Η Παναγία και ο ΣΥΡΙΖΑ

Η Παναγία και ο ΣΥΡΙΖΑ

Αύγουστος 17, 2020 - 11:09
3 σχόλια

Ω παίδες του ΣΥΡΙΖΑ άθεοι, αθεϊστές και τω αγνώστω θεώ ουχί πειθόμενοι, συγχυστήκατε τα μάλα με την ανάρτηση του Αλέξη, ε;

(Πουλάκια μου, για να σας ρωτήσω εγώ: Πόσοι από εσάς τους άθεους και αγνωστικιστές έχετε κάνει ορθόδοξο γάμο και βάπτιση για το χατίρι των γονιών και των παππούδων, και καλά;)

Εντός του ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, κυρίως από τη Νεολαία του κόμματος, ενοχλήθηκαν πολλοί με το «γεμάτο πίστη» μήνυμα του -αθεϊστή- προέδρου Αλέξη Τσίπρα για τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου. Λυρικό το μήνυμα, οπωσδήποτε, έμπλεο λαϊκής πίστης και σεβασμού αυτής.

Ο κ. Τσίπρας έγραψε:

«Ο λαός μας τιμά σήμερα την Παναγία. Την Aνύμφευτη Nύμφη, την Υπέρμαχο Στρατηγό, την Ελεούσα, τη Γιάτρισσα, τη Θαλασσινή, την Παρηγορήτρα. Τη Μάνα που προστατεύει τους αδύναμους και σκέπει τους αδικημένους. Που συγχωρεί και δεν τιμωρεί, και το όνομά της βρίσκεται στα χείλη όσων αισθάνονται ότι έχουν την ανάγκη της. Στις σκοτεινές μέρες που περνάμε, με την υγειονομική και την οικονομική κρίση, αλλά και με τις τουρκικές προκλήσεις σε βάρος της πατρίδας μας, χρειαζόμαστε όλες και όλοι το κουράγιο, την ελπίδα, το φως, που η πίστη καθενός, αλλά και ο σεβασμός στην πίστη καθενός, στις παραδόσεις και στη λαϊκή ψυχή, μπορούν να προσφέρουν. Χρόνια πολλά στις απανταχού Ελληνίδες, χρόνια πολλά στους απανταχού Έλληνες!».

Αγγελοκρούστηκε ο κ. Τσίπρας; Ασφαλώς όχι. Ωστόσο καλύτερα θα ήταν νεολαίοι και άθεοι ΣΥΡΙΖαίοι να θυμούνται ότι ο κ. Τσίπρας ως πρωθυπουργός είχε κάνει χειρότερα από το να γράψει ένα γεμάτο θρησκευτικότητα μήνυμα: Είχε απομακρύνει τον υπουργό Παιδείας Ν. Φίλη με εντολή, ουσιαστικά, Καμμένου και «παραίνεση» Ιερώνυμου.

Το μήνυμα τους πείραξε;..

Και να που μια φορά ο Καρανίκας είχε δίκιο, που απάντησε: «Ο αντικοινωνικός αθεϊσμός δεν σημαίνει Αριστερά ούτε και πολιτισμό. Αντιθέτως θυμίζει αμόρφωτο και κομπλεξικό μηδενισμό».

Και κάτι ακόμα: Σύντροφοι που δηλώνετε άθεοι, όταν εύχεστε από τα social media καλό Ραμαζάνι και καλό Μπαϊράμι και εν πάση περιπτώσει εύχεστε με την ευκαιρία κάθε μουσουλμανικής εορτής, αυτό θεωρείται «πολυπολιτισμικότητα» και επιβεβλημένο. Αν τολμήσει ο αρχηγός του κόμματος να απευθυνθεί στο 90% των πολιτών αυτής της χώρας που κατά το μάλλον ή το ήττον είναι πιστοί για να ευχηθεί «καλή Παναγία», να πέσετε πάνω του να τον φάτε.

Στο κάτω - κάτω ο Αλέξης, εύχεται σε όλους με τον ίδιο σεβασμό στο πιστεύω του καθενός, διακρίσεις δεν κάνει...

Ο σεβασμός και τα «χρόνια πολλά» σε θρησκευτικές εορτές, ή για όλους ή για κανέναν. Αλλιώς η ύψιστη υποκρισία είναι ύβρις και η ύβρις... ξέρετε τώρα, αν μη τι άλλο μια Επίδαυρο την πηγαίνετε κάθε χρόνο...

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Αχ αυτή η εξουσία πως κάνει τον άνθρωπο, να τα ξεχνάει όλα, ακόμη και ράσο μπορεί να σου φορέσει.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.