«Καμπάνα» 15.000 ευρώ στον Δήμο Γορτυνίας για ανεξέλεγκτη διάθεση λυμάτων

«Καμπάνα» 15.000 ευρώ στον Δήμο Γορτυνίας για ανεξέλεγκτη διάθεση λυμάτων

Σεπτέμβριος 22, 2016 - 16:50
1 σχόλια

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου με την απόφασή της με ημερομηνία 14 Σεπτεμβρίου 2016 «Επιβολή Διοικητικών κυρώσεων στο Δήμο Γορτυνίας Α.Φ.Μ. 800100885 ΔΟΥ Τρίπολης (πρώην ΔΟΥ Δημητσάνας)» επέβαλε πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ στον Δήμο Γορτυνίας για ανεξέλεγκτη διάθεση λυμάτων στο Καλλιάνι και μάλιστα σε αγωγό ομβρίων στον οποίον έχουν συνδεθεί αποχετεύσεις κατοίκων.

Ακόμη, όπως αναφέρεται στην απόφαση, ο Δήμος Γορτυνίας δεν έχει λάβει κανένα μέτρο προστασίας του περιβάλλοντος, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Περιφέρειας.

Έτσι, άλλο ένα πρόστιμο προστίθεται στη μακρά λίστα των ποινών που πληρώνουμε επειδή καθυστερεί η αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος των απορριμμάτων.

Η απόφαση αναφέρει ότι ο Δήμος Γορτυνίας

1. Προβαίνει σε ανεξέλεγκτη διάθεση αστικών λυμάτων στο περιβάλλον από αγωγό ομβρίων στον οποίο έχουν συνδεθεί αποχετεύσεις κατοίκων της Τ.Κ. Καλλιανίου.

2. Δεν έχει προβεί σε κανένα από τα προσωρινά μέτρα στα οποία έχει κληθεί να προβεί από την Υπηρεσία μας με προηγούμενες αποφάσεις μας για την προστασία του περιβάλλοντος. 

Οι  ανωτέρω ενέργειες προκαλούν τη ρύπανση και μόλυνση του περιβάλλοντος. 

Β. Ο Δήμος Γορτυνίας καλείται:

-Να ενημερώσει τους πολίτες του Τ.Κ. Καλλιανίου εντός τριών μηνών να προβούν σε ενέργειες αποσύνδεσης τυχόν αποχετεύσεών τους με το δίκτυο. Να ελέγξει όλες τις κατοικίες του Καλλιανίου και για κάθε κατοικία να συντάσσεται πρωτόκολλο αποσύνδεσης από το δίκτυο ομβρίων. Στο τέλος των τριών μηνών να ενημερώσει το Τμήμα Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας ΠΕ Αρκαδίας για την 
αποσύνδεση των αγωγών. 
- Να καθαρισθεί ο χώρος γύρω από την απόληξη του αγωγού από τα βάτα ώστε να είναι προσβάσιμος και να γίνει καθαρισμός ή επιχωμάτωση στο ρυάκι που κυλά κατηφορικά μετά τον αγωγό για όσο μήκος είναι δυνατόν. 
- Να γίνεται δειγματοληψία και εργαστηριακός έλεγχος μία φορά το μήνα ώστε να παρακολουθούνται οι παράμετροι του εξερχόμενου από τον αγωγό ύδατος.  
Από το ποσό αυτό ποσοστό 50% θα εισπραχθεί υπέρ ΕΤΕΡΠΣ (Πράσινο Ταμείο) (κωδ. 3517) και 50% υπέρ Περιφέρειας Πελ/σου (κωδ. 64080) 

Γ. Ο φάκελος της υποθέσεως να διαβιβασθεί στη δικαιοσύνη στα πλαίσια των άρθρων 28 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 7 του ν 4042/2012 και ισχύει και 29 του Ν. 1650/86 για την ενδεχόμενη επιβολή κυρώσεων.

Δείτε την απόφαση ΕΔΩ.


Υπάρχει 1 Σχόλιο

ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΩΣ....''ΚΑΜΠΑΝΕΣ'' Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝ - ΛΕΕΙ - ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ !!! ΟΤΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, ΠΩΣ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ, ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΙΔΙΟΣ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ, ΠΡΟΣΑΓΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΚΗ ΣΤΙΣ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΟΛΙΓΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ, ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΟΧΟΠΟΙΕΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΝ !!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.