Νέος δικαστικός χάρτης: «Όχι» στην υπαγωγή της Β. Κυνουρίας στο Πρωτοδικείο Τρίπολης

Νέος δικαστικός χάρτης: «Όχι» στην υπαγωγή της Β. Κυνουρίας στο Πρωτοδικείο Τρίπολης

Φεβρουάριος 01, 2024 - 20:00
3 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Ο νέος δικαστικός χάρτης φαίνεται ότι έχει αρκετά μεγάλο αντίκτυπο στην Αρκαδία. Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας, ετέθη το ζήτημα της λήψης απόφασης για την έκδοση ψηφίσματος, σχετικά με τις αλλαγές του δικαστικού χάρτη, με τις οποίες καταργείται το Ειρηνοδικείο του Άστρους και την υπαγωγή της Κυνουρίας στο Πρωτοδικείο της Τρίπολης.

Ο κ. Π. Γαλάνης, δικηγόρος, έλαβε τον λόγο και εξήγησε στο Σώμα ότι δεν θα είναι διόλου λειτουργική η αλλαγή και η υπαγωγή των υποθέσεων στο Πρωτοδικείο Τρίπολης, καθώς στο Ναύπλιο υπάρχουν και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους που αφορούν στη Βόρεια Κυνουρία. Μάλιστα, όπως είπε, για τους δικηγόρους, αλλά κυρίως για τους πολίτες, η αλλαγή φέρνει μεγάλη ταλαιπωρία. Ο κ. Γαρδικιώτης επίσης δικηγόρος, εξήγησε από την πλευρά του ότι η Κυνουρία από συστάσεως ελληνικού κράτους είχε δικαστικές αρχές και ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει ο Δήμος να διεκδικήσει και τώρα. «Πρέπει να έχει Πρωτοδικείο η Κυνουρία, όπως έχει το Κρανίδι», επεσήμανε.

Ο δήμαρχος Γιώργος Καμπύλης είπε, κατά την τοποθέτησή του, ότι συμφωνεί με όλα τα παραπάνω και ότι πρέπει να κατατεθεί ψήφισμα για την παραμονή του περιφερειακού Πρωτοδικείου στην Κυνουρία. Όπως, μάλιστα, υπογράμμισε, το κτίριο δεν επιβαρύνει τον Δήμο.

 


3 Σχόλια

Γελοίο επιχείρημα. Κάθε πότε ανατρέχουν στα γενικά αρχεία τους κράτους; Γράψτε τους στα αρχεία σας αντί να πηγαίνετε για δροσιά στο καμίνι τους.

Αφού δεν πειράζει τόσους Τριπολιτσιώτες με σπίτια σε Παράλιο, Αρκαδικό χωριό, Τυρό κλπ. να τρέχουν στο Ναύπλιο σε ενδεχόμενες διαφορές τους τί περιμένετε;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.