Το Λεωνίδιο επισκέπτεται σχολείο από την Πολωνία στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus (pics)

Το Λεωνίδιο επισκέπτεται σχολείο από την Πολωνία στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus (pics)

Απρίλιος 05, 2024 - 09:34
0 σχόλια

Χθες Πέμπτη 4 Απριλίου στη Φάμπρικα Πολιτισμού το ΕΠΑΛ Λεωνιδίου υποδέχτηκε το Επαγγελματικό Λύκειο από την πόλη Wagrowiec της Πολωνίας. Στην τελετή υποδοχής οι μαθητές των δύο σχολείων και οι εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν την πρώτη τους συνάντηση με ανταλλαγή πληροφοριών και γνώσεων, με παρουσιάσεις των περιοχών τους, των γνωστικών αντικειμένων τους αλλά και των σχολικών τους εγκαταστάσεων. Η αρμόδια αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Νότιας Κυνουρίας κα Ειρήνη Κεμερλή καλωσόρισε τους μαθητές και τους ευχήθηκε καλή διαμονή στην περιοχή μας.

Η επίσκεψη του πολωνικού σχολείου στο Λεωνίδιο γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus στο οποίο συμμετέχει το ΕΠΑΛ Λεωνιδίου και θα φιλοξενήσει για 9 ημέρες το Επαγγελματικό Λύκειο του Wagrowiec. Το πρόγραμμα Erasmus της ΕΕ έχει ως αντικέιμενό του τη στήριξη της εκπαίδευσης, της κατάρτισης, της νεολαίας και του αθλητισμού στην Ευρώπη.

Η προετοιμασία της δράσης αυτής έχει ξεκινήσει πριν από 10 μήνες, μετά από ενέργειες του Δ/ντή του ΕΠΑΛ κ. Θεόδωρου Ντελόπουλου, του Δ/ντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας κ. Ιωάννη Γαληνού και των καθηγητών του ΕΠΑΛ Λεωνιδίου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του πολωνικού σχολείου, του προέδρου του Εμπορικού συλλόγου κ. ΓεωργίουΛάτση και του Δημήτρη Κολινιώτη από την Αναπτυξιακή Πάρνωνα Α.Ε.Α.Ο.Τ.Α.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την από κοινού παρακολούθηση μαθημάτων από τα 2 σχολεία στις εγκαταστάσεις του ΕΠΑΛ Λεωνιδίου καθώς και επισκέψεις σε τουριστικά σημεία ενδιαφέροντος στη Νότια Κυνουρία. H πολωνική αποστολή αποτελείται από 30 μαθητές και 5 συνοδούς καθηγητές.

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: leonidion.gr

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.