Το Καγκελάρι και τα κάγκελα

Το Καγκελάρι και τα κάγκελα

Αύγουστος 17, 2016 - 13:45
2 σχόλια

Το σχόλιο του Σωκράτη

Δεν ξέρω αν σας ξύπνησε το επαναστατικό σας τελευταία, αλλά ο Πρωθυπουργός στην πατρίδα του την Άρτα μια ανάταση την ένιωσε, βρε αδερφέ!

Και χόρεψε, λέει, το παραδοσιακό «Καγκελάρι» με πρώτο του χορού τον 95χρονο θείο του που είναι ιερέας.

(Ας διοργανωθεί μια μάζωξη στα friendly Εξάρχεια με θέμα «Ο θείος του cool Αλέξη είναι ιερέας - τι κάνουμε;», διότι τώρα τελευταία μπέρδεψαν πολύ περισσότερο τη βούρτσα με τη χτένα τα αλληλέγγυα τα νιάτα...)

Το «Καγκελάρι» είναι χορός συνωμοτικός και «σφιχταγκαλιαστικός»! Τον επινόησαν οι κάτοικοι των Τζουμέρκων ώστε να χορεύουν κοντά-κοντά ο ένας με τον άλλον και να μην ακούνε οι Τούρκοι τα όσα κουβέντιαζαν πάνω στον χορό τους.

Τα συνωμοτικά εναντίον της σκλαβιάς.

Σφτιχτά-σφιχτά με τους συμπατριώτες του χόρεψε και ο Τσίπρας, και όχι «βιζ-εν-βι κι απεναντίας»...

... Αυτές τις ημέρες, το κυβερνητικό επιτελείο βάζει μπροστά τις γερμανικές αποζημιώσεις -και πάλι- προκειμένου να μας έρθουν πιο απάλαφρα τα είκοσι και κάτι δισ. ευρώ που θα πληρώσουμε σε φόρους. Θυμήθηκαν ότι τις διεκδικούμε με σθένος και τις έριξαν στην επικοινωνιακή αρένα.

Ρίχνει και ένα «Καγκελάρι» και ο λεβέντης Αλέξης με ύφος «πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θα 'ναι», να σου η εθνική ανάταση. Άσε που βρήκε το αντίβαρο στο ζεϊμπέκικο του Παπανδρέου, και μάλιστα έναν χορό ομαδικό, κυκλικό, συνωμοτικό.

Ευχόμαστε την ίδια συσπείρωση στο συνέδριο.

Εμείς οι υπόλοιποι, είμαστε στα κάγκελα και απλώς πληρώνουμε.

Ειδήσεις: 
Tags: 

2 Σχόλια

Αυτος παιζει τον ρολο του προδοτη στον χορο που τον εχουν βαλει οι ξενοι για να μαθαινουν τι λεμε

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.