποιήσαμε πως ο ρόλος μας αυτή τη φορά θα πρέπει να μην περιοριστεί στη συνδρομή σε στειρώσεις, αλλά στη μετάδοση της τεχνογνωσίας που διαθέτουμε αναφορικά με τη μελλοντική διαχείριση.

Σε αυτήν την ολιγόμηνη παρουσία μας, δράσαμε συμβουλευτικά και όταν οι περιστάσεις το απαιτούσαν και επί του πεδίου, μπορέσαμε δε σε συνεργασία με το Δήμο να πέτυχουμε κάποιους από τους στόχους μας, αποτυγχάνοντας σε άλλους, συγκρουόμενοι με απαρχαιωμένες νοοτροπίες και σκοπέλους της Δημόσιας Διοίκησης. Ανοίξαμε το καταφύγιο σε εθελοντές και κοινό και οργανώσαμε μέρες και δράσεις που επιτέλους περιελάμβαναν τους φιλόζωους κατοίκους της πόλης, εισηγηθήκαμε αλλαγές στις διαδικασίες επικοινωνίας με τους αρμόδιους φορείς, περισυλλογής, επανένταξης και συντονισμού των στειρώσεων των αδέσποτων και επιχειρήσαμε να μυήσουμε τους συνεργαζομένους με το Δήμο, στην υλοποίηση της διαχείρισης βάσει συγκεκριμένου πρωτοκόλλου.

Παραδίδοντας το καταφύγιο στους νέους συνεργάτες του Δήμου, απομακρυνθήκαμε μερικώς στις αρχές του νέου έτους, έχοντας διαβεβαιώσεις ότι το καταφύγιο λειτουργούσε επαρκώς, συνεχίζοντας να συντονίζουμε στειρώσεις και περισυλλογές. Επανερχόμενοι μετά από μερικές εβδομάδες μετά λύπης μας συναντήσαμε ξανά εικόνες απισχνασμένων ζώων που μας ανάγκασαν να απομακρύνουμε ένα νέο μεγάλο αριθμό σκύλων, η πλειοψηφία των οποίων ήταν υγιείς.

Ταυτόχρονα προωθούσαμε για υιοθεσία όσα περισσότερα ζώα μπορούσαμε, προκειμένου να έχουν την ευκαιρία μιας καλύτερης ζωής, ενώ αναλάβαμε να διαχειριστούμε συνολικά πάνω από 80 σκυλιά επωμιζόμενοι ένα τεράστιο οικονομικό, λειτουργικό και ψυχικό βάρος, που πολλές φορές μας λύγισε, αλλά δεν μας έκαμψε, γιατί μπορέσαμε να δούμε πολλά από αυτά ευτυχισμένα και υγιή πλέον στα νέα τους σπίτια. Καλύψαμε το κόστος για εξετάσεις, θεραπείες και χειρουργεία σε ζώα εντός και εκτός καταφυγίου, ενώ μπορέσαμε συνολικά να στειρώσουμε 197 σκυλιά, 28 εκ των οποίων σε εξωτερικούς συμβεβλημένους κτηνιάτρους του Δήμου.

Από την Τρίπολη αναγκαστήκαμε να αποχωρήσουμε διότι ήταν αδύνατον πλέον να συνεννοηθούμε και να συνεργαστούμε με ανθρώπους που έχουν επιλέξει εκ προοιμίου να πορευτούν διαφορετικά από όσα πρεσβεύει η λογική, οι αρχές και οι αξίες μας και ταυτόχρονα με την ελπίδα, πως μέρος όσων έχουμε εισηγηθεί θα εφαρμοστούν, ώστε οι φόβοι και οι ανησυχίες μας να μην επαληθευτούν.

Η Save a Greek Stray, όπως και κάθε φορέας δράσης, οφείλει να λειτουργεί σύμφωνα με όσα ορίζει το καταστατικό της και πρωτίστως οι αξίες μας και με βάση αυτές τις προτεραιότητες θελήσαμε να βοηθήσουμε, αλλά και με τις ίδιες αρχές επιλέξαμε να αποχωρήσουμε.

Να υπενθυμίσουμε πως πρότυπα καταφύγια δεν χαρακτηρίζονται τα νεόδμητα κτίρια και οι ωραίες εγκαταστάσεις στοίβαξης ανεπιθύμητων ψυχών, αλλά αυτά που απαρτίζονται από ανθρώπινο δυναμικό που σέβεται τα δικαιώματά τους και συναισθάνεται το δράμα της αναίτιας φυλάκισης τους.

Η καρδιά μας παραμένει εκεί, στα ζώα που αγαπήσαμε και πονέσαμε, και που θα τα παρακολουθούμε με ενδιαφέρον και ελπίδα, ένα προς ένα.

(Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσοι πάλεψαν να μας κρατήσουν κάθε φορά που χάναμε τις ελπίδες μας, την πλειοψηφία των γιατρών της Τρίπολης που συνεργάστηκαν μαζί μας, τους δημότες που πρόθυμα και με ευγένεια μετέφεραν ζώα στους γιατρούς για στειρώσεις και τους γιατρούς μας που κάθε φορά μας στηρίζουν αγγόγυστα ).

 

 

Ειδήσεις: 

48 Σχόλια

Πιο ξεφτίλα πεθαίνεις.. Δήμος της πλάκας. ακούει κανείς η είναι απασχολημένοι όλοι με τις φωτογραφίες και τις φαμφάρες ??

Ρόμπα !

Την ανάρτηση του συλλόγου μέσα σε δυο ώρες την έχουν κοινοποιήσει τουλάχιστον πενήντα προφίλ ! Ξεφτίλα στο πανελλήνιο !!!

Αισχρός και ντροπή.Ειχαν έρθει στο δήμο μας οι καλύτεροι επαγγελματίες και εμείς καταφέραμε να τους διώξουμε.Δημαρχε μήπως ήρθε η ώρα να τον διώξεις; Προσωπικά έχω επισκεφτεί την εισαγγελία για την συμπεριφορά και αντιμετώπιση την προηγούμενη εβδομάδα προβλήματος που προέκυψε με αδέσποτο σκυλί.Το ζωάκι μεταφέρθηκε στο καταφύγιο όπου θανατώθηκε.Ο υπάνθρωπος αυτούς αντιδήμαρχος δεν μπορεί να λέγεται.Ο νομικός μου σύμβουλο ς ετοιμάζει αγωγη.Δεν είναι για γραφεία αυτός είναι μόνο για βουνα

Ε

Κακος που παρατησατε αυτες τις ψυχες . Υπαρχουν τροποι οπως αγωγες στο ευρωπαικο δικαστηριο για να συμμορφωθουν αυτοι που το μονο που ξερουν οι να τα περνουν. Γιατι εμεις οι δημοτες πληρωνομαι γι αυτα τα ζωακια!!

Δεν υπάρχει Δήμος Τρίπολης και δεν υπάρχει δήμαρχος ούτε αντιδήμαρχοι. Τα καταφέραμε και γίναμε επιτέλους χωριό. Αλλά όχι τυχαίο χωριό. ΧΩΡΙΟ-ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ !!! Διάλυση σε όλα τα επίπεδα και όλα τα θέματα.

Ο κος Παπαδατος οφείλει εμεσα ναας ενημερώσει . Δέχομαι να διαβάζει αυτά που θέλει να πει εαν δε μπορεί να τα πει απ έξω......

Εξαιρετική η δήλωση είναι αληθές επειδή και εγώ προσωπικά συνεργάστηκα με την save a Grake Strayως φιλόζωη δημότης προκειμένου να στειρώσω αδέσποτο ζώο Λυπάμαι παρά πολύ που δεν θα μπορέσει ποτέ η Ελλάδα να μιμηθεί τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες όσον αφορά την σωστή διαχείρηση των αδέσποτων !!!!

Σας έχει μιλήσει κανείς για ευθανασία; Σε όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο γίνεται όταν δεν μπορούν να αποκτήσουν ιδιοκτήτη τα ζώα μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Το να τα αφήνετε να γκαστρωννοντε Σε καταφύγιο είστε για κλάματα

Ένα μάτσο γιδοβοσκοι σε μια πόλη από πρόβατα! Χαίρομαι γιατί τουλάχιστον κάποιος τους κράζει επώνυμα. Προφανώς και δεν θα αλλάξει τίποτα απλά οι υπεύθυνοι της δομής αυτή την στιγμή σκέφτονται πως θα μαζέψουν το χαμό μιας και λογικά αύριο/μεθαυριο θα περάσει ο δήμαρχος για επιτόπιο έλεγχο. Χωριάτες ήμασταν και χωριάτες θα παραμείνουμε.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΕΧΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ? ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΓΙΑ ΣΤΕΙΡΩΣΕΙΣ ΡΩΤΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΙ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ ΑΦΗΣΑΝ ΠΙΣΩ ? ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ ΕΧΕΙ ΧΙΛΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ.... ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ,ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΝΗΡΟΥΛΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ..... ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΙΑ ΔΕΝ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ...ΚΑΤΙ ΒΡΩΜΆΕΙ ΚΑΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΠΟΛΥ !!!!

Δείτε συμβούλια πως κάθεται ο Παπαδάτος και θα καταλάβετε πολλά. Περιμένουμε να ακούσουμε όλοι τον Παπαδάτο να θεωρει ξεφτίλες αυτούς της εταιρείας και το δήμαρχο να δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα. Πληρώνεται ο Αδερφος του όπως τον αποκαλεί πληρώνεται η γυναίκα του αδερφού από το δήμο. Τα υπόλοιπα είναι αδιάφορα. Να δημοσιευθεί παρακαλώ

Είπαμε η έννοια τους είναι να κάνουν ενστάσεις να μείνουν μόνοι τους στο θρόνο..τίποτε άλλο.

Παιδιά καλά είναι αυτά που λέτε αλλά για τις επίσημες γραπτές εκθέσεις της αρμόδιας κτηνιατρικής υπηρεσίας, σε αιφνιδιαστικούς ελέγχους που έκανε και τα βρήκε όλα καλά, θα σας πείτε τίποτε ;

Είστε ρατσιστής με προβληματική συμπεριφορά θυμού και ξεσπάσματος, αφού πάνω στην ψυχολογική φόρτιση σας αναφέρετε ως γιδοβοσκους και χωριάτες κάποιους συνανθρώπους σας με αντίθετη άποψη. Η συγκεκριμένη καταγωγη καποιου απο χωριο και το επάγγελμα του γιδοβοσκου δεν έχει κανένα ίχνος ντροπής. Ωστόσο δεν σας επιστρέφω κανένα χαρακτηρισμό, διότι δεν σας αξίζει ουδείς..

Kai oλοι και " όλες " .... Μούγκα στην στρούγκα.... Έτσι???? Πως τους πρόγκιξατε * έτσι και αυτούς?

Η απόλυτη ξεφτίλα του Δήμου!!! Κατάφεραν να διώξουν τους πιο επαγγελματίες του είδους στην Ελλάδα. Μόνο Ντροπή *!!!!! Λυπάμαι τα ζωάκια τώρα!!!

Κακώς βοηθήσατε. Όταν ήρθατε και διαπιστώσατε τα χάλια έπρεπε να τους κλείσετε φυλακή. Τα συμμαζέψατε με κόπο και χρήμα και τώρα που φύγατε θα κάνουν τα ίδια και χειρότερα.

Ναι αλλά οι πολίτες έδειξαν εμπιστοσύνη στον Δήμαρχο με μεγάλο ποσοστό. Μην κάνετε κριτική τώρα στον Δήμαρχο γιατί την επόμενη θα πάρει 60%, 70% ή 80% στις εκλογές!

Αφού λειτουργουσαν όλα τέλεια Πώς έφυγαν με τόσα παράπονα Γιατί ηταν τοσα αστειρώτα μεσα? Δεν τα στειρωνουν οι κτηνιατροι της πόλης? Γιατί τα στειρώσε η οργάνωσή? Για Δωρο στον δήμο???? Πώς τους πρόγκιξατε έτσι????χά Χά Χά Αφού ήταν όλα τέλεια τι έφταιξε??? Και οι τόσες....συνεργάτριες? Τι λένε τώρα????

Η κτηνιατρος κάι ο κάθε κτηνιατρος εκεί Είναι υπεύθυνος για την θεραπεία στειρώσεις εμβόλια Δεν είναι υπεύθυνη ούτε έχε αρμοδιότητα να διώξει νια οργάνωση που υποστηρίζουν όλοι..... Αλλά τώρα όλες και όλοι Μούγκα στην στρούγκα Χά Χά Χά

Μην μας τρελαίνεται Μην μας καιτε το μυαλό Όλα λειτουργουσαν τέλεια τόσόυς μήνες Πώς γράφουν τωρα τόσα παράπονα???? Πώς έφυγαν έτσι τι έφταιξε αφού ήταν άψογη συνεργασία και είχαν τόσόυς υποστηρικτές εθελοντές Πείτε μας επί της ουσίας!!!αφήστε τα μισόλογα

Προς Anonymous @ 00:31. Δηλαδή τώρα εσύ κατάλαβες από το σχόλιο μου ότι έχω διαφορετική άποψη από τον υπεύθυνο του κέντρο των αδέσποτων της Τρίπολης; Αντικειμενικά μιλώντας, το ότι παίζει να χρησιμοποιούν πρακτικές του 20ου αιώνα δεν σου περνάει από το μυαλό - αλλά ότι έχω αντίθετη άποψη οπότε είμαι ρατσιστής που τους αποκαλώ γιδοβοσκούς. Επίσης slang γιδοβοσκου: “Μειωτικός χαρακτηρισμός για άνθρωπο από την επαρχία και γενικότερα για άνθρωπο άξεστο, απολίτιστο, χωρίς υψηλό πολιτισμικό επίπεδο”. Σας θυμίζει κατι;;; Βλέπετε ομοιότητες; Χαλαρώστε λίγο και δείτε την ουσία, βγάλτε τις παρωπίδες

Ένα μπάχαλο ο δήμος μας, μπάχαλο το καταφύγιο, μπάχαλο οι δρόμοι μας, μπάχαλο οι πλατείες μας, μπάχαλο τα μουσεία μας, μπάχαλο οι ψηφιακές υπηρεσίες μας, μπάχαλο η στάθμευση, μπάχαλο οι πεζόδρομοι, μπάχαλο το κολυμβητήριο, μπάχαλο οι προσλήψεις των φίλων μας από το παράθυρο, μπάχαλο γενικά... Η Καλαμάτα ανεβαίνει με 1000 και εμείς πέφτουμε με 1000! Σε λίγα χρόνια η πόλη μας θα σβήσει έτσι όπως πάμε..

> Η αλήθεια απέχει πάρα πολύ από αυτό που ισχυρίζεται η συγκεκριμενη οργάνωση. Θα ήθελες να μας δώσεις μερικές πληροφορίες; Φαίνεται να έχεις κάποια εσωτερική πληροφόρηση... γιατί λες πονηρούλη τον αντιδήμαρχο; > κάτι βρωμάει και βρωμάει πολυ. Αγαπητέ/αγαπητή, το μόνο που βρωμάει ειναι το καταφύγιο και ο πονηρούλης. Τα του άρθρου είναι πεντακάθαρα και συνοψίζονται στην πρόταση: ```Από την Τρίπολη αναγκαστήκαμε να αποχωρήσουμε διότι ήταν αδύνατον πλέον να συνεννοηθούμε και να συνεργαστούμε ....```

Συγχαρητηρια για τα αίσχη σας..εδώ μιλάμε για ρεζιλικια πανελληνίως.Δυνατά προφίλ Instagram,όπως λεβεντογιαννης, Δωροθέα Μερκούρη, Γιωργος Καραμιχος το έχουν ανεβάσει με χαρακτηρισμους οπως ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ, και tag το Δήμο Τριπολης. Συμμορφωθείτε πριν σας βγάλουν και στα δελτία ειδήσεων.

12:47 ποιοι είναι αυτοί; Αν δεν υπήρχε το ινσταγκραμ μάλλον θα ήταν ΟΑΕΔ;

12:07 Την Καλαμάτα βρε κουτεντέ ό,τι και να κάνεις δεν πρόκειται να την κοντράρεις ποτέ γιατί είναι τριπλάσια σε έκταση, σε υποδομές και σε πληθυσμό από την Τρίπολη. Τι κάθεσαι και συγκρίνεις τώρα βρε νιόνιο;

@12:47 το ίδιο ισχύει και για εσένα , αν δεν υπήρχε αυτή η δημοτική αρχή θα ήσουν ο πρώτος εγγεγραμμένος στον ΟΑΕΔ

ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ?ΣΣ ΕΣΥ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΣΑΣ ΑΦΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΣ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ....

@13:05 - η Καλαμάτα έχει 72.906 ενω η Τρίπολη 43.944 κατοίκους. Δεν είναι ούτε τριπλάσι, ούτε και διπλάσια. Αντίθετα ο δήμος Τρίπολης έχει μεγαλύτερη έκταση σε απολύτα νούμερα από της Καλαμάτας. Αλλά σε κάθε περίπτωση η λογική σου ποια είναι; Να συγκρινόμαστε με τον Πύργο που έχει 36.479; Να κοιτάζουμε τα πιο κάτω για να νιώθουμε καλύτερα; Δηλαδή όραμα, μηδέν; Οι κοινωνίες δεν πάνε μπροστά αγαπητέ/αγαπητή με το να κοιτάζεις κάτω - ας συγκριθούμε με την Καλαμάτα και ας “χάνουμε” - καλύτερα ο τελευταίος της πόλης παρά ο πρώτος του χωριού σε αυτό τον τομέα.

Γελάει μαζί μας το πανελλήνιο αλλά όχι μόνο για τα ζωάκια. Όσοι πέρασαν Τρίπολη το τριήμερο έφριξαν. Όσοι μίλησαν με ξένους κι επισκέπτες προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν τ' αδικαιολόγητα. Έβλεπαν Μουσείο στην Πετρινού όλο το ΣΚ και ανήμερα 25η κλειστό! Ρωτούσαν τι έχει μέσα και πότε λετουργεί. Άλλοι χαμμένοι στα έργα έψαχναν απελπισμένοι σήμανση για έξοδο και κατέληγαν στους πεζόδρομους. Για την αστυνομία που η πόλη βυθίζεται στην ανομία κι αυτοί κάνουν χορό τι να πούμε; Δεν υπάρχει ίχνος ευθύνης, ευθιξίας, ενσυναίσθησης, αγάπης για την Τρίπολη. Σε κανέναν. Απολαύστε τους οι ψηφοφόροι τους.

Τι νόημα έχει να συγκρίνουμε αχλάδια με μήλα; Η Καλαμάτα είναι μια παραθαλάσσια πόλη που βασίζεται στον τουρισμό της. Η Τρίπολη είναι μια ορεινή πόλη που μέχρι πρότινος στηριζόταν στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη και στις δημόσιες υπηρεσίες της. Ο τουρισμός της Καλαμάτας έχει απογειωθεί, το εργοστάσιο της ΔΕΗ απασχολεί πλέον κλάσμα του παλαιότερου αριθμού εργαζομένων και οι υπηρεσίες στην Τρίπολη έχουν αποδυναμωθεί, ενώ έχουν κοπεί και οι κάποτε εξωφρενικοί μισθοί των ΔΥ. Η Τρίπολη είναι σε ελεύθερη πτώση. Δεν έχει να κάνει τόσο με πληθυσμό, ούτε καν με έκταση αλλά με αυτά που ανέφερα.

Υπάρχει σωτηρία για την Τρίπολη; Υπάρχει και δεν είναι ούτε ο τουρισμός, ούτε η γεωργία, χωρίς να σημαίνει ότι αυτά πρέπει να σβήσουν. Να τα αναπτύξουμε όσο μπορούμε. Όμως από χειμερινό τουρισμό στην Ελλάδα δεν πρόκοψε καμία πόλη, πλην κάποιων χωριών. Η Τρίπολη μπορεί να επιβιώσει μόνο με ανάπτυξη της ΒΙ.ΠΕ. της. Πάνω στην Εθνική Οδό, πολύ καλύτερα οργανωμένη, παρά τα προβλήματα που έχει, από οποιαδήποτε άλλη της Πελοποννήσου, πλην Πάτρας. Η Τρίπολη χρειάζεται άλλες 2-3 DEMO τουλάχιστον. Τα σημάδια της παρακμής της πόλη είναι παντού. Από την κορυφή μέχρι τα νύχια.

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΊΟΙ ΉΡΘΑΝ ΚΑΙ ΦΎΓΑΝΕ ....ΛΈΕΙ ΈΝΑ ΠΑΛΙΌ ΡΗΤΌ ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΝΤΈΞΕΙ ....???? ΚΆΙ ΟΙ ΜΙΣΟΊ ΚΆΤΟΙΚΟΙ ΝΑ ΕΊΣΤΕ ΣΊΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΑΠΟΡΟΎΜΕ ΠΏΣ ΚΑΘΌΜΑΣΤΕ ΑΚΌΜΑ ....

Τι σημαίνει πετάμε λεφτά στα αδέσποτα ρε Βλάχο;Το να φροντίζει κάποιος βασανισμένα ζωάκια είναι του ποταμού; Θα έπρεπε να ντρέπεστε!!!!

σκέψου να έρθουν οι καλύτεροι να βοηθήσουν,αυτοί που έμπρακτα αγαπούν τα ζώα κι όχι ο "φιλοζωικός" Τρίπολης και να τους διώχνεις.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ. ΟΡΜΗΣΑΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑ ΣΑΣ. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ. ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΦΤΙΑΧΝΟΤΑΝΕ ?? ΑΠΛΑ ΤΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΑΖΑΤΕ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΕΣ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.