Η επέτειος συστάσεως του πρώτου Στρατοπέδου των Ελλήνων στο Πάπαρη (pics,vid)

Η επέτειος συστάσεως του πρώτου Στρατοπέδου των Ελλήνων στο Πάπαρη (pics,vid)

Απρίλιος 07, 2024 - 14:36
2 σχόλια

Την Κυριακή 6 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση σε ανάμνηση του ιστορικού γεγονότος της 6ης Απριλίου 1821, που έλαβε χώρα στο χωριό Πάπαρη. Την ιστορική αυτή μέρα συγκεντρώθηκαν οι αρχηγοί-οπλαρχηγοί και λοιποί αγωνιστές Πελοποννήσου από τον Θ. Κολοκοτρώνη και συγκρότησαν το πρώτο ελληνικό στρατόπεδο, γεγονός μεγάλης εθνικής σημασίας.

Η εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους Ήρωες της Πατρίδος μας, άνοιξε με Αρχιερατική θεία λειτουργία υπό του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης και Τοποτηρητή Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Ευστάθιος στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πάπαρι.

Αμέσως μετά το τέλος της Θειας Λειτουργίας ακολούθησε τιμητική εκδήλωση απόδοσης φόρου τιμής στους ήρωες που στις 6 Απριλίου 1821 συγκεντρώθηκαν και συγκρότησαν το πρώτο ελληνικό στρατόπεδο στο Πάπαρι.

Επίσης τελέστηκε στο χώρο του αγάλματος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη επιμνημόσυνη δέηση στην ηρωική αναμνηστική στήλη, εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας και κατατέθηκαν στεφάνια εκ των εκπροσώπων των φορέων του Νομού μας.

Πλήθος κόσμου, εκπροσώπων των στρατιωτικών μονάδων του Νομού μας, των σωμάτων ασφαλείας και η Φιλαρμονική του Δήμου Τριπόλεως τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.
 

Το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου των Απανταχού Παπαραίων έδωσε μια ξεχωριστή αίγλη στη εκδήλωσή χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Παπαηλιού , ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Κώστας Μανδρώνης εκπρόσωποι του Δήμου Τρίπολης και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Η επέτειος συστάσεως 1ου επισήμου Στρατοπέδου Ελλήνων στο Πάπαρι


2 Σχόλια

203 χρόνια μετά η πατρίδα είναι σκλαβωμένη από νεοταξιτικα καλόπαιδα ορφανά του Σβαμπ και του Σόρος ,ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ

Όπου γάμος και γιορτή η '"Βασίλω " πρώτη. Φτάνει πια η αυτοπροβολή Έλεος.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.