Π. Νίκας: Να διορίζεται ο περιφερειάρχης!

Π. Νίκας: Να διορίζεται ο περιφερειάρχης!

Δεκέμβριος 07, 2023 - 18:46
4 σχόλια

Φωτογραφία arcadiaportal.gr

Κατά την ειδική συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας για ακόμα μία φορά αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίον αντιμετωπίζονται οι αιρετοί περιφερειάρχες από τις κυβερνήσεις και μάλιστα προέβλεψε ότι «η περιφέρεια ως αυτοδιοίκηση θα πεθάνει», εκφράζοντας την πικρία του από τον τρόπο αντιμετώπισης των αιρετών περιφερειών από την κεντρική κυβέρνηση.

«Αν συνεχιστεί έτσι, να διορίζουν τον περιφερειάρχη, μην μπαίνουμε και σε διαδικασία εκλογών. Να τον διορίζουν. Αυτό είναι η τίμια στάση απέναντι στον κόσμο», είπε. 

«Στο συνέδριο στα Γιάννινα, στενοχωρήθηκα γιατί την τελευταία μέρα, όταν ήρθαν τα οικονομικά ζητήματα στο συνέδριο, ξαφνικά έκλεισε το συνέδριο. Και ρώτησα τον κ. Τζιτζικώστα γιατί, και ξαφνικά γέμισαν το φουαγιέ με πιάτα και τάισαν τον κόσμο και αυτό ήταν. Δεν υπήρξαν συμπεράσματα του συνεδρίου για πρώτη φορά στα 25 χρόνια που συμμετέχω», είπε. 

«Πολλές φορές με κατηγορούσαν, ιδίως από τα δεξιά μου εδώ, με ιδιαίτερη ένταση ''τι πάει και λέει στην Αθήνα''. Πήγαινα στην Αθήνα και εκλιπαρούσα. Εκλιπαρούσα τον μπάρμπα. Τι να κάνω; Έπρεπε να πάρω χρήματα. Έπρεπε να πάει στην Αθήνα ο περιφερειάρχης. ξέρετε πόσος χρόνος χάνεται από τον δήμαρχο και τον περιφερειάρχη να περιμένει στους προθαλάμους; Και στον Δέδε πήγαινα, και σε έχω ευχαριστήσει για τα 10 εκατ. ευρώ το 2016. Εκλέγομαι αυτοδιοικητικός για να σέρνομαι στις πόρτες και στους προθαλάμους.» 

Ακολούθως, ο κ. Νίκας είπε: «Τα αρδευτικά: Ντροπή για τις κυβερνήσεις. Τον προϋπολογισμό να τον ψηφίσετε. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο. Τα χρήματα τα αποδίδουν, αλλά τα αποδίδει ο μπάρμπας, αυτός που υπονομεύει την αυτοδιοίκηση. Ποιος θα πάει να πει στη Δημητσάνα γιατί απεντάχθηκε το έργο; Θα σου στηθεί απέναντι ο ιδεολογικά αντίπαλος και πήγαινε να τον αντιμετωπίσεις. Το ίδιο και με το ΕΣΠΑ. Στις 31 Δεκεμβρίου κλείνει ο χρόνος και οι επιχειρήσεις έχουν φτιάξει φακέλους».


4 Σχόλια

Μα ουσιαστικά διορίζεται....Ή έχουμε την εντύπωση ότι "ψηφίζουμε" τον καταλληλότερο περιφερειάρχη; Είναι να γελάει κανείς...Ωσάν γνήσιοι ραγιάδες, επιλέγουμε τον αγά που μας υποδεικνύει ο πασάς. Διορισμός είναι στην ουσία ...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.