ΜέΡΑ25: Σε γραμμή... Νατσιού ο Κουτσούμπας

ΜέΡΑ25: Σε γραμμή... Νατσιού ο Κουτσούμπας

Ιανουάριος 19, 2024 - 20:40
4 σχόλια

Κάθε φορά που ο δημόσιος διάλογος εστιάζει στα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα, η ηγεσία του ΚΚΕ αναπαράγει συντηρητικές, αναχρονιστικές και αντιδραστικές κορώνες.

Οι χθεσινές δηλώσεις του γ.γ. του ΚΚΕ, σε συνδυασμό με την τηλεοπτική παρέμβαση της βουλεύτριας  κ. Δάγκα, για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και το δικαίωμα στην τεκνοθεσία, εκτός από σκοταδιστικές είναι και αντιεπιστημονικές και φυσικά έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τη κομμουνιστική θεωρία και πράξη, όπως με το μνημειώδες έργο του Φ. Ένγκελς «Η Καταγωγή της Οικογένειας, της Ατομικής Ιδιοκτησίας και του Κράτους» ή με τις πολιτικές του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας που το 2022 συγκρούστηκε με τον κοινωνικό συντηρητισμό της χώρας και εξασφάλισε ίσα δικαιώματα του γάμου και της τεκνοθεσίας στα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.

Από την άλλη ο πρωθυπουργός, που δείχνει ότι ξαφνικά κόπτεται για την αναγνώριση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και το δικαίωμα στην τεκνοθεσία, δεν δίνει την απαραίτητη προσοχή που χρειάζεται. Αντιθέτως κάνει κάθε προσπάθεια να κλείσει όσο πιο γρήγορα μπορεί την συζήτηση για την ισότητα στον γάμο και την τεκνοθεσία, αφήνοντας έξω πολλά σοβαρά ζητήματα που αφορούν τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα για να μην έχει μεγάλες κομματικές απώλειες.

Ως Τομέας Ισότητας Φύλου & ΛΟΑΤΚΙ+ του ΜέΡΑ25, ως Νεολαία του ΜέΡΑ25, ως ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και άτομα που στεκόμαστε δίπλα στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, απέναντι στο σκοτάδι, τους απαντάμε ότι η ισότητα στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, αποτελεί απαραίτητη συνθήκη για μια κοινωνία δικαιοσύνης! Η αναγνώριση της ισότητας του γάμου και της τεκνοθεσίας για τα ομόφυλα ζευγάρια, όπως και όλα τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, είναι ένα δικαίωμα που θα έπρεπε να έχει ήδη αναγνωριστεί εδώ και πολλά χρόνια και δεν θα έπρεπε να εξαρτάται ούτε από τις απόψεις των βουλευτών της κάθε κυβέρνησης, ούτε από τις απόψεις των εκπροσώπων της Εκκλησίας, καθώς αποτελούν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.

Ειδήσεις: 

4 Σχόλια

Το ΚΚΕ κάνει λάθος που απορρίπτει το νομοσχέδιο από τώρα εάν όντως τελικά αυτή είναι η θέση του. Διότι δεν έχω καταλάβει ποια τελικά είναι θέση του. Δεν ξέρουμε ακόμα τι θα φέρουν. Όμως πατώντας πάνω σε αυτό κάτι τύποι σαν του Μέρα25. Να το παίζουν αριστεροι που συμφωνούσαν με το μνημόνιο και κόψε κάτι πάσα μου να αγιάσω… Εμείς θα συνεχίσουμε με το ΚΚΕ και ελπίζω στο τέλος να πάρει μια θεση κρυστάλλινη καθαρή όπως μας έχει συνηθίσει. Θα αφήσουνε το παπατζιλικι στους πουρούς αριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ ,ΛΑΕ , Μέρα25 κτλ … ίσα δικαιώματα για όλους και υποχρεώσεις χωρίς καμία διάκριση.

Συγχαρητήρια στους κ. Νατσιό και κ. Κουτσούμπα. Είναι παιδιά του απλού λαού και όχι της ελίτ που κυβερνούσε και κυβερνά.

Ένα κόμμα ο αρχηγός του οποίου συμφωνούσε με το μεγαλύτερο μέρος του μνημονίου αλλά υποστήριζε ότι το δικό του Ναι είναι διαφορετικό από τον άλλων με επιχειρήματα και δημιουργικές ασάφειες άσχετα εάν κάποιος συμφωνούσε και διαφωνούσε μαζί του. Θέλει να μας πει τωρα ότι το Όχι του ΚΚΕ είναι το ίδιο με του Νάτσιου; Αυτοί θα είστε πάντα για αυτό έχετε φτάσει εκεί που φτάσατε… πραγματικό κατάντημα. Το ΚΚΕ κάνει λάθος σε αυτό το θέμα κατά την γνώμη μου. Όμως κάτι αριστεροί που εξευτέλισαν κάθε δικαίωμα όταν είχαν την εξουσία δεν μπορούν τώρα να το παίζουν δικαιωματιστες. Λίγη ντροπή!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.