Δήμος Τρίπολης: Ο ΣΥΡΙΖΑ «κλείνει το μάτι» στον Κώστα Τζιούμη;

Δήμος Τρίπολης: Ο ΣΥΡΙΖΑ «κλείνει το μάτι» στον Κώστα Τζιούμη;

Ιανουάριος 09, 2023 - 11:13
18 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Μπήκαμε πλέον σε προεκλογικούς ρυθμούς, τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. Οι μηχανές έχουν «ανάψει», ενόψει βουλευτικών και αυτοδιοικητικών εκλογών. Στον Δήμο Τριπολης, μέχρι στιγμής, βέβαιον  είναι ότι τον δημαρχιακό θώκο θα διεκδικήσουν ο νυν δήμαρχος Κώστας Τζιούμης και ο πρώην δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης, ο οποίος έχει και τη στήριξη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, μετά τις δηλώσεις Βορίδη αλλά και το μήνυμα στήριξης και νίκης του Ανδρέα Λυκουρέντζου, του πρώην υπουργού, νυν προέδρου του ΕΛΓΑ και ιστορικού στελέχους της ΝΔ στην Αρκαδία. Υποψήφια στις δημοτικές εκλογές θα είναι και η «Λαϊκή Συσπείρωση». Για αυτόν τον λόγο, μέχρι σήμερα γίνεται λόγος για τρία ψηφοδέλτια στον δήμο μας.

Τι γίνεται, όμως, με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Τρίπολη;

Θα κατεβάσει δικό του ψηφοδέλτιο για τις δημοτικές εκλογές;

Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές μας πληροφορίες, οι απόψεις στον ΣΥΡΙΖΑ... διίστανται. Υπάρχουν δύο «φωνές», δύο απόψεις στο κόμμα: Από τη μια πλευρά είναι εκείνοι οι οποίο θέλουν να κατεβάσουν δημοτική παράταξη για να διεκδικήσει τον Δήμο μας, και μάλιστα, όπως μαθαίνουμε, προτείνεται γυναικεία υποψηφιότητα.

Από την άλλη, υπάρχουν εκείνες οι φωνές που συντάσσονται με την παράταξη του Κώστα Τζιούμη, καθώς θεωρούν ότι υπάρχει χώρος να εκφραστούν στην «Τρίπολη Αύριο» που είναι υπερκομματική παράταξη και πολιτικά τείνει περισσότερο προς το Κέντρο.

Δεν ξέρουμε αν ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί «χαμένη» τη μάχη για τον Δήμο Τρίπολης και γι' αυτό υπάρχουν οι -ισχυρές- φωνές που ζητούν συμπόρευση με τον Κώστα Τζιούμη. Πάντως, η δυναμική του κόμματος και οι συνθήκες δεν είναι ίδιες με το 2014, όταν διεκδίκησε τον Δήμο η Αντωνία Γιαννούλη με τη «Μαντινειακή Συμπολιτεία», η οποία ως παράταξη είχε δημιουργήσει αίσθηση στα δημοτικά πράγματα της Τρίπολης καθώς διοργανώνονταν συζητήσεις, ομιλίες και διατυπώνονταν προτάσεις, παρά το γεγονός ότι μετά τις εκλογές η συμμετοχή της παράταξης στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν μάλλον «χλιαρή».

Τώρα, επικρατεί σιγή.

Ως τις εκλογές έχουμε να δούμε πολλά και... αναμένουμε.


18 Σχόλια

ΣΜΥΡΝΙΩΤΗ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ. ΝΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ.

@11:18 Αν κρίνουμε από τις δύο απανωτές μπανάνες που έχει φάει ο Σμυρνιώτης, δεν έχουν κανέναν λόγο να τον ψηφίσουν γιατί η ψήφος τους θα πάει χαμένη. Η στατιστική λέει ότι προαλείφεται και τρίτη μπανανίτσα. Οπότε καλύτερα να ψηφίσουν κάποιον που θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα επανεκλεγεί, n'est-ce pas?

11:18. Αστα ρε προβοκάτορα γράφεις για να επηρεάσεις. Η αριστερά ποτέ δεν έβγαλες Τζογατζοπούλους και Εύες. Θα ρθεί το απόκομμα του 10% να ζητήσει στήριξη από το κόμμα του 25%. Τελικά κάποια στιγμή θα μας πει ο Τζιούμης τι πολιτικά πρεσβεύει;;;; Που παίζει μπάλλα;;

O colgate επιθυμεί στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ και τάζει θέσεις;;;;;; Γειά σου παρακεντέ που μου έινε και μεσολαβητής!!

Τι κάνεις Κώστα, εδώ σε στηρίζει το Μεγάλο ΠΑΣΟΚ!! Ο Ανδρουλάκης, ο Οδυσσέας από την Γλανιτσά. Αντε να φεύγετε που θ΄λετε να έχετε και πολιτικό λόγο!

13:09 Μην το επαναλαμβάνεις και πολλές φορές ότι θα φύγουν γιατί στο τέλος θα πικραθείς. Φιλικά στο λέω

Ο Τζιούμης πάντα στο 15% ήταν εάν δεν ήταν οι δεξιοί το 2019, δεν θα έβλεπε δημαρχία στον αιώνα τον άπαντα! Τώρα πάει να παίξει με τους Συριζαίους;;;;; Ακόμα καλύτερα ώστε οι δεξιοί να επιστρέψουν εκεί που ανήκουν, μακριά από παρακεντέδες και αυγουλομάτηδες, που έδιναν γραμμή το 2019

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κατεβάσει δικό του ψηφοδέλτιο με ευρεία κεντροαριστερά χαρακτηριστικά. Υπάρχει κόσμος που έχει βαρεθεί την έπαρση του Τζιούμη αλλά θεωρεί και τον Σμυρνιώτη λίγο. Κοινώς μπορεί να αντλήσει και από άλλα ακροατήρια και να κάνει την έκπληξη. Οσο για τα πρόσωπα? Εχει ενδεικτικά Μπέζο, Στάικο, Δημητρακοπούλου, Γιαννούλη σίγουρα και άλλους που μπορεί να ξεχνάμε ή θα μπορούσε και κάποια προσωπικότητα με αποδοχή από τον χώρο της Κεντροαριστεράς. Στην τελική ο Τζιούμης έχει ταυτιστεί με τον Βλάση, οπότε είναι και λίγο αυτονόητο ότι πρέπει να πάει σε διακριτό συνδυασμό.

13:42@ Γιατί δεν μας στέλνεις sms στα κινητά μας όπως το 2019 να νοιώσεις αν σου φύγαμε ή όχι? Αλήθεια με την δημοσκόπηση της Opinion τι έγινε? Δεν σε βγάζει πρώτο με 85% θετικούς ψήφους πάλι.? Α ρε μαύρε και έχεις τη προίκα αφάγωτη ακόμη

Από που προκύπτει ότι ο Τζιούμης ενδιαφέρεται να τον στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ ; Δεν ζήτησε το 2019 στήριξη τώρα που είναι καβάλα στο άλογο θα ζητήσει στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ; Για χαζο τον έχετε ;

11:51 Ο Συριζα είναι κόμμα του 3% οι υπόλοιποι είναι φιλοξενουμενοι. Αυτό φαίνεται στις δημοτικές που η κομματάρα σας πατώνει.

Ο απελπισμένος Παυλής την ίδια στήριξη έλαβε για να έρθει 3ος και να μπει στον β' γύρο. Η στήριξη αυτή είναι τοξική από μόνη της αλλά φέρνει και το κουνιαδάκι την δική του τοξικότητα, οπότε το γαρ πολύ της θλίψεως...

Ένα είναι σίγουρο. Όσο στο τζουμοχωριό συνεχίζουν να χαύουν την παρα-μύθα ότι κέρδισαν τον δήμο χάρη στην προεκλογική καμπάνια και την στρατηγική του παρακεντέ, τόσο πιο μεγάλος θα είναι ο πάταγος της κατάρρευσης όταν ανοίξουν οι κάλπες. Οι τύποι είναι τόσο νύχτες που πιστεύουν και επαφίονται στις "ικανότητες" ενός ατόμου που κρύβεται σαν τα ποντίκια και τις κατσαρίδες στα σκοτάδια, που ούτε το όνομά του δεν τολμάνε να ψελλίσουν δημόσια. Και αυτό ο γιατρός το αποδέχεται, το νομιμοποιεί, και το θεωρεί συμβατό με το προφίλ και την αξιοπρέπειά του. Πάσο

θα είναι τραγικό λάθος του νυν δημάρχου να ''πέσει'' στην παγίδα των ΨΥΡΙΖΑΙΩΝ.. Μόνο σε κακό θα του βγει , γιατί εκτός από ΠΑΣόκους, ψηφίζεται ως επί το πλείστον και από δεξιούς πολίτες !

Δεν έχετε καταλάβει η πλειοψηφία στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να στηρίξει Τζιούμη γιατί αφουγκράζεται τις τάσεις της κοινωνίας.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.