Espresso με τον Μιχάλη Γεωργόπουλο

Espresso με τον Μιχάλη Γεωργόπουλο

Μάρτιος 28, 2022 - 11:45
1 σχόλια

Η στήλη Espresso επανέρχεται δυναμικά και αυτή τη φορά φιλοξενεί το Μιχάλη Γεωργόπουλο. Ο Μιχάλης μένει στο Τορόντο του Καναδά και κατάγεται από τις Κολλίνες Αρκαδίας. Τα τελευταία 13 χρόνια συμμετέχει στον θρυλικό αγώνα ποδηλασίας «Ride to Conquer Cancer» που διοργανώνει το ίδρυμα «The Princess Margaret Cancer Foundation», με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για την έρευνα που διεξάγεται γύρω από τον καρκίνο. Ας δούμε τι έχει να μας πει…

Αρχικά, Μιχάλη πες μας λίγα πράγματα για σένα. Μνήμες από το χωριό σου στην Αρκαδία, που μεγάλωσες και με τι ασχολείσαι αυτό το διάστημα.

Είμαι 56 ετών Ελληνοκαναδός, γεννήθηκα, μεγάλωσα και ακόμα ζω στο Τορόντο του Καναδά. Απολαμβάνω τα ταξίδια και να γνωρίζω νέους ανθρώπους. Όταν με ρωτάνε με τι ασχολούμαι επαγγελματικά συνήθως απαντώ ότι «Φέρνω τον κόσμο στο τραπέζι σου». Μετά γρήγορα αρχίζω να εξηγώ, αφού  δω τα προβληματισμένα βλέμματα, ότι είμαι ιδιοκτήτης εταιρείας εισαγωγής και διανομής ειδικών φαγητών και ποτών με έδρα το Τορόντο. Αυτό το θέμα αποτελεί πάντα μια πολύ καλή αρχή για συζήτηση. Παρόλο που γεννήθηκα στον Καναδά, μεγάλωσα όχι μόνο ως Έλληνας αλλά ως Αρκάς Έλληνας από τους γονείς μου και τους παππούδες μου, οι οποίοι κατάγονται από τις Κολλίνες. Πέρασα πολλά καλοκαίρια εκεί και ακόμα έχω οικογένεια και φίλους εκεί. Περισσότερο μου άρεσαν τα πολλά πανηγύρια στην Αρκαδία, ειδικά στο χωριό μας, όπου οι άνθρωποι σε χαιρετούν σαν να είστε οικογένεια ή κολλητοί φίλοι και ας μην σε γνωρίζουν. Εκεί  μπορεί, αν είσαι τυχερός, να ακούσεις κάποιον να τραγουδά ένα παλιό ελληνικό ρεμπέτικο τραγούδι.Γεια σου Θείο Κώστα  !

Πως και πότε ξεκίνησε η αγάπη σου για το ποδήλατο;

Θα μπορούσες να πεις ότι σχεδόν γεννήθηκα πάνω στο ποδήλατο επειδή ξεκίνησα να κάνω ποδήλατο από πολύ νεαρή ηλικία. Για μένα η ποδηλασία ήταν και ακόμη είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να  καθαρίσω το κεφάλι μου και επίσης αποτελεί το καλύτερο τρόπο μετακίνησης όταν ταξιδεύεις. Γιατί σου δίνει την ευκαιρία να γνωρίσεις την περιοχή που επισκέπτεσαι από κοντά. Απλώς ποδηλατώ, σταματώ, εξερευνώ και ξανά από την αρχή.

Ποιος είναι ο λόγος που ξεκίνησες το 2009 να παίρνεις μέρος στον αγώνα «Ride to Conquer Cancer» και πες μας λίγα πράγματα για αυτή τη διοργάνωση.

Τον Αύγουστο του 2000 έχασα το ξάδελφο μου Daniel από καρκίνο στην ηλικία των είκοσι ετών. Αργότερα το 2008 ο φίλος μου Andy διαγνώστηκε με καρκίνο. Όταν τον επισκέφτηκα στο νοσοκομείο Princess Margaret στην Εντατική Φροντίδα, ένιωσα συντετριμμένος από ότι είδα που αναγκάστηκα να κοιτάξω έξω από το παράθυρο. Από εκεί είδα μια τεράστια αφίσα για το αγώνα «Ride to Conquer Cancer». Εκείνη τη στιγμή ήταν που υποσχέθηκα στον εαυτό μου αλλά και στο Andy ότι θα πάρω μέρος στον ποδηλατικό αγώνα μέσα στο 2009 ότι και να συμβεί. Το Δεκέμβριο 2008 ο Andy έχασε τη μάχη με το καρκίνο στην ηλικία των 56 ετών. Το καλοκαίρι του 2009 πήρα μέρος για πρώτη φορά στον αγώνα και από τότε συμμετέχω στη διοργάνωση κάθε χρόνο. Κάτι που ξεκίνησε σαν μια απλή ιδέα για να συγκεντρώσουμε χρήματα για την έρευνα για τον καρκίνο, ώστε να νικηθεί κάποια μέρα έχει μετατραπεί στο μεγαλύτερο φιλανθρωπικό ποδηλατικό  γεγονός του Καναδά. Από το 2008 χιλιάδες ποδηλάτες παίρνουν μέρος στον αγώνα κάθε χρόνο και μετά τον αγώνα του 2021 όλοι μαζί έχουμε συγκεντρώσει πάνω από 230 εκατομμύρια δολάρια για το κέντρο έρευνας Καρκίνου Princess Margaret.

Η απόσταση και ο χρόνος του αγώνα φαίνονται απαιτητικοί. Τι κάνεις πριν από τον αγώνα για να προετοιμαστείς και τι μετά για να χαλαρώσεις;

Ως άτομο με διαβήτη τύπου 1 συνήθως προσεύχομαι  πριν τον αγώνα. Η ποδηλατοδρομία πάνω από 200 χιλιόμετρα είναι μια πρόκληση, γιατί εμείς πάντα συνεχίζουμε παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Για να μπορέσω να είμαι καλά προετοιμασμένος για τον αγώνα προσπαθώ να κάνω ποδήλατο όσο περισσότερο μπορώ. Είναι τόσο απλό! Ενώ η αποθεραπεία είναι επίσης εύκολη. Καθώς απλώς κάθομαι στο γρασίδι με εκατοντάδες συμμετέχοντες και πίνουμε την δωρεάν παγωμένη μπύρα που μας προσφέρεται.

Πιστεύεις ότι η πανδημία επηρέασε τον αγώνα;

Ναι, αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό και σε καμία περίπτωση δεν ακυρώθηκε. Τα τελευταία δυο χρόνια ποδηλάτες πραγματοποίησαν  είτε διαδρομές μόνοι τους ή σε μικρές ομάδες. Με αυτό τον τρόπο καταφέραμε να συγκεντρώσουμε πάνω από 16.9 εκατομμύρια δολάρια. Μέσα στο 2022 γιορτάζουμε τα 15 χρόνια του αγώνα, ο οποίος θα διεξαχθεί κανονικά και όλοι ανυπομονούμε.

Το 2021, όπως πληροφορηθήκαμε από την προσωπική σου σελίδα στο Facebook, ήταν η 15η χρονιά που συμμετέχεις στον αγώνα. Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το μέλλον;

Στην πραγματικότητα ήταν ο 15ος αγώνας μου στα 13 χρόνια που συμμετέχω. Οι στόχοι μου για το μέλλον είναι να συνεχίσω να κάνω ποδήλατο και να συγκεντρώνω χρήματα για αυτόν το σημαντικό σκοπό όσο ακόμα μπορώ γιατί ο καρκίνος δυστυχώς μας αγγίζει όλους κάποια στιγμή της ζωής μας.  Για αυτό  πρέπει να τον κατακτήσουμε!


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Respect

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.