Ο Γιώργος Κοψαύτης στο ArcadiaPortal.gr: Ο Πήγασος έχει πνεύμα νικητή (vid)

Ο Γιώργος Κοψαύτης στο ArcadiaPortal.gr: Ο Πήγασος έχει πνεύμα νικητή (vid)

Μάιος 14, 2024 - 18:20
1 σχόλια

Οι καλές παρέες γράφουν ιστορία και η ιστορία που γράφτηκε πριν από λίγες ημέρες μοιάζει με εποποιία στον δρόμο της δόξας με μπόλικη ψυχή και αμέτρητα αποθέματα μπασκετικού εγωισμού και την παρέα του Πήγασου να τρυπά το ταβάνι των φιλοδοξιών της.

Ο Πήγασος είναι πρωταθλητής στην Α1 ΕΣΚΑΚ ανατρέποντας προγνωστικά και δεδομένα, πηγαίνοντας κόντρα στον άνεμο, κόντρα σε κάθε λογική, κόντρα στον ίδιο του τον εαυτό με την ομάδα παιχνίδι με το παιχνίδι μέσα στη χρονιά να ανακαλύπτει τα όριά της, τις αντοχές και το μέταλλό της πράγμα που έγινε πράξη στο παρκέ για να έρθει ο τίτλος.

να έρθει αυτός ο τίτλος, ο Πήγασος έσπασε έδρες, έκανε break στη σειρά των ημιτελικών στο Ξυλόκαστρο για να βρεθεί στους τελικούς και έκανε ξανά break στους τελικούς μέσα στην Ερμιόνη στο τελευταίο παιχνίδ,ι σπάζοντας έδρα και αήττητο και φτάνοντας στο πιο παλικαρίσιο πρωτάθλημα της ιστορίας του.

Για όλα αυτά αλλά και για πολλά ακόμα που θα διαβάσετε και θα ακούσετε, μίλησα με τον Γιώργο Κοψάυτη, με τον άνθρωπο που στα δικά του χέρια η ομάδα του Άστρους απέκτησε τη δική της μπασκετική υπόσταση και το δικό της μπαασκετικό κύρος, κερδίζοντας εκτός από τίτλους και ανόδους τον σεβασμό φίλων και αντιπάλων για τη δουλειά και το πλάνο που είναι σε εξέλιξη στον Πήγασο.

Με ειλικρίνεια, με το ήθος και την προσωπικότητα που τον ακολουθούν σε όλη του την μπασκετική διαδρομή, ο Γιώργος Κοψαύτης μίλησε για το πώς η ομάδα του έφτασε στο πρωτάθλημα, για το τι σημαίνει αυτός ο τίτλος για τον Πήγασο και το πώς πρέπει να αξιοποιηθεί η άνοδος, αλλά και τα όσα με κόπο δημιουργεί για το άθλημα η ομάδα σε όλη την Κυνουρία.

Παράλληλα, ο «Κόψα» αναφέρθηκε και στο κεφάλαιο των ακαδημιών που αποτελεί τον «πυλώνα» του οργανισμού αλλά και στο δικό του μπασκετικό όραμα για την περιοχή που αφορά στη μεταλαμπάδευση των γνώσεών του τόσο στον Πήγασο όσο και στα νέα παιδιά που σκάνε μια μπάλα του μπάσκετ στην περιοχή.

Ο Γιώργος Κοψαύτης είναι ένας γεννημένος νικητής σε κουλτούρα και ψυχοσύνθεση και έτσι πορεύτηκε στην μπασκετική του διαδρομή, φτάνοντας στο κορυφαίο επίπεδο. Έτσι συνεχίζει και τώρα περνώντας το πνεύμα του νικητή στην ομάδα του Πήγασου και καθιστώντας το μέρος του DNA της.

«Ο Πήγασος από το τότε που ξεκίνησα μέχρι και τώρα είναι μια όμορφη μπασκετική παρέα, Βασικό του χαρακτηριστικό το ''οικογενειακό'' κλίμα. Αυτό με την επιστροφή μου στην ομάδα όφειλα να το συνεχίσω, βάζοντας και ένα νέο πλάνο για να μπορέσουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα», μας τόνισε αρχικά ο Γιώργος Κοψαύτης και συνέχισε αναφορικά με τη σεζόν και την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Αντιμετωπίσαμε προβλήματα και είχαμε απουσίες κατά τη διάρκεια της χρονιάς, όμως παιχνίδι με το παιχνίδι βρίσκαμε τον ρυθμό μας και πιστεύαμε πολύ στη δουλειά μας. Οι δυσκολίες δεν μας έριξαν, αντίθετα μας έκαναν πιο δυνατούς και μείναμε ενωμένοι και προσηλωμένοι στη δουλειά μας. Μπήκαμε με μειονέκτημα έδρας στα play off, όμως ήμασταν έτοιμοι και αγωνιστικά και πνευματικά για να διαχειριστούμε τα πράγματα, έχοντας πίστη μεγάλη στο ομαδικό μας πνεύμα».

Αναφορικά με το πνεύμα νικητή που έχει περάσει στην ομάδα: «Αυτός είναι ο στόχος μου, να περάσω το πνεύμα του νικητή στην ομάδα και να το μεταλαμπαδεύσω στα παιδιά. Το πνεύμα νικητή δεν περνάει όμως μέσα σε μια χρονιά, γιατί χρειάζεται χρόνος, επιμονή, δουλειά και ασφαλώς στο κίνητρο της προπόνησης να γίνεσαι καθημερινά ένα με το γήπεδο, καταθέτοντας τον ιδρώτα σου και βελτιώνοντας τον εαυτό σου».

Για το πώς ήρθε η νίκη στο τελευταίο παιχνίδι: «Με την Ερμιόνη είχαμε παίξει δύο παιχνίδια στην κανονική διάρκεια . Στο πρώτο χάσαμε και στο δεύτερο στο Άστρος κερδίσαμε πολύ άνετα, σε έναν αγώνα που πετύχαμε 19 τρίποντα. Αυτό το παιχνίδι νομίζω ήταν και το ''κλειδί'' στο να αλλάξει η ψυχολογία μας, καταλαβαίνοντας πως και μπορούμε και έχουμε τον τρόπο να τους κερδίσουμε ξανά. Στους τελικούς χάσαμε ξανά με πανομοιότυπο τρόπο όπως και στη regular season τον πρώτο αγώνα, κερδίσαμε στο Άστρος και δουλέψαμε πολύ και πνευματικά και μέσα από το πλάνο μας τον τελευταίο αγώνα. Μελετήσαμε τον άξιο και πολύ καλό μας αντίπαλο, δώσαμε βάρος στο κομμάτι της τακτικής προσέγγισης του αγώνα, απομονώσαμε πράγματα και κάναμε αλλαγές σε κάποια πράγματα και τα εφαρμόσαμε με ακρίβεια στο παρκέ, φτάνοντας σε μια πολύ μεγάλη νίκη και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Για την επιστροφή της ομάδας από την νέα σεζόν στην Γ’ Εθνική: «Είναι πολύ νωρίς να πούμε το οτιδήποτε αυτή τη στιγμή, μιας και αναμένεται να ακολουθήσει Γενική Συνέλευση όπου εκεί θα καθοριστεί και το πλάνο για τη νέα χρονιά. Ωστόσο σίγουρα ορισμένα πράγματα θα πρέπει να τρέξουν άμεσα ώστε να είμαστε απόλυτα έτοιμοι. Η δική μου φιλοσοφία είναι να δημιουργηθεί μια νέα και σκληροτράχηλη ομάδα, μια ομάδα που θα δώσει κίνητρα σε νέα παιδιά που θα έχουν τη δίψα και τη θέληση να εξελιχθούν και ο Πήγασος θα αποτελέσει για αυτούς ένα σκαλοπάτι εξέλιξης για να μπορέσουν να κάνουν το επόμενο βήμα. Η περιοχή μας έχει πολλά νέα παιδιά με ταλέντο και εδώ μπορεί να τους δοθεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να έρθουν στον σύλλογό μας. Όπως έχω πει ξανά, οι καιροί είναι δύσκολοι οικονομικά και οι ομάδες για να έχουν παρόν και μέλλον πρέπει να χτίζονται με δικά τους παιδιά».

Για το μπασκετικό όραμα του Πήγασου στην Κυνουρία: Στόχος και εμένα προσωπικά είναι το άθλημα να μπορέσει να αναπτυχθεί στην Κυνουρία, να έρθουν νέοι άνθρωποι να δουν τη δουλειά που γίνεται εδώ και να σταθούν στο πλευρό μας. Αναφορικά με το κομμάτι των αθλητών, στον Πήγασο γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια ανάπτυξης του μπάσκετ στην περιοχή μας ώστε να έρθουν μαζί μας νέα παιδιά και να αναπτύξουν το ταλέντο τους. Βασιζόμαστε και θέλουμε το ντόπιο στοιχείο να αποτελεί πάντα την αρχή του Πήγασου, γιατί πιστευώ πως το χρήμα δεν φέρνει πάντα την ευτυχία σε μια ομάδα. Χρειάζεται πλάνο, αγάπη και υπομονή, ανθρώπους να πονάνε και να τρέχουν για τον σύλλογο και στήριξη στα νέα παιδιά που θα αποτελέσουν το ''αύριο'' και τη συνέχεια της ομάδας».

Για το ταλέντο που υπάρχει στην περιοχή και πώς μπορεί να αξιοποιηθεί: «Ταλέντο η Κυνουρία έχει μπασκετικά, όμως χρειάζεται συνέπεια και επιμονή. Συνέπεια στον τρόπο δουλειάς και επιμονή στη νοοτροπία πως μόνο μέσα από την προπόνηση, μόνο μέσα από την καθημερινή δουλειά και τη συγκέντρωση θα μπορέσει ένα παιδί να βάλει τις βάσεις για να εξελιχθεί, έχοντας την υπομονή και την όρεξη στο να διαχειριστεί μέσα του τα συναισθήματα και τα όσα το παιχνίδι του προσφέρει».

Για τις ακαδημίες του Πήγασου: «Οι ακαδημίες μας είναι το σημαντικότερο κεφάλαιο όλων μας στον σύλλογο. Στοχεύουμε στην ανάπτυξη των ακαδημιών μας βάζοντας ψηλά τον πήχη και γι' αυτό θέλουμε να έρθουν πολλά παιδιά στο γήπεδο να παίξουν, να μάθουν και να καλλιεργήσουν τον εαυτό τους γνωρίζοντας τις αρχές τις ομαδικότητας. Θέλω τα παιδιά που είναι ήδη αλλά και αυτά που θα έρθουν στις ακαδημίες μας να χαρούν το παιχνίδι, να μάθουν και να πάρουν χρήσιμα εφόδια και να φτιάξουν τον δικό τους μπασκετικό χαρακτήρα σε έναν συνδυασμό χαράς του παιχνιδιού, εκμάθησης και διδασκαλίας. Οι ακαδημίες μας συμμετέχουν σε όλα τα ηλικιακά πρωταθλήματα της Ένωσης μας και μέσα από τα παιχνίδια βλέπουμε τη χαρά των παιδιών αλλά και την εξέλιξη τους».

Για το τι είναι για τον ίδιο ο Πήγασος: «Μεγάλωσα μπασκετικά στο Πήγασο και είμαι ''παιδί'' αυτού του συλλόγου, έκανα τη δική μου διαδρομή φτάνοντας με τον Αρκαδικό ως την Α1 κι επέστρεψα στην αφετηρία μου σε μια στιγμή που ομολογώ πως την περίμενα πάντα και είμαι εδώ βγαίνοντας μπροστά με ένα δικό μας πλάνο βασισμένο στο μοντέλο των ακαδημιών μας που είναι ζωτικής σημασίας κομμάτι για τον σύλλογο. Υπάρχει μια πολύ όμορφη και αγαστή συνεργασία μεταξύ εμού και της διοίκησης και μαζί οραματιζόμαστε τα παιδιά της περιοχής μας μέσα από τα τμήματα υποδομών να στελεχώνουν και να αποτελούν τον πυρήνα της ανδρικής ομάδας, βάζοντας το μπάσκετ για τα καλά στην Κυνουρία».

Το δικό του μήνυμα για την επόμενη μέρα στην ομάδα μετά τον τίτλο: «Σε αυτές τις εποχές μόνο όσοι είναι ''ήρωες'' βρίσκονται δίπλα στην ομάδα μας. Μιλάμε για ανθρώπους που δίνουν από το υστέρημά τους για τον Πήγασο, για ανθρώπους που αφήνουν τις δουλειές και τις οικογένειές τους για την ομάδα και αυτό για εμένα δείχνει πολλά, μα πάνω απ’ όλα την αγάπη που υπάρχει. Θέλουμε ο κόσμος να έρθει στο γήπεδο να ευχαριστηθεί το παιχνίδι, θέλουμε νέα παιδιά ακόμα περισσότερα να έρθουν να μάθουν τι είναι το μπάσκετ και να δημιουργήσουν αληθινές σχέσεις και φιλίες. Αυτό είναι το δικό μου μήνυμα και για την επόμενη μέρα: Η περιοχή μας να συνεχίσει να αγκαλιάζει αυτή την ομάδα με βασικό στοιχείο τον αθλητισμό και τα παιδιά της περιοχή μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την συνομιλία μας ο Γιώργος Κοψαύτης ευχαρίστησε τους παίχτες του για την κατάθεση ψυχής που έκαναν, αλλά και τους ανθρώπους της διοίκησης του συλλόγου για όλα όσα έχουν προσφέρει στον Πήγασο σε καθημερινή βάση.

Αντώνης Χρονάκης

Φωτογραφία άρθρου: Eurokinissi - Βασίλης Παπαδόπουλος

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Κοψαύτης: Ο Πήγασος είναι ομάδα με πνεύμα νικητή


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.