Espresso με τη Χάρι Τζανετοπούλου

Espresso με τη Χάρι Τζανετοπούλου

Απρίλιος 12, 2022 - 11:00
0 σχόλια

Η στήλη Espresso αυτή τη φορά φιλοξενεί τη Χάρι Τζανετοπούλου. Η Χάρις κατάγεται από τη Τρίπολη και εργαζόταν ως τραπεζικός υπάλληλος. Μετά από τη γέννηση της πρώτης της κόρης αποφασίζει να παραιτηθεί από τη σταθερή δουλειά της και να ξεκινήσει τη δική της επιχείρηση «Χάριν Γεύσης» με φυσικούς χυμούς, μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού . Ας δούμε όμως τι έχει να μας πει η ίδια.

Αρχικά, Χάρις, πείτε μας λίγα λόγια για εσάς. Πού μεγαλώσατε και ποιες ήταν οι σπουδές που ακολουθήσατε.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Τρίπολη, όπου και τελείωσα το σχολείο. Στα μαθητικά μου χρόνια ήμουν αθλήτρια του στίβου, οπότε η φυσική επιλογή ήταν να ακολουθήσω σπουδές στη Γυμναστική Ακαδημία, στο ΤΕΦΑΑ Αθηνών.

Αγαπούσατε ως παιδί τα γλυκά και ποια είναι μια γλυκιά γεύση που σας φέρνει στο μυαλό σας πολλές αναμνήσεις;

Φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει κανένα παιδί που να μην αγαπάει τα γλυκά! Η αλήθεια είναι ότι δεν ήμουν και πολύ φαγανό παιδί, αλλά τα γλυκά ήταν η αδυναμία μου. Μία πολύ γλυκιά ανάμνηση της παιδικής μου ηλικίας είναι το γλυκό μελιτζανάκι του κουταλιού που έφτιαχνε μία θεία μου, η θεία Βούλα, με φρέσκα υλικά από τον κήπο της και που μας το έκρυβε να μην το φάμε όλο (γέλια). Ήταν πραγματικά αυτό που είχα πάντα στο μυαλό μου ως σπιτικό γλυκό.

Επιστρέφετε λοιπόν στην Τρίπολη και αρχίζετε να εργάζεστε ως τραπεζικός υπάλληλος. Μια σταθερή δουλειά και με σίγουρο μισθό, όπως θα έλεγαν πολλοί. Ποιο ήταν το κίνητρο που σας έκανε να αφήσετε αυτή τη δουλειά;

Το αρχικό κίνητρο για την παραίτηση από τη συγκεκριμένη δουλειά ήταν η ανατροφή της νεογέννητης κόρης μου. Φυσικά, δεν ένιωθα κιόλας ότι μου ταίριαζε και πολύ αυτή η δουλειά, οπότε η απόφαση δεν ήταν δύσκολη. Μετά, όμως, από κάποιον καιρό και αφού τα παιδιά μου είχαν πια μεγαλώσει λίγο, ήθελα να κάνω κάτι δημιουργικό, κάτι δικό μου.

Ποια άτομα βρίσκονταν δίπλα σας σε αυτή τη δύσκολη απόφαση;

Προφανώς, είχα τη στήριξη του συζύγου μου και της υπόλοιπης οικογένειάς μου και στις δύο αποφάσεις. Ειδικά για να ξεκινήσω μία νέα δραστηριότητα, ήταν σημαντική η γνώση και η στήριξη του συζύγου μου που ήταν κι ο ίδιος στον επιχειρηματικό κλάδο.

Ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει κάποιος όταν κάνει το χόμπι του επάγγελμα και τι συμβουλές θα δίνατε σε κάποιον που θέλει να ακολουθήσει την ίδια πορεία;

Πάντα, όταν κάνει κανείς ένα καινούριο βήμα, αντιμετωπίζει κάποιες δυσκολίες. Η βασικότερη ήταν το να μπούμε σε μια αγορά που ήταν ήδη αρκετά ανταγωνιστική και είχε να κάνει με το τρόφιμο, το οποίο είναι δύσκολος τομέας κι εμείς δεν τον γνωρίζαμε καθόλου. Δεύτερον, το να αποκτήσουμε γνώση και εξοικείωση με τη διαδικασία παραγωγής, όπου πλέον έχουμε φτάσει σε ένα καλό επίπεδο, πάντα όμως προσπαθούμε να εξελισσόμαστε. Επίσης, ένα θέμα αποτελεί πάντα η χρηματοδότηση, ειδικά στις μέρες που διανύουμε, γι’ αυτό και είναι αρκετά δύσκολο για έναν νέο να ξεκινήσει κάτι δικό του τώρα. Παρόλα αυτά, αν πραγματικά το θέλει και είναι αποφασισμένος για αρκετή δουλειά, θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να κάνεις αυτό που αγαπάς.

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;

Προσπαθούμε να σχεδιάσουμε τα πρώτα μας βήματα στις ξένες αγορές, αλλά θέλουμε να το κάνουμε προσεκτικά και μεθοδικά, με τα ήδη υπάρχοντα προϊόντα μας, αλλά και κάποια νέα προϊόντα που σχεδιάζουμε. Πάντα προσπαθούμε να βελτιώνουμε τα προϊόντα μας και να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των πελατών μας.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.