Για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την αποτελεσματική ηγεσία ενημερώθηκαν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (vid)

Για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την αποτελεσματική ηγεσία ενημερώθηκαν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (vid)

Νοέμβριος 15, 2023 - 13:19
3 σχόλια

Σεμινάριο με τίτλο «Upskilling and Reskilling: Ανάπτυξη Δεξιοτήτων για Αποτελεσματική Ηγεσία»

Στηρίζοντας την καινοτομία, την ανταγωνιστικότητα και τη διά βίου μάθηση το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου διοργάνωσε ακόμα ένα σεμινάριο με τίτλο «Upskilling and Reskilling: Ανάπτυξη Δεξιοτήτων για Αποτελεσματική Ηγεσία».

Την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου το EUROPE DIRECT Πελοπόννησος, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Στρατηγικής Διοίκησης, Διαχείρισης Ποιότητας και Ανθρωποκεντρικών Τεχνολογιών και το Εργαστήριο Συστημάτων Λογισμικού και Βάσεων Δεδομένων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, υλοποιώντας το στρατηγικό τους σχέδιο, που αφορά στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού μέσω του διαμοιρασμού της γνώσης και της στενής συνεργασίας με την αγορά εργασίας, διοργάνωσαν την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου στο Κτίριο Σχολής Οικονομίας και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στην Τρίπολη σχετικό Workshop.

H συμμετοχή των φοιτητών ήταν μαζική, αποδεικνύοντας ότι οι νέοι επιθυμούν να εξελιχθούν και να λάβουν χρήσιμες για αυτούς γνώσεις, έτσι ώστε βγαίνοντας στην αγορά εργασίας να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τη νέα πραγματικότητα και να ενισχύσουν τις προσωπικές ικανότητές τους για να γίνουν επιτυχημένα διοικητικά στελέχη στις σύγχρονες επιχειρήσεις.

Να αναφέρουμε ότι εκτός από τους φοιτητές, και πολίτες συμμετείχαν στο πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο, τόσο με τη φυσική τους παρουσία στην αίθουσα όσο και διαδικτυακά συμμετέχοντας μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο καθηγητής Αθανάσιος Κριεμάδης, Πρόεδρος Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, μίλησε στην κάμερα του ArcadiaPortal.gr για το σεμινάριο και για τον στόχο διασύνδεσης του ΠαΠελ με την αγορά εργασίας, με τις επιχειρήσεις, τους δημόσιους οργανισμούς και όχι μόνο.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων, που ξεκίνησε στις 9 Μαΐου θα διαρκέσει έως τις 8 Μαΐου 2024 και στόχο έχει να δώσει νέα ώθηση στη διά βίου μάθηση θα συνεχιστεί και με άλλα σεμινάρια και ημερίδες στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Το εμβληματικό έτος αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των ελλείψεων δεξιοτήτων και στην ενίσχυση της στρατηγικής της ΕΕ για τις δεξιότητες, η οποία θα συμβάλει στην επανειδίκευση των ατόμων με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες τεχνολογικές δεξιότητες. Στόχος του είναι να προωθήσει τις επενδύσεις στην κατάρτιση και την αναβάθμιση των δεξιοτήτων, επιτρέποντας στους ανθρώπους να παραμείνουν στην εργασία τους ή να βρουν νέες, να εξασφαλίσει τις δεξιότητες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργοδοτών, μέσω στενής συνεργασίας με τους κοινωνικούς εταίρους και τις επιχειρήσεις, να αντιστοιχίσει τις προσδοκίες και τις δεξιότητες των ανθρώπων με τις ευκαιρίες στην αγορά εργασίας, ιδίως για την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση και την οικονομική ανάκαμψη και, τέλος, να προσελκύσει άτομα από χώρες εκτός της ΕΕ με τα απαιτούμενα ταλέντα.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Σεμινάριο «Ανάπτυξη Δεξιοτήτων για Αποτελεσματική Ηγεσία» στο ΠαΠελ


3 Σχόλια

Έτος 2023 σεμινάριο σε 100 άτομα χωρίς οπτικό ακουστικά μέσα, ούτε ηχεία!!! Ένα laptop, ένας projector της κακιάς ώρας, παράλληλα με τους εισηγητές ακούγονταν όσοι παρακολουθουσαν από το διαδίκτυο, οι εισηγητές ίσα που ακούγονταν, δεν τους βλέπαμε. Καλές πρακτικές για τους φοιτητές!!! Μπράβο!!!

Έκτός από τους φοιτητές συμμετείχαν και πολίτες. Όπερ και σημαίνει ότι οι φοιτητές ΔΕΝ είναι πολίτες? άλλη κατηγορία αυτοί???

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.