Το νέο βιβλίο του Γ. Δ. Αναγνώστου «Ο μονόλογος του Ελπήνορα και άλλοι μύθοι» παρουσιάστηκε στην Τρίπολη (pics,vid)

Το νέο βιβλίο του Γ. Δ. Αναγνώστου «Ο μονόλογος του Ελπήνορα και άλλοι μύθοι» παρουσιάστηκε στην Τρίπολη (pics,vid)

Απρίλιος 20, 2024 - 22:00
1 σχόλια

Στο ιστορικό Μεγάλο Καφενείο στην Τρίπολη το Σάββατο 20 Απριλίου το απόγευμα έλαβε χώρα η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γ. Δ. Αναγνώστου «Ο μονόλογος του Ελπήνορα και άλλοι μύθοι» (Ιωλκός, 2024).

Το νέο πόνημα του ποιητή, δεν είναι ποιητική συλλογή, αλλά συλλογή πεζογραφημάτων.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι εκδόσεις Ιωλκός και το βιβλιοπωλείο Χαρτί και Μελάνι, υπό την αιγίδα του Δήμου Τρίπολης.

Ο Γ. Δ. Αναγνώστου, του οποίου τα ποιήματα αλλά και τα πεζά έχουμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενούμε στο Arcadia Portal, gιος του αείμνηστου Μίμη και της  Άννας Αναγνώστου, γεννήθηκε στην Τρίπολη και έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές: Τα λάματα της πρώτης νιότης (2017),  Μέσα στα όμικρον του ονείρου (Γαβριηλίδης, 2018), Η πολυθρόνα της λύπης, (Ιωλκός, 2021), ενώ συμμετείχε στο συλλογικό έργο Τα ποιήματα του 2018, (Κοινωνία των (δε)κάτων, 2019). Έχει δημοσιεύσει μικρο-διηγήματα στα έντυπα λογοτεχνικά περιοδικά: δε|κατα και ΑΠΙΚΟ.

Για τον συγγραφέα και το βιβλίο, μίλησαν ο υπεύθυνος των εκδόσεων Ιωλκός, Κωνσταντίνος Κορίδης, ο Θάνος Καρνέζης, νομικός, και η Κατερίνα Παναγοπούλου, επιμελήτρια κειμένων. Την εκδήλωση συντόνισε η Εύα Γαλανιάδη.

Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης, ήταν το Arcadia Portal και η Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης.

Το Μεγάλο Καφενείο ήταν κατάμεστο, από οικείους, φίλους του συγγραφέα και φυσικά από το κοινό της Τρίπολης, που γνωρίζει την πένα του κ. Αναγνώστου και τον ακολουθεί χρόνια σε ότι και αν υπογράψει. Μεταξύ άλλων την εκδήλωση παρακολούθησαν ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Τζιούμης Κώστας, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού κυρία Καρούντζου Ελένη, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής αλληλεγγύης κ. Κλειώ Κορώνη, ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ και επικεφαλής της παράταξης "Τρίπολη Ενωμένοι Μπροστά" κ. Γιάννης Σμυρνιώτης, ο Γιώργος Φαράντος, της περιφερειακής παράταξης «Πρώτα η Πελοπόννησος», δημοτικοί σύμβουλοι και άλλοι πολλοί.

Διαβάζοντας τους μύθους του, τις ιστορίες του, ο αναγνώστης θα νιώσει ότι βλέπει στιγμιότυπα του παρόντος μεγαλύτερων ιστοριών, με παρελθόν και μέλλον. Αυτό που τον ενδιαφέρει τον Αναγνώστου, εξάλλου, είναι το παρόν. Αυτά τα «παρόντα», αυτές οι στιγμές, αυτοί οι ήρωες ή οι χαρακτήρες που εμφανίζονται στις σελίδες του βιβλίου του, κάνουν τον αναγνώστη δικό τους, φίλο και αδελφό. Και μένει με την αίσθηση ότι κάποτε, κάπου, θα τους αναγνωρίσει -ίσως και στον ίδιο του τον εαυτό.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γ. Δ. Αναγνώστου


Υπάρχει 1 Σχόλιο

ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ !

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.