Οι νέοι φταίνε για όλα...

Οι νέοι φταίνε για όλα...

Οκτώβριος 28, 2020 - 15:00
48 σχόλια

Το σχόλιο του Σωκράτη

Ω παίδες Ελλήνων, η συνεχής αύξηση των κρουσμάτων μας έχει βάλει να ψάχνουμε τους υπεύθυνους της επερχόμενης τραγωδίας. Σε λίγο θα είναι γεμάτα τα νοσοκομεία και θα ψάχνουμε να βρούμε ποιος φταίει για την κατάσταση. Και ο εύκολος στόχος είναι η νεολαία όπως την κατηγορούν όλα τα ΜΜΕ, κανάλια, εφημερίδες, διαδίκτυο κτλ.

Και φυσικά η κυβέρνηση δεν φέρει καμία ευθύνη και τα πάει περίφημα σε όλα. Αυτούς τους επτά μήνες έχει προετοιμαστεί πλήρως για το δεύτερο κύμα αλλά της τα χάλασε η νεολαία που πάνω στην κάψα, πίνει και ένα ποτάκι. Φυσικά και οι νέοι έχουν το μερίδιο ευθύνης τους αλλά, αυτοί δεν είναι οι βασικοί υπεύθυνοι. Ο βασικός υπεύθυνος είναι ο αυτός (βλέπε φωτογραφία θέματος) που άνοιξε τα σύνορα για να κάνει διακοπές ο κορωνοϊός.

Σιγά σιγά αρχίζουν όλα να ξεκαθαρίζουν. Μέχρι και ο, κατά τα άλλα συμπαθής, κύριος Τσιόδρας αρχίζει να παίζει το ίδιο τροπάριο για νεολαία και να καλύπτει για παράδειγμα την τραγική κατάσταση τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Όπως ο ίδιος δήλωσε χθες "Είναι αδύνατο αυτή τη στιγμή να επενδύσουμε σε περισσότερη και μεγαλύτερη άνεση στα μέσα μεταφοράς". 

Το δεύτερο lockdown δεν είναι ρεαλιστικό, όχι από οικονομικής πλευράς, αλλά από μη συμμόρφωσης του κόσμου. Η πρόβλεψη μου είναι ότι αν γίνει δεύτερο lockdown, θα ζήσουμε σκηνικά Ιταλίας όπου πολίτες βγήκαν και τα έκαναν γυαλιά καρφιά και δεν πειθάρχησαν. Και οι Έλληνες ψάχνουν την ευκαιρία για μια "επανάσταση", το έχει το DNA μας. 

Αλλά είπαμε... είχαμε εφτά μήνες να προετοιμαστούμε ...για να κατηγορούμε την νεολαία για την δική μας ανοργανωσιά. 

Ειδήσεις: 

48 Σχόλια

Ήπιαμε ενα ποτο και γιναμε εγκληματίες; Αυτό το σανό πουλάει η κυβέρνηση Μητσοτάκη

@15:44 - Τα κρούσματα στις ηλικίες μέχρι 30 ετών έχουν μακράν τα μεγαλύτερα ποσοστά. Δεν είναι μόνο το ποτό. Δεν φοράτε μάσκες ΠΟΥΘΕΝΑ.

Αν δεν έρχονταν τουρίστες θα πεινούσαν τα νησιά σε κακομοίρη σωκράτη... δεν θέλει και πολύ μυαλό

@07:43 - Δεν έχουν εργαζόμενους τα μεγάλα ξενοδοχεία; Στα μικρά ξενοδοχεία δεν είχαν τουρίστες; Στα ενοικιαζόμενα δεν πήγαν τουρίστες; Έλεος με τις ιδεοληψίες.

Έχουμε χάσει τη λογική μας,γεμάτες όλες οι πλατείες για ένα μόνο ποτό;Έχετε ευθύνη αγαπητοί νεολαιοι που αψηφησατε τους πάντες για να περάσετε εσείς καλά.Αυτή είναι η αλήθεια και προκύπτει από τα στοιχεία δεν προατατεψατε όσο έπρεπε και όπως οφειλατε τους δικούς σας ανθρώπους και τους εαυτούς σας.Εκεί έξω στο Αιγαίο τα πληρώματα των μονάδων επιφανείας και των μονάδων κάτω από αυτήν είναι νέοι σαν εσάς και βρίσκονται εκεί όλο το καλοκαίρι κι εσείς δεν μπορείτε να κάνετε λίγη υπομονή;

Γιατί παππού και γιαγιά να κάνουν υπομονή οι νέοι και να θυσιάσουν τη ζωή τους; Μήπως και πεθάνετε εσείς; Εσείς τη ζήσατε τη ζωούλα σας δεκαετίες 70 και 80 μια χαρά, ανέμελα χωρίς προβλήματα οικονομικά, χωρίς άγχος, χωρίς ΕΝΦΙΑ χωρίς μνημόνια, ΖΗΣΑΤΕ ΡΕΜΠΕΛΑ ΚΑΙ ΦΟΡΤΩΣΑΤΕ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ ΟΛΑ ΣΑΣ ΤΑ ΧΡΕΗ. Μην έχετε το θράσος να ζητάτε τώρα από τους νέους να θυσιάσουν τα νιάτα τους μπας και πεθάνετε εσείς, πόσοι το 1%. ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΡΕ; ΕΣΕΙΣ ΟΙ 30ΡΗΔΕς ΚΑΙ 40ΡΗΔΕΣ της δεκαεττίας του 70 και του 80 που δένατε τα σκυλιά με τα λουκάνικα τι θυσίες κάνατε για εμάς; ΠΟΤΕ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΑ 60;

@12:15 Μόνο ντροπή για το σχόλιο. Απλά να γνωρίζεις ότι κάποιοι θυσιάστηκαν για τα κόκαλα (ούτε καν για τη ζωή) των παππούδων, των γιαγιάδων και των γονέων τους, χωρίς να κοιτάζουν τη ζωούλα τους. Είναι από τα "καλά" του ορθολογισμού του Δυτικού πολιτισμού. Ο καθένας να κοιτάει την πάρτη του και στο βωμό της καλοπέρασής του να θυσιάζει τα πάντα. Ακόμα και την αξιοπρέπειά του. Δεν φταις εσύ, έτσι σου έχουν μάθει.

Αγαπητέ Anonymous @12:15, Οι 30ρηδες & 40ρηδες της 10ετιας του 70 μάλλον έζησαν τον πόλεμο του 40, την κατοχή και την χούντα! Ήρεμα το λέω!

@12:15 - Στις δεκαετίες 60,70, 80, 90 μεγάλωσαν με δυσκολίες που εσύ δεν της έχει ονειρευτεί. Ανέμελα, χωρίς οικονομικά προβλήματα; Γράφεις ότι σου κατέβει στο κεφάλι. Τι νομίζεις ότι ήταν η Ελλάδα τότε; Ελβετία; Με την δουλειά της γιαγιάς, του παππού, του πατέρα σου και της μάνας σου, έφτασε η Ελλάδα από ερείπιο του εμφυλίου, να είναι μέσα στην Ευρωζώνη. Αν είσαι ικανός και έχεις όρεξη για δουλειά, μπορείς να προκόψεις ακόμα και σήμερα. Αν το όνειρο σου είναι να ανοίξεις καφετέρια δεν σου φταίνε οι μεγαλύτεροι. Όλες τις χειρωνακτικές εργασίες, που έχουν καλό μεροκάματο, τις κάνουν αλλοδαποί.

Την θυσία να σας μεγαλώσουμε ,να σας σπουδάσουμε να γίνετε κάτι στη κοινωνία.αλλα τσάμπα κόπος κ χρήμα.χαμενα όλα όπως βλέπω.....όπως κ η γενιά σου με αυτό τον τρόπο σκέψης....χαμένη ήδη....

12:15 ΟΚ, you've made your point. Πάρε ανάσα τώρα και τράβα μια ρουφηξιά από το freddo

Ο Άδωνις Γεωργιάδης παραδέχτηκ σήμερα: «Ανοίξαμε τον τουρισμό και εξαπλώθηκε γρήγορα ο κορωνοϊός» - Σωκράτη τα έλεγες αλλά οι δεξιοί οικονομολόγοι δεν έχουν ιδέα από Σύστημα Υγείας πέρα από τις τσέπες των λίγων

@15:33 - Δεν είπε τέτοιο πράγμα ο Γεωργιάδης. Τα fake news πάνε σύννεφο από τους διάφορους λαϊκιστές.

@15:33 Ένα κακό που έχουμε όλοι μας είναι ότι ακούμε και βλέπουμε αυτό που θέλουμε να ακούσουμε και να δούμε. Ο κος. Άδωνης ΔΕΝ είπε αυτό που γράφεις.

@ 15:33 Είναι άλλο το ότι μπορεί και να έχεις δίκιο σε αυτό που "άκουσες" (μπορεί το άνοιγμα του τουρισμού όπως έγινε να συνέβαλε στην ταχύτερη εξάπλωση του ιού) αλλά συγγνώμη, δεν είπε αυτό το πράγμα.

Τι είπε; "πέσαμε τελείως έξω κι εμείς ως προς την σφοδρότητα του δεύτερου κύματος. Το σενάριο που είχαμε πιστέψει (...) ήταν ότι όταν ανοίγαμε τον Ιούνιο λόγω υψηλών θερμοκρασιών οι επόμενοι μήνες μέχρι τον Οκτώβριο θα είναι σχετικά ήρεμοι. Και άρα η κεντρική μας φιλοσοφία (...) ήταν πώς θα ανοίξουμε τον τουρισμό και την οικονομία, σκεπτόμενοι ότι έχουμε 5 μήνες να διορθώσουμε την οικονομική ζημία του Μαρτίου και του Απριλίου. Σε αυτή μας την συγκέντρωση δεν είδαμε ότι ο ιός μεταλλάχθηκε, τόσο γρήγορα (...) και τελικά εξαπλώθηκε με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα από ότι αναμέναμε". Αυτά δεν είπε;

Ο σανός του Άδωνη είναι ναρκωτικό! Παύλο ζεις Ελλάδα; Ξέρεις οι μεγάλες επιχειρήσεις (που απασχολούν εργαζόμενους που λες) πως μεθόδευσαν την αναστολή εργασίας των εργαζομένων; Με την ανοχή του υπουργού σου και του Κούλη βέβαια. Δεν ειναι ντροπή να μάθεις, ρώτησε αν έχεις κανένα γνωστό και μετά να λες για fake news.

Δούλευαν ενω ήταν σε αναστολή οι πιο πολλοί εργαζόμενοι στο ελαντα του Κούλη! βέβαια χωρις χρήματα από τον εργοδότη!

@18:29 - Μόνος σου το γράφεις και πάλι κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις. Λέει ο Γεωργιάδης " ανοίξαμε τον τουρισμό ΚΑΙ την οικονομία." Εσύ βολικά ξεχνάς την λέξη οικονομία που είπε και αναφέρεις μόνο τον τουρισμό. Το κάνεις επίτηδες γιατί ξέρεις ότι δεν θα έβγαζε κανένα νόημα ο Γεωργιάδης να είχε παραδεχτεί κάτι τέτοιο, όπως και δεν το έχει κάνει φυσικά. Δεν είναι αδυναμία κατανόησης των λεγομένων κάποιου. Είναι σκόπιμη παραπληροφόρηση. Fake news. Πως τα χρησιμοποιούσε ο Τράμπ; Όπλο των λαϊκιστών ανά την υφήλιο.

@23:52 - Ζω Ελλάδα και εργάζομαι Ελλάδα, στον ιδιωτικό τομέα προφανώς. Σε αντίθεση με εσένα που ζεις σε κάποια ιδεολογική "φούσκα" ή ίσως την "φούσκα του δημόσιου τομέα". Τι να μεθοδεύσουν βρε άνθρωπε; Σαρώνει το δεύτερο κύμα του ιού όλο τον πλανήτη. Πάλι θεωρίες συνομωσίας; Ακόμα και έτσι όμως πάλι τίποτα δεν λες. Με ρωτάς αν ξέρω εγώ για κάποια δήθεν συνομωσία που ούτε αναπτύσσεις πλήρως να περιγράψεις ποια είναι.

"Παύλο" Ελα τώρα. Το μόνο που σε ενδιαφέρει να κάνεις είναι να αποπροσανατολισεις. Φτιάχνεις πεδιο διαφόρων μεταξυ 30ριδων κ 70ριων. Και οι 30ριδες και οι 70ριδες στοιβαζονται στα λεωφορεία. Εντολές του κόμματος σου εκτελείς που ήδη είναι σε ταραχή.

Ο Άδωνης σε μια κρίση ειλικρίνειας εξέφρασε κατά την άποψη μου σωστά συμπεράσματα. Να υπερασπιστώ την θέση του ότι ζούμε κάτι πρωτόγνωρο. Μέχρι εκεί όμως. Αφού ζούμε κάτι πρωτόγνωρο θα έπρεπε να ήμασταν εξαιρετικά προσεκτικοί και εκεί είναι το τραγικό λάθος της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αν η κυβέρνηση ακολούθησε τις οδηγίες των ειδικών, έχοντας σαν αποτέλεσμα αυτό το χάλι που είδαμε το καλοκαίρι, τότε οι ειδικοί είναι επικίνδυνοι και πρέπει άμεσα να αντικατασταθούν. Αν όμως άλλα πρότειναν οι ειδικοί και αλλά υλοποίησε η κυβέρνηση, τότε μιλάμε για εγκληματική διακυβέρνηση της χώρας.

Μια-δυο χρήσιμες πληροφορίες. Η Αυστραλία (και Νέα Ζηλανδία περίπου στα ίδια) που στην πρώτη φάση την άνοιξη πέρασε πολύ μεγάλη ζόρι, με πολλούς θανάτους, έχει σήμερα την 13η ημέρα χωρίς κανένα κρούσμα!!! Πως το έκανε; Πολύ αυστηρό lockdown 110 ημερών. Και για να αντέξουν, έριξαν 200 δις στην οικονομία τους αυτές τις 110 ημέρες. Εμείς διασώζουμε Τραπεζίτες, Μεγαλοεκδότες-Καναλάρχες, Εφοπλιστές, Τουριστικούς Πράκτορες, αυτοί το σύνολο της οικονομίας τους. Απλές οικονομικές διαφορές.

ο Άδωνης το είπε αυτό για τον τουρισμό και θα πει και άλλα γιατί αυτό που έρχεται, το έχουν μεθοδεύσει, είναι τραγικό. ΟΙ Έλληνες θα πεινάσουμε. Φυσικά και έπρεπε να ανοίξει τον τουρισμό αλλά να τον ανοίξει κανονικότατα και να αφήσει την οικονομία να λειτουργήσει χωρίς ούτε μία μέρα διακοπή. Τώρα για το τίποτα και το επαναλαμβάνω για το τίποτα κατέστρεψαν τη Χώρα. Πόσοι θα πέθαιναν ρε απο κορονοιο; 10.000; Τι να κάνουμε, δυστυχώς μερικοί θα πέθαιναν και από γρίπη. Έχετε αντιληφθεί κάτι σούργελα εδώ μέσα τι έρχεται; θα πουν εμείς θέλαμε να ανοίξουμε κανονικά τον τουρισμό αλλά θα πεθαίνατε

FT: Κόντρα TUI με Έλληνες ξενοδόχους για καθυστέρηση καταβολής οφειλομένων... Δηλαδή ανοίξαμε το τουρισμό για να κονομίσει η TUI. Πές τα ρε σωκράτη οσο περναει ο καιρός όλα βγαίνουν στην φόρα!

Έκκληση προς τους διασωληνομένους: "πεθαίνετε γιατί χανόμαστε!!!"

Μπίζνες υπεράνω όλων ανώνυμε 14:40. Και έχουμε τα τσιράκια (λαλάκης, ψυχωτικός του πληκτρολογίου και λοιποί της συμμορίας των πέντε) που προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο ήλιος βγαίνει από τη δύση.

Είναι απίστευτο πάντως που στο πρώτο κύμα του ιού να βγαίνουν και να λενε οτι τον νικήσαμε και πήραμε τα καλύτερα μέτρα & στο δεύτερο κύμα να λενε φταιει ο κόσμος και η ατομική ευθύνη Αυτοί πότε να μην πούνε ότι έχουν κάνει λάθη Αλήτες Με διάταξη του πριν απο λίγο το Υπ. Υγείας καλύπτει τους ανασφάλιστους να έχουν πρόσβαση στα ιδιωτικά θεραπευτήρια, τώρα που λόγω κορονο'ι'ού δεν μπορούν να πάνε στα νοσοκομεία... Κάνουμε δουλίτσα παιδιά και δεν είναι λίγη

Παύλο σίγουρα δεν ζεις στην Ελλάδα ούτε εργάζεσαι! Αν ήσουν εδώ θα ήξερες (δεν θα έλεγες για συνομωσίες) ότι οι επιχειρηματίες τους εργαζομενους που είχαν βγάλει σε αναστολή την Άνοιξη, εκβιαστικά (εστω σε αυτούς που είχαν ανάγκη) τους είχαν και δούλευαν ΜΑΥΡΑ (δεν τους πληρωναν οι ίδιοι αλλά τους έλεγαν ότι τους πληρώνει το κράτος και έπρεπε να δουλεύουν για τα αφεντικά). Είναι θεωρία συνομωσίας αυτό; Παύλο είσαι αλλού η τρως από έτοιμα!

Έχεις πιει κάτι ή είναι το φυσικό σου να σκέφτεσαι έτσι, για πήγαινε να σε κοιτάξει κανένας ειδικός ή βάλε το κεφάλι σου μέσα σε κρύο νερό, μπορεί να σου κάνει καλό εκτός και κάνεις πλάκα!!!

Έχεις πιει κάτι ή είναι το φυσικό σου να σκέφτεσαι έτσι, για πήγαινε να σε κοιτάξει κανένας ειδικός ή βάλε το κεφάλι σου μέσα σε κρύο νερό, μπορεί να σου κάνει καλό εκτός και κάνεις πλάκα!!! Anonymous (χωρίς επαλήθευση) στις Τρί, 03/11/2020 - 12:15.

Είναι γνωστό ότι η νεολαία, όπως δείχνουν κσι τα ετήσια αποτελέσματα του διεθνούς προγράμματος αξιολόγησης μαθητών PIZA, είναι λειτουργικά αναλφάβητη σε μεγάλο ποσοστό. Μην περιμένετε να καταλάβουν αυτοί που έχουν διεθνές αρνητικό ρεκόρ στην κατανόηση κειμένου.

Τι να καταλάβουν δηλαδή οι νέοι ρε ότι πρέπει να καταστρέψουν τη ζωή τους για να ζήσουμε εμείς οι γέροι; Δεν ντρέπεστε ρε να βάζετε τον εαυτούλη σας πάνω από τα παιδιά σας; Καταστρέφει τη ζωή των παιδιών μας ρε ο κούλης και σας πουλάει παραμύθι πως το κάνει για εσάς. Ποιος ο γιος του Μητσοτάκη που έλεγε πως έχει ανέβει το προσδόκιμο ζωής των Ελλήνων και πως δεν το αντέχουν αυτό τα ασφαλιστικά ταμεία. Ποια ταμεία αυτά που λεηλάτησαν όλα τα χρόνια πασοκ και νδ. Ντρέπομαι για τη γενιά μου έτσι που μας κατάντησαν, τρεμούληδες παρτάλια. Ντρέπομαι για τον κόσμο που παραδώσαμε στα παιδιά μας

Λοιπόν σενάριο που προφανώς όλοι απευχόμαστε. Αξιόπιστα εμβόλια και θεραπείες μέχρι το καλοκαίρι του 2021 δεν έχουν παρουσιαστεί για το σύνολο του πληθυσμού. Τότε τι θα κάνει ο Μητσοτάκης και ΝΔ με τον Τουρισμό; Αν τα έκαναν καλά φέτος και δεν φταίει ο Τουρισμός για την τραγωδία που ζούμε σήμερα, θα κάνουν τα ίδια και του χρόνου το καλοκαίρι. Αν όμως τα σκάτωσαν φέτος (που αυτό έγινε) προφανώς και θα πάρουν πολύ πιο αυστηρά μέτρα του χρόνου. Αν είμαστε καλά μέχρι του χρόνου το καλοκαίρι και βλέπουμε. (Και στο βάααθος νέο μνημόνιο ε;! Μη ξεχνιόμαστε!)

@20:12 - Ελλάδα είμαι και έχω εργαζόμενους. Κανονικά πήραν τα λεφτά τους, τα δώρα, τα πάντα, όπως θα τα πάρουν και τώρα. Επειδή κάποιοι είναι λαμόγια δεν χαρακτηρίζουν το σύνολο. Έτοιμα δεν βρήκα τίποτα. Από το μηδέν ξεκίνησα και σιχαίνομαι το δημόσιο. Αυτό ενοχλεί πολλούς στην Ελλάδα, γιατί είμαστε το βασίλειο της αργομισθίας και του δημόσιου τομέα, που τις περισσότερες φορές συνδυάζονται. Ειδικά οι μεγάλες επιχειρήσεις πληρώνουν κανονικά τα πάντα. Ακόμα όμως και οι μικρομεσαίοι προσπαθούν όσο μπορούν. Φυσικά υπάρχουν όπως είπα και τα λαμόγια, υπάρχει και εκμετάλλευση, δεν το αρνούμαι.

@STOIXOS - Η Κρήτη και Πελοπόννησος το φετινό καλοκαίρι γέμισαν από τουρίστες. Χαμός έγινε. Μάντεψε ποιες περιοχές της Ελλάδας έχουν τα λιγότερα κρούσματα/νοσηλευόμενους/θύματα σήμερα; Η Κρήτη και η Πελοπόννησος. Οι δύο περιοχές με τους περισσότερους τουρίστες, έχουν τα λιγότερα κρούσματα/νοσηλευόμενους/θύματα. Βρες μια εξήγηση για αυτό και έλα πάλι με την θεωρία σου.

Παύλο η ενημέρωση σου είναι ελλιπής. Οι περιοχές που δέχτηκαν το καλοκαίρι ξένους τουρίστες αντιμετώπισαν σύντομα πολύ μεγαλύτερος πρόβλημα από ότι οι περιοχές που δέχτηκαν Έλληνες Τουρίστες. Αυτό είπε και ο Άδωνης για το Τουρισμό και έτσι εξηγείτε γιατί γέμισε π.χ. η Αθήνα, η Χαλκιδική, οι Κυκλάδες, σε αντίθεση π.χ. με την Πελοπόννησο που δέχτηκε κυρίως Έλληνες τουρίστες. Αυτό φαίνεται επίσης καθαρά και στην Κρήτη που οι δυο νομοί Ηρακλείου και Χανίων με αεροδρόμια και ξένους τουρίστες μολύνθηκαν πολύ περισσότερο από ότι οι άλλοι δυο που δεν είχαν αεροδρόμια

Παύλο, εσύ που έχεις έγκυρη ενημέρωση, μπορείς να μου λύσεις μια απορία; Στο ταξί πρέπει να υπάρχει ένας μόνο επιβάτης για να μη μεταδοθεί ο ιός. Στο λεωφορείο ή το μετρό που είναι ο ένας πάνω στον άλλο γιατί δεν μεταδίδεται;

@STOIXOS - Οι Κυκλάδες και η Κρήτη δέχτηκαν τους περισσότερους ξένους τουρίστες. Παρόλα αυτά, σήμερα έχουν πολύ λιγότερα κρούσματα από την βόρεια Ελλάδα. Πως έγινε αυτό; Πως η Κρήτη που είχε πάρα πολύ τουρισμό δεν έχει πρόβλημα σήμερα; Βρήκαν το φάρμακο; Η Γερμανία γιατί είχε δεύτερο κύμα πριν από εμάς; Τους έκαψε και εκεί ο τουρισμός; Δεν είχαν αρκετές ΜΕΘ; Η μαγευτική Βουλγαρία κάηκε και αυτή από τον ...τουρισμό της; Δεν βλέπεις ότι το αφήγημα περί τουρισμού δεν στέκει; Αντί να έχουμε έκρηξη κρουσμάτων τον Αύγουστο με τους τουρίστες, είχαμε στα τέλη Οκτωβρίου με τις βροχές...

Παύλο η φράση σου "σιχαίνομαι το δημόσιο" σημαίνει πολλά! Δλδ: Αν πάθεις (δεν στο εύχομαι κιόλας) covid 19, εσύ που "σιχαίνεσαι", τι θα κάνεις, σε τι νοσσοκομείο θα πας; Τα παιδιά (αν έχεις), σε τι σχολείο (στην πολή μας εννοώ) θα τα έστελνες; Αν σε πειράξει στο δρόμο ένας νταής σε τι αστυνομία θα απευθυνθείς; Αν πάρει φωτιά το σπίτι σου ποιους θα καλέσεις; και πολλά άλλα...

Για να φρεσκάρουμε τη μνήμη μας γιατί η φιλελε θολούρα αλά Άδωνη παλεύει να μας τρελάνει. https://www.civilprotection.gr/el/simantika-themata/halkidiki-kai-mykonos-se-kathestos-eidikon-perioristikon-metron-logo-covid-19 Γιατί Χαλκιδική & Μύκονος από τα μέσα Αυγούστου έπηξαν στον covid; Στην Γερμάνια το καλοκαίρι τελειώνει τον Αύγουστο, όχι τον Οκτώβρη όπως εδώ. Παρομοίως & στην Βουλγαρία. Ο ιός με το που πέσουν οι θερμοκρασίες & αυξηθεί η υγρασία αμέσως εξαπλώνεται εκθετικά. Με αυτά τα δεδομένα οι χώρες της Άπω Ανατολής πέρασαν με τεράστια επιτυχία τον χειμώνα εφαρμόζοντας αυστηρό lockdown.

Η Κρήτη σε σχέση με την Χαλκιδική θωρακίστηκε εν μέρει από τις υψηλότερες θερμοκρασίες και την ξηρότητα του αέρα που έχει. Στην Μύκονο αυτό δεν αρκούσε γιατί είχαμε υπερβολικό συνωστισμό σε ένα πολύ μικρό νησί. Στα νησιά και τις περιοχές που είχαμε Έλληνες τουρίστες δεν είχαμε σοβαρή αύξησή των κρουσμάτων. Στις περιοχές που είχαμε ξένους Τουρίστες, χωρίς ουσιαστικό έλεγχο για covid στους ανθρώπους αυτούς και έτσι χάθηκε ο έλεγχος. Αυτό είπε ξείπε ο Άδωνης.

@stoixos, δεν σε ξέρω αλλά εσύ δεν ξέρεις τι σου γίνεται, οπότε σταμάτα τα διαδίδεις αντιεπιστημονικές ανακρίβειες. Σε σχέση με την υγρασία, επιστημονικά ισχύουν τα εντέλως αντίθετα από αυτά που γράφεις. Ο ιός ευνοείται από την ξηρότητα του αέρα και αποδυναμώνεται με την υγρασία. Ψάξτο

16:08 Γενικά οι ιοί ευνοούνται από τον κρύο και ξηρό αέρα. Ειδικά για τον Covid-19 όμως ίσως είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Αν ευσταθεί η εκτίμηση των ειδικών που θέλει τον ιό να πρωτοεμφανίζετε σε ορυχείο της Κίνας, τότε μάλλον μέσα σε όλα τα πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά αυτού του ιού να έχουμε και το ότι τον ευνοεί ο υγρός και κρύος αέρας. Το σημαντικό είναι πως από εδώ και πέρα οι χειμερινές συνθήκες στην Ελλάδα τον ευνοούν πάρα πολύ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.