Το χωριό Θάνα τίμησε τον ήρωα Πάνο Κολοκοτρώνη (pics,vid)

Το χωριό Θάνα τίμησε τον ήρωα Πάνο Κολοκοτρώνη (pics,vid)

Νοέμβριος 13, 2022 - 16:58
6 σχόλια

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θανιωτών «Ο Άγιος Γεώργιος» διοργάνωσε τιμητική  εκδήλωση  προς τιμήν του Πάνου Κολοκοτρώνη - πρωτότοκου γιου του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη - που δολοφονήθηκε το Νοέμβριο του 1824 στη θέση Χίμιζα-Καμίνια της Τ.Κ. Θάνα.

Αρχικά τελέστηκε μνημόσυνο  υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αγωνιστή και δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου του χωριού.

Μετά το πέρας της δοξολογίας ακολούθησε εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού, όπου εκφωνήθηκε και ο πανηγυρικός της ημέρας από την κυρία Μπολοβή Σπυριδούλα, Καθηγήτρια Γαλλικής Γλώσσας. Η κυρία Μπολοβή έκανε μια σύντομη αναφορά στα βιογραφικά στοιχεία του αγωνιστή ενώ μίλησε και για την άγρια δολοφονία του. Κλείνοντας, η κυρία Μπολοβή επεσήμανε ότι το μήνυμα που προκύπτει  από αυτή την δολοφονία, αποτέλεσμα του εμφυλίου πολέμου μέσα στην Επανάσταση το 1824 είναι ότι θα πρέπει να λύνουμε τις διαφορές μας με την συζήτηση και όχι την βία.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν οι βουλευτές Αρκαδίας κ. Κώστας Βλάσης και ο κ. Γιώργος Παπαηλιού. Ο τελευταίος παρέστη στην εκκλησία αλλά λόγω υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην μετέπειτα εκδήλωση. Επιπλέον χαιρετισμό απεύθυνε ο ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας Εμμανουήλ Σκαντζός, ο δήμαρχος Τρίπολης Κ. Τζιούμης και   ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Θανιωτών «Άγιος Γεώργιος» κ. Κολοβής  Χρήστος.

Όλοι τόνισαν ότι το μήνυμα που προκύπτει μέσα από αυτή την μέρα είναι μήνυμα ενότητας και ότι οι Έλληνες ενωμένοι μπορούν να αντιμετωπίσουν τα πάντα και ιδιαίτερα τις πρόσφατες τουρκικές προκλήσεις.

Τέλος, ακολούθησε μετάβαση στο μνημείο του Πάνου Κολοκοτρώνη στη θέση Χίμιζα – Καμίνια, όπου έγινε επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Τιμητική εκδήλωση για τον Πάνο Κολοκοτρώνη στο χωριό Θάνα


6 Σχόλια

Ο Κοκοράκης γιατί δεν κατέθεσε Στεφάνι φέτος; Γιατί δεν εμφανίστηκαν στο Θάνα φέτος μαζί με τον Φάνη τον Παπά; Έμαθαν τα νέα πως κατεβαίνει ο τωρινός προεδρος με τον Τζιούμη και χόλιασαν; Ξύδι.........

Ο Σπύρος θα είναι υποψήφιος πρόεδρος με τον Τζιούμη στην κοινότητα Θάνα το 2023 και όχι με τον Σμυρνιωτη που κατέβαινε μαζί τους τις 3 τελευταίες δημοτικες αναμετρήσεις.

17:11 Σιγά μην κάτσει και ασχοληθεί ο Τζιούμης με τον Κοκοράκη, την Ρουλεμάν και τον Φάνη τον Παπά. Αυτοί είναι όλοι τους τελειωμένοι. Εχει και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια.

Ψάχνει για υποψήφιους στα τοπικά ο κ. Τζιούμης; Σίγουρα φοβάται επανάληψη του 2014 που δεν σταύρωνε υποψήφιο με τίποτα αλλά φέτος θα είναι τρισχειρότερα. Γιαυτό ας εξασφαλίσει τουλάχιστον τον κοκκοράκη.

Τον σκότωσαν μισθοφόροι των πολιτικών που κυνηγούσαν τους στρατιωτικούς πείτε επιτέλους την ιστορία όπως είναι

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.