Το μήνυμα του Κ. Τζιούμη για την επέτειο της μάχης του Βαλτετσίου

Το μήνυμα του Κ. Τζιούμη για την επέτειο της μάχης του Βαλτετσίου

Μάιος 12, 2022 - 09:46
1 σχόλια

Η 12η Μαϊου 1821 αποτέλεσε ημερομηνία-ορόσημο για την μετέπειτα πορεία και εξέλιξη της νεοεκδηλωθείσας εκείνη την περίοδο , Ελληνικής Επανάστασης, καθώς τότε διαδραματίστηκαν τα γεγονότα της ιστορικής μάχης του Βαλτετσίου (12-13 Μαϊου 1821) , η οποία με τη νικηφόρο έκβασή  της, γέμισε με θάρρος και αυτοπεποίθηση τους επαναστάτες και ουσιαστικά αποτέλεσε προπομπό της μετέπειτα θρυλικής απελευθέρωσης της Τριπολιτσάς, λίγους μήνες αργότερα , το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους.

Ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στο Facebook, τιμώντας την ημέρα:

12 Μαΐου 1821.
Είναι η μέρα που θα σημαδέψει την Ελληνική Επανάσταση.
Μετά τη νικηφόρα μάχη στο Λεβίδι, ακολουθεί η μάχη στο Βαλτέτσι, που σύμφωνα με τον Γέρο του Μοριά πρέπει να μνημονεύεται «εις αιώνας αιώνων, έως ου στέκει το έθνος, διότι ήτο η ελευθερία της πατρίδος».

 

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Ο Τζιούμης "τίμησε" το Βαλτέτσι και με καμιά 30αριά χιλιάδες τόνους σκουπίδια που ένας θεός ξέρει πότε θα φύγουν απ' το Μεγαβούνι!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.