Νιώθεις κίνδυνο: Μιλάς ή σιωπάς;..

Νιώθεις κίνδυνο: Μιλάς ή σιωπάς;..

Μάρτιος 04, 2024 - 11:19
3 σχόλια

Φωτογραφία από Leo Castrum από το Pixabay

Την προηγούμενη Παρασκευή ένα νεαρό κορίτσι, μαθήτρια Λυκείου, αισθάνθηκε ότι κινδύνευε. Και τι έκανε; Αυτό που εμείς οι μεγάλοι, αλλά και η Πολιτεία, συμβουλεύει όλα τα παιδιά και τα νεαρά άτομα να κάνουν: Να καταγγείλει το περιστατικό.

Το νεαρό κορίτσι πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Τρίπολης και έκανε το σωστό, αυτό που όλοι συμβουλεύουμε ανηλίκους και ενηλίκους να κάνουν: Να καταγγείλει αυτό που της συνέβη.

Η κοπέλα είπε στους αστυνομικούς ότι καθώς περπατούσε στον δρόμο, την πλησίασαν αλλοδαποί και ένιωσε ότι απειλήθηκε. Η Αστυνομία ζήτησε τις περιγραφές και οτιδήποτε άλλο ήταν χρήσιμο για την έρευνα. Πολύ γρήγορα, οι αστυνομικοί, ως όφειλαν, μετέβησαν στο σημείο που τους υπέδειξε η κοπέλα, πήραν το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες, εντόπισε τους υπόπτους και προχώρησε στις νόμιμες ενέργειες.

Όπως αποδείχθηκε από την έρευνα που έγινε, «δεν προέκυψε κάτι» (sic) όπως μας είπε η Αστυνομία το ίδιο κιόλας βράδυ.

Ωστόσο: Μια νεαρή γυναίκα ένιωσε ότι κινδύνεψε. Τι έπρεπε να κάνει; Να μην μιλήσει; Η δεκαεπτάχρονη έδωσε κατάθεση στην Αστυνομία και το arcadiaportal.gr γνωρίζει όλες τις λεπτομέρειες, καθώς είχαμε από την πρώτη στιγμή επαφή με την οικογένειά της.

Το γεγονός ότι «δεν προέκυψε κάτι» και το γεγονός ότι δεν έγινε μήνυση, δεν αναιρούν το -επίσης- γεγονός ότι διερευνήθηκαν οι καταγγελίες της κοπέλας και ότι ένα ολόκληρο αστυνομικό τμήμα σηκώθηκε στο ένα πόδι...

Αν, λοιπόν, δεχθούμε ότι ένα παιδί, ένα ανήλικο άτομο ή οποιοσδήποτε από εμάς όταν νιώσει ότι κινδυνεύει, δεν χρειάζεται να μιλήσει ή να καταγγείλει ένα περιστατικό, διότι μπορεί απλώς να τρόμαξε, αυτόματα μπαίνουμε σε επικίνδυνους δρόμους ως κοινωνία. Γι' αυτό υπάρχει η Αστυνομία, για να διερευνά και να διαπιστώνει τι ακριβώς συνέβη.

Επομένως: Ένα κορίτσι προχώρησε σε καταγγελία. Έκανε αυτό που ορίζει ο Νόμος. Η υπόθεση διερευνήθηκε και τελικά «δεν προέκυψε κάτι». Αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι και καταγγελία έγινε στην Αστυνομία, ότι εντοπίστηκαν οι ύποπτοι και ότι διερευνήθηκε το περιστατικό.

Οποιοσδήποτε από εμάς αν νιώθει ότι κινδυνεύει, πρέπει να απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές. Αυτό είναι το σωστό, αυτό πρέπει να γίνει από την πρώτη στιγμή. Ως μέσο ενημέρωσης, εφόσον γνωρίζαμε από την πρώτη στιγμή για την καταγγελία, οφείλαμε να προχωρήσουμε στη δημοσίευση. 

Το σημαντικό, όμως, στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι το εξής: Αν, ως κοινωνία, χλευάσουμε την καταγγελία μιας νεαρής κοπέλας επειδή εκ του αποτελέσματος «δεν προέκυψε κάτι», είναι σαν να λέμε στους ανηλίκους, στις γυναίκες και σε οποιονδήποτε νιώσει ότι βρίσκεται σε κίνδυνο, να κρατήσει το στόμα του κλειστό. 

Δεν γίνονται και λίγα στην πόλη μας τον τελευταίο καιρό και, οποιοσδήποτε από εμάς θα μπορούσε να βρεθεί στη θέση εκείνου του κοριτσιού που κατατρομαγμένο ζήτησε τη βοήθεια της Αστυνομίας.

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Η Αστυνομία όταν λέει δεν "προέκυψε κάτι" τι περίμενε να προκύψει και τι εννοεί άραγε. Είναι περίεργο όλο αυτό. Κακώς πάντως δεν δημοσιοποιούνται τέτοια περιστατικά κανονικά από την Αστυνομία με επίσημο δελτίο τύπου.

Η αστυνομία μήπως αντί να ελέγξει να ψάξει όπως έχει καθήκον περιμένει μηνύσεις μόνο κύριε Γενικέ Διευθυντά ¨εχει ενδιαφέρον να ελέγξετε γιατί και στα σχολεία το ίδιο συνέβη έλεγαν στους διευθυντές κάντε μήνυση Το ερώτημα είναι αν η αστυνομία ξέρει και δεν μιλάει γιατί τότε ο τόπος πάει από το κακό στο χειρότερο....

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.