Οι εργατικοί δεξιοί, οι άχρηστοι αριστεροί και ο καπιταλισμός του Άδωνι

Οι εργατικοί δεξιοί, οι άχρηστοι αριστεροί και ο καπιταλισμός του Άδωνι

Μάρτιος 29, 2023 - 18:00
4 σχόλια

Ω, παίδες Ελλήνων, τρία πουλάκια κάθονταν, το ξέρετε;

Το ξέρετε, βέβαια.

Ξέρατε όμως ότι αν το πουλί πετάξει δεξιά θεωρείται καλός οιωνός, κι αν το πουλί πετάξει αριστερά, θεωρείται κακός;

Για το τρίτο το... μεσαίο, μην ρωτάτε. Για το Κέντρο ο Άδωνις δεν είπε τίποτε.

Αν και το Κέντρο είναι πιο κοντά στη χρυσή τομή του Αριστοτέλη...

Τέλος πάντων, στο προκείμενο: Ο Άδωνις, αυτός ο τρισμέγιστος ρήτορας, που δεν είναι ούτε ο Σούπερμαν ούτε ο Χουλκ για να πατάξει τον πληθωρισμό, μιλώντας σε φιλικό του ακροατήριο, στα Fund Managers' Awards, είπε ότι «οι αριστεροί δεν είναι για πράγματα της προκοπής» και... τεκμηρίωσε το επιχείρημά του, ο Δίας να το κάνει επιχείρημα, ως εξής:

«Αν πάτε στη λέξη δεξιός, κάνε το πείραμα να το δεις, δεξιός, αλλά μεταφορικά, ο ευοίωνος, ο εργατικός, ο ιδιοφυής, ο αποτελεσματικός. Αριστερός, μεταφορικά, ο άχρηστος, ο ανεπρόκοπος, ο γρουσούζης… αυτό σημαίνει στα ελληνικά δεξιός και αριστερός! Είχε να κάνει φυσικά στην αρχαιότητα με το από πού έρχονταν τα πουλιά… αυτή είναι η πραγματικότητα για το αν ο οιωνός ήταν αίσιος ή απαίσιος. Αίσιος ο δεξιός, απαίσιος ο αριστερός». Τάδε έφη, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Για να πολεμήσουμε την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς, πρέπει να προσπαθούμε περισσότερο να εξηγήσουμε στον κόσμο πώς λειτουργεί ο καπιταλισμός».

Αχ, Άδωνι, οι Έλληνες δεν έχουν νιώσει στο πετσί τους τι σημαίνει καπιταλισμός;..

Στο τέλος, αριστερούς και δεξιούς, όλους τους Έλληνες τους.. έλουσε κανονικότατα καθώς τους θεωρεί οικονομικά αναλφάβητους.

Είπε, λοιπόν, ο φωστήρ:

«Η Ελλάδα πάσχει από έναν τεράστιο οικονομικό αναλφαβητισμό. Οι βασικότερες έννοιες της οικονομίας στον ευρύ πληθυσμό είναι σχεδόν παντελώς άγνωστες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να συλλάβουν και να αντιληφθούν με ευκρίνεια για ποιο λόγο τα μνημόνια ήταν υποχρεωτικά. Εδώ έξω καιγόταν η Αθήνα όταν ψηφίζαμε το PSI, για ποιο λόγο; Διότι αν εξηγούσες στους Έλληνες τι ακριβώς είναι το PSI δεν καταλάβαιναν τι είναι, δεν καταλάβαιναν τι είναι ομόλογο, δεν καταλάβαιναν σίγουρα τι είναι αμοιβαίο κεφάλαιο. Δεν καταλαβαίνουν τίποτα».

Καταλάβατε;.. 

Ή μήπως δεκατρία χρόνια οικονομικής κρίσης και ένα χρέος που έχει φθάσει πιο ψηλά κι από την κνίσσα του Δία την Τσικνοπέμπτη δεν σας έδωσαν να... καταλάβετε;

Από το αφτί και στον δάσκαλο καπιταλιστή, μπας και γίνουμε άνθρωποι, ω παίδες Ελλήνων.

Ειδήσεις: 

4 Σχόλια

Εκτός από τον Άδωνι να ρωτήσουμε και τον Βαρουφάκη με το ένα ν να μας δώσει και αυτός τα φώτα του για τα οικονομικά της χώρας

Αφτο Άδονι μιλάει πολα λέει γιατί χορτατο είναι αυτό αλλά εγκω πού ντεν έχει ευρώ πολα. Φοβαμε εγκω αυτό λέει πολα ψέματα για χορτασει κι αλο πολύ. Άμα φύγει μάθουμε έκανε καλά; Α;

Ξεχάσατε ότι πρώτον δηλώνει χριστιανός και δευτερευόντως ότι είναι πλέον φιλοσιωνιστής

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.