Ο θάνατος του εμποράκου «με υπογραφή ΝΔ»

Ο θάνατος του εμποράκου «με υπογραφή ΝΔ»

Δεκέμβριος 17, 2020 - 21:00
8 σχόλια

Ω, παίδες Ελλήνων, όπως συνηθίζεται, για κάθε έργο που υπογράφει είτε πολιτικός, είτε δήμαρχος είτε περιφερειάρχης και λοιποί, τα δελτία Τύπου ξεκινούν με τη γνωστή ατάκα «με υπογραφή του τάδε έγινε το έργο».

Στην επιτυχία όλοι έχουν μερίδιο, αλλά στην αποτυχία κανείς.

Οπότε, τώρα θα αποδώσω ένα σημαντικό μερίδιο οικονομικής αποτυχίας της χώρας στη Νέα Δημοκρατία που κυβερνά αυτή τη στιγμή, για να μην μένει ορφανή και η αποτυχία...

Η ανοργανωσιά των αρμόδιων υπουργείων ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την κατρακύλα της αγοράς και ωθεί τους μικρούς εμπόρους στην πείνα και στην «παρανομία». Μετά από τόσους μήνες, πέταξαν στα υπουργεία μια πρόχειρη αλλά στα μάτια τους φαεινή ιδέα με τίτλο «click away» -τσατίζοντας και τον Μπαμπινιώτη...- και τελευταία στιγμή έτρεχε η κυρία Ρούλα να μάθει τι είναι αυτό, για να πουλήσει κάτι και να κάνει και αυτή Χριστούγεννα.

Αυτή τη στιγμή ο πελάτης πρέπει να πάει έξω από το κατάστημα αλλά πρέπει να έχει προ-παραγγείλει είτε μέσω Διαδικτύου είτε μέσω τηλεφώνου. Και όλα αυτά για την ασφάλειά του... Ενώ π.χ. με το να πληρώσει με κάρτα και να βάλει PIN ή να πάρει την σακούλα δεν κολλάει ο κορωνοϊός;

Ο θάνατος του εμποράκου βρίσκεται σε εξέλιξη λοιπόν -με υπογραφή ΝΔ, μην ξεχνιόμαστε- καθώς δεν είχε τις γνώσεις αλλά και τα χρήματα για να φτιάξει και να λειτουργήσει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Ενώ οι μεγάλες αλυσίδες που είχαν έτοιμα ηλεκτρονικά καταστήματα, επωφελήθηκαν καθώς ο κόσμος στράφηκε σε αυτές όταν έκλεισαν τα μικρά μαγαζιά. Και για να μπορέσει ο εμποράκος να πουλήσει κάτι, θα δώσει και την μπότα στην κυρία να την δοκιμάσει «παράνομα» έξω από το μαγαζί. Και θα του μπει και η ταμπέλα του ανεύθυνου πολίτη για να ξεπλυθεί η κυβέρνηση που έκανε εισαγωγή κορωνο-τουριστών το καλοκαίρι.

Πάντως, ο Άδωνις χαρακτήρισε «εξαιρετικά επιτυχημένο το click away», παρόλο που άλλα λένε τα ρεπορτάζ (δείτε ΕΔΩ). Ο υπουργός Οικονομικών, από την άλλη, είπε τη μια μέρα στη Βουλή ότι είναι καλύτερη η εικόνα της ελληνικής οικονομίας στο εννεάμηνο από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, για να πει την επομένη ότι «προφανώς είμαστε χειρότερα από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο» στο ραδιοφωνικό «ΘΕΜΑ» (id est, ποιον... Σταϊκούρα να πιστέψεις, αν δεν είσαι όλη μέρα πάνω από τις στατιστικές;..) όπως μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

Εν Τριπολιτσά, πάντως, οι έμποροι είπαν το αυτονόητο: Γιατί να μην κλείνουν οι πελάτες ραντεβού στα καταστήματα και να εξυπηρετούνται; (δείτε ΕΔΩ).

Και τέλος, μετά από τόσους μήνες χάους, αποφάσισαν έστω και αργά να βάλουν και ένα τυπικό έλεγχο για τις ταχυμεταφορές, που έγιναν αργομεταφορές πλέον, και μάλιστα πιο ακριβές, καθώς ανέβασαν τις τιμές. Πήρε δέκα μήνες δηλαδή στα αρμόδια υπουργεία να δουν το πρόβλημα και να δράσουν. Είναι οι ίδιοι φυσικά που προβλέπουν τις εξελίξεις και θα φέρουν και την ανάπτυξη στην χώρα... Αλήθεια, τι έγιναν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό που θα έμπαιναν την επόμενη μέρα που θα κυβερνούσε η ΝΔ;

ΥΓ. :Μην χαίρεστε, φίλοι ΣΥΡΙΖΑίοι, για το άρθρο μου, διότι ακόμα περιμένουμε από εσάς τους επενδυτές που μάλλον λιάζονται στα νησιά.

Ειδήσεις: 

8 Σχόλια

Ρε βάλανε τον Αδώνι τον αποτυχημένο βιβλιοπώλη για υπουργό ανάπτυξης ρε ... άλλος ένας αποτυχημένος μας πουλάει success story με fake news. Σε ποιο αρλεκίν διάβασε ο άσχετος το click away τρομάρα του

Για άλλη μια φορά ντροπιάζεις το όνομα. Η πρόταση του Σωκράτη από τα Lidl, είναι να κλείνουν ραντεβού οι πελάτες και να εξυπηρετούνται μέσα στα μαγαζιά!!! Μάλιστα την θεωρεί και αυτονόητη! Δυστυχώς για τον Σωκράτη από τα Lidl οι λοιμοξιολόγοι έκριναν ότι αυτό είναι αυτονόητα αυτοκτονικό καθώς η διασπορά θα φτάσει στην στρατόσφαιρα. Φιλόσοφε από τα Lidl μάθε ότι eshop μπορείς να φτιάξεις με ελάχιστα χρήματα και ότι το τηλέφωνο είναι σχεδόν τσάμπα στις ημέρες μας. Επίσης φιλόσοφε από τα Lidl μάθε ότι η διασπορά γίνεται σε κλειστούς χώρους. Αυτονόητο, εκτός και αν είσαι εκτός τόπου και χρόνου.

όχι δεν θα κολλήσει με την κάρτα ή με την σακκούλα γιατί πολύ απλά η διάρκεια κοντινής επαφής είναι ελάχιστη. Με το να υπάρχει κόσμος εντός τον μαγαζιών οι πιθανότητες μεταφοράς αλλάζουν και αυξάνονται. Τώρα αν αυξάνονται σε τέτοιο βαθμό που να μην μπορεί να υπάρξει μέση λύση (δλδ άτομα με ραντεβού εντός) αυτό δεν μπορώ να το πω. Αυτό θα το πουν οι επιστήμονες (που δυστυχώς ποτέ δεν μαθαίνουμε τα πορίσματα ή τις εισηγήσεις της επιτροπής).

Δηλαδή, στα φαρμακεία που μπαίνουν ένας ένας και ψωνίζουν δεν κολλάει, αλλά θα κολλήσει αν με ραντεβού πας και ψωνίσεις, με τη σειρά σου και νοικοκυρεμένα, πάλι ένας ένας μια μπλούζα. Στα μέσα μεταφοράς δεν κολλάει, ούτε στα αεροπλάνα δίπλα δίπλα τίγκα και στα καράβια το καλοκαίρι, αλλα κολλαει αν πας να πάρεις μια μπλούζα μόνος σου για να ενισχύσεις την τοπική οικονομία. Δνε θέλω να υπερασπιστώ τον κάθε σωκράτη, αλλά έλεος με τα επιχειρηματα σας.

Οι πληρωμένοι χειροκροτητες της ΝΔ πιστεύουν τον Άδωνι ότι πρώτη μερα βγηκαν ΧΙΛΙΑΔΕΣ για να κανουν ψωνια. Παρα τις γραβάτες και τα πτυχία οι τύποι ειναι ΑΣΧΕΤΟΙ με οικονομια. Και λιγα λεει το αρθρο

@απορια - Φαρμακεία και σούπερ μάρκετ, είναι αναγκαία. Το να δοκιμάσεις μια μπλούζα ή ένα παπούτσι δεν είναι. Μπορείς να το κάνεις και μόλις τελειώσει η ιστορία μετά από 3-4 μήνες. Εναλλακτικά παραγγελία με το τηλέφωνο ή μέσω ίντερνετ. Αν δεν σου κάνει το παπούτσι, παίρνεις τηλέφωνο, ενημερώνεις, γυρνάς και αλλάζεις νούμερο. Επίσης έχεις μπερδέψει το καλοκαίρι με το τι συμβαίνει τώρα. Έχουμε καραντίνα. Τα καράβια είναι άδεια και τα πλοία το ίδιο. Όταν τα καράβια ήταν γεμάτα ήταν και τα μαγαζιά.

Ο Άδωνης μίλαγε για κλικ αγεη δύο μήνες πριν το λοκο ντάουν ρε με τους αλ...ρε. Μιλάμε όποιος δεν βλέπει ούτε τώρα ότι υπάρχει σκοπιμότητα να τελειώσουν όλους τους μικρομεσαίους είναι ... Αλλά από την άλλη έχει δίκιο ο τζουτζουκος άμα έκλαιγαν οι επιχειρηματίες δεν θα είχε διαφορά 15 μονάδες η ΝΔ. Ρε καλά σας κάνουν

Το ντόπιο αστροπελέκι έγραφε το Δεκέμβρη: "Φαρμακεία και σούπερ μάρκετ, είναι αναγκαία. Το να δοκιμάσεις μια μπλούζα ή ένα παπούτσι δεν είναι. Μπορείς να το κάνεις και μόλις τελειώσει η ιστορία μετά από 3-4 μήνες." Ε, τέλειωσε, δεν τέλειωσε;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.