Εγκαίνια το καλοκαίρι για το Μετόχι της Μονής Σινά στο Άνω Κοτύλιο

Εγκαίνια το καλοκαίρι για το Μετόχι της Μονής Σινά στο Άνω Κοτύλιο

Μάρτιος 05, 2016 - 20:51
0 σχόλια

Στο Άνω Κοτύλιο βρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο αντιπεριφεριάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Διονύσης Παπαδόπουλος, η πολιτευτής Εύη Τατούλη και άλλουι αιρετοί και μη, συνάντησαν τον Αρχιεπίσκοπο Σινά κ. Δαμιανό και την γερόντισσα της μονής Γενναδία, για να συζητήσουν λεπτομέρειες για την κατασκευή μετοχίου της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης Σινά.

Μία πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει εδώ και κάποια χρόνια και βαίνει πλέον προς το τέλος της, αφού τον Αύγουστο αναμένεται να γίνουν τα εγκαίνια του μετοχίου.

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιαννακούρας ανέφερε:

"Η Περιφέρεια έλαβε την απόφαση να δώσει ένα ποσό για τον περιβάλλοντα χώρο του μετοχίου, αφού θεωρεί πως πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού της περιοχής του Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης.

Άλλωστε η Μονή Σινά αποτελεί το αρχαιότερο χριστιανικό μοναστήρι και αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και εύκολα καταλαβαίνει κανείς τη σημασία που έχει η κατασκευή μετοχίου της Μονής στην περιοχή μας.

Ευχαριστούμε τον Σεβασμιότατο για την ξενάγηση και για την φιλοξενία του."


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.