Με αντεγκλήσεις η ψήφιση του προϋπολογισμού και του ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης στην Νότια Κυνουρία

Με αντεγκλήσεις η ψήφιση του προϋπολογισμού και του ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης στην Νότια Κυνουρία

Απρίλιος 10, 2024 - 13:21
2 σχόλια

Με σωρεία διαλογικών συζητήσεων και με κλειστά μικρόφωνα πραγματοποιήθηκε μία από τις σημαντικότερες συνεδριάσεις του δήμου Νότιας Κυνουρίας στο Λεωνίδιο.

Η δημοτική αρχή του κ. Δολιανίτη εισηγήθηκε προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο τον προϋπολογισμό  προϋπολογισμού και το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης του Δήμου Νότιας Κυνουρίας έτους 2024.

Αρκετά ήταν τα θέματα που έλαβαν διάσταση, όπως οι Γαλάζιες σημαίες και κατά πόσον αυτές πρέπει να διεκδικηθούν για τις παραλίες ολόκληρου του δήμου, αλλά και για το αν το αναρριχητικό πάρκο και η περαιτέρω αναβάθμισή του βρίσκεται στα σχέδια της δημοτικής αρχής.

Δεν έλειπαν και οι διαφωνίες μεταξύ του δήμαρχου Νότιας Κυνουρίας κ. Μ. Δολιανίτη και του κ. Λυσίκατου Χ. από την αντιπολίτευση.

Περιληπτικά να αναφέρουμε ότι το συνταχθέν σχέδιο του προϋπολογισμού του Δήμου Νότιας Κυνουρίας οικονομικού έτους 2024 είναι πλήρως ισοσκελισμένο και παρουσιάζει τα εξής στοιχεία:

Ο γενικός προϋπολογισμός του Δήμου (προσχέδιο) παρουσιάζει:

Έσοδα 22.324.200,36 ευρώ

Έξοδα 22.324.200,36 ευρώ

Διαφορά 0,00 ευρώ (ισοσκελισμένος προϋπολογισμός)

Ο δήμαρχος στην εισήγησή τους ανέφερε ότι οι προϋπολογισμοί έχουν συνέχεια και ότι υπάρχουν κάποιες δεσμεύσεις με έργα απ’ τον προηγούμενο προϋπολογισμό τα οποία συνεχίζονται.

Εμείς έχουμε προσπαθήσει να κάνουμε τον καλύτερο σχεδιασμό έτσι ώστε να εξυπηρετηθεί η καθημερινότητα του πολίτη, η οποία πια είναι πάρα πολύ απαιτητική σε σχέση με τις δυνατότητες που δίνονται στους Δήμους, και φυσικά να κρατήσει τον αναπτυξιακό της προσανατολισμό, έτσι ώστε να συνεχίσουμε να φέρνουμε έργα στη Νότια Κυνουρία

Ο κ. Λυσίκατος αφού έκανε κάποιες τεχνικές ερωτήσεις είπε «Η συζήτηση του προϋπολογισμού έχει και μια, όπως έχω πει και έχει παρεξηγηθεί, πρέπει να παράγεται και πολιτική και μέσα απ’ τον προϋπολογισμό φαίνεται το όραμα, η στόχευση, το όνειρο της κάθε Δημοτικής Αρχής κατά πού θέλουμε να πάμε. Θέλω να μου πείτε από τον προϋπολογισμό που φέρνετε σήμερα για ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ποια είναι η ειδοποιός διαφορά; Ποια είναι η σημαντική αλλαγή που μπορούμε να εντοπίσουμε μέσα από τα άρθρα αυτού του προϋπολογισμού;

Ο κ. Δολιανίτης απάντησε δίνοντας εξηγήσεις «Εξήγησα και προηγουμένως στην αρχή και δεν ξέρω αν το λάβατε υπόψη σας, ότι ο προϋπολογισμός αυτός είναι ένας προϋπολογισμός που δίνει μεγάλη έμφαση στα βασικά, δηλαδή στην καθημερινότητά μας, στην εξυπηρέτηση του πολίτη, έχουμε στοχεύσει πάρα πολύ γιατί εκεί βλέπουμε να υπάρχει μια μεγάλη υστέρηση, έχουμε δει απ’ τα αιτήματα των πολιτών ότι υπάρχει μια πολύ-πολύ μεγάλη υστέρηση, και, τέλος πάντων, λειτουργούμε λίγο στη λογική, να το πω απλοϊκά, ότι όταν μπαίνεις σε ένα σπίτι καινούργιος νοικοκύρης

πρώτα το νοικοκυρεύεις και μετά το αναπτύσσεις, οπότε ο προϋπολογισμός ο πρώτος έχει, για μας, έχει τη λογική του νοικοκυρέματος λοιπόν και βέβαια το μάτι μας πάντα είναι προς τον αναπτυξιακό στόχο, στους αναπτυξιακούς μας στόχους, εκεί έχουμε στηθεί και κάνουμε πάρα-πάρα πολλή δουλειά στα προγράμματα τα οποία η συμμετοχή του Δήμου δεν είναι μεγάλη, δηλαδή χρειαζόμαστε απλά κάποια μικρή μελέτη ή κάτι άλλο, άλλωστε έχουμε φτάσει ήδη τους 3 πρώτους μήνες τους έχουμε φάει απ’ τους 12 και λειτουργούμε έτσι.

Δεν ξέρω ακριβώς πώς το εννοείτε αυτό, εμάς πάντως η στάση μας, και αυτό θέλω να το πω και στους Προέδρους και το ’χουνε καταλάβει άλλωστε απ’ το τεχνικό πρόγραμμα που έχουμε φτιάξει, προσπαθούμε να κινηθούμε σε ρεαλιστικές πρακτικές, έτσι ώστε να γίνουν έργα, να κάνουμε έργα, μικρά, πρακτικά έργα που όλα τα χωριά ζητάνε και το μάτι μας να παραμένει ανοιχτό ως προς τα προγράμματα που βγαίνουν και να τα διεκδικήσουμε όπως μπορούμε. Το δείξαμε άλλωστε πόσο γρήγορα αντέδρασε η νέα Δημοτική Αρχή στην πρόσκληση που βγήκε για το αρδευτικό και πόσο γρήγορα το καταθέσαμε.

Στην συνέχεια ο κ. Λυσίκατος επεσήμανε ότι ο σκελετός του τεχνικού προγράμματος πατάει στη δικιά τους λογική, … μέχρι και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι και ένα copy paste μπορώ να πω, οπότε δεν καταλαβαίνω ακριβώς η διαφοροποίηση ως προς το καλό του πολίτη ή όχι, σε κάθε περίπτωση όμως είναι προφανές ότι αυτός ο προϋπολογισμός και το λέω ειλικρινά δεν έχει καμία σχέση με τις προεκλογικές σας εξαγγελίες, μα καμία. Να μη μιλήσουμε για μαρίνες Τυρού, Γαλάζιες Σημαίες, κλπ., είναι μια προσγείωση στην πραγματικότητα

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την συζήτηση και τις 223 σελίδες με τα απόμαγνητοφωνημένα πρακτικά από τις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι στο τέλος της συζήτηση ψήφισαν κατά πλειοψηφία το ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης (Ο.Π.Δ.)

Κατά ψήφισαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Λυσίκατος Χαράλαμπος, Τρούμπας Δημήτριος, Σωτηρόπουλος Μιχαήλ, Ντουζένης Χριστόφορος, Ευσταθίου Θεόδωρος, Καρδάσης Δημήτριος, Πήλιουρας Ηλίας


2 Σχόλια

Τα άμεσα πράγματα που υποσχέθηκε και γραπτώς στο πρόγραμμα του ο κος Δολιανιανιατης γιατί δεν συμπεριλαμβάνονται στον προϋπολογισμό?

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.