Εόρτασαν τον προστάτη τους Άγιο Αρτέμιο οι αστυνομικοί στην Τρίπολη (pics,vid)

Εόρτασαν τον προστάτη τους Άγιο Αρτέμιο οι αστυνομικοί στην Τρίπολη (pics,vid)

Οκτώβριος 20, 2016 - 11:28
0 σχόλια

Mε κάθε Λαμπρότητα εορτάστηκε και εφέτος ο προστάτης της Ελληνικής Αστυνομίας Αγίος Αρτεμίος στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου. 

Οι αστυνομικοί σε ολόκληρη την Ελλάδα, τίμησαν με θρησκευτική κατάνυξη και λαμπρότητα τη μνήμη του προστάτη Αγίου τους, Μεγαλομάρτυρα και Θαυματουργού Αγίου Αρτεμίου.

Ο Άγιος στις ημέρες του, εργάστηκε με ζήλο και αφοσίωση για την ειρήνη και την ασφάλεια των πολιτών.

Ανήμερα της Εορτής, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία υπέρ υγείας των εορταζόντων του Σώματος.

Σήμερα η Ελληνική Αστυνομία, έχοντας φωτεινό παράδειγμα τον προστάτη της Άγιο Αρτέμιο, μάχεται με αφοσίωση στο καθήκον για τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη, για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για την ασφάλεια του πολίτη.

Μετά τη Δοξολογία, αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην Ιερά Δοξολογία προς τιμήν του Αγίου Αρτεμίου συμμετείχαν Αξιωματικοί - Υπαξιωματικοί, υπηρετούντες και εργαζόμενοι στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, της Γενικής Αστυνομικής Διευθύνσεως Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Αστυνομικής Διευθύνσεως Αρκαδίας, καθώς και συνταξιούχοι του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, παρουσία εκπροσώπων των Στρατιωτικών και Τοπικών Αρχών, Φορέων και Συλλογών του Νομού καθώς και ενορίτες.

Έφ.Κ
 

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Ιερά Δοξολογία προς τιμήν του Αγίου Αρτεμίου στην Τρίπολη


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.