«Πάλη ενάντια στην ακροδεξιά και το φασισμό σημαίνει πάλη ενάντια στον καπιταλισμό που τα γεννά και τα θρέφει»

«Πάλη ενάντια στην ακροδεξιά και το φασισμό σημαίνει πάλη ενάντια στον καπιταλισμό που τα γεννά και τα θρέφει»

Ιανουάριος 17, 2024 - 17:40
5 σχόλια

 Παρέμβαση στη συζήτηση για την «καταπολέμηση της επανεμφάνισης του νεοφασισμού στην Ευρώπη» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος τόνισε τα εξής:

«Τα αστικά κόμματα ξαφνικά "προβληματίζονται για την άνοδο της ακροδεξιάς". Μα είναι εκείνοι που με την αντιλαϊκή τους πολιτική, διαχρονικά αποτελούν τους μεγαλύτερους χορηγούς της. Όπως στο δίλημμα "Μακρόν-Λεπέν", όπου η "πανστρατιά" υπέρ του Μακρόν, εκτόξευσε τα ποσοστά της Λεπέν, και τώρα από κοινού ψηφίζουν νόμους εκτρώματα σε βάρος των μεταναστών και των προσφύγων. Δεν είναι για παράδειγμα η "ακροδεξιά" στην κυβέρνηση στην Ιταλία; Δεν στηρίζει την κυβερνηση στη Σουηδία και αλλού;

Ή μήπως η ΕΕ δεν έχει ενσωματώσει την ταύτιση φασισμού-κομμουνισμού, την ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, κάθε λογής αντικομμουνιστικές αθλιότητες; Η ΕΕ απαιτεί διώξεις εναντίον κομμουνιστών, θέτει Κομμουνιστικά Κόμματα εκτός νόμου, ενώ καταδικασμένοι ναζί εγκληματίες, όπως της Χρυσής Αυγής, είναι ακόμη ευρωβουλευτές!

Τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, από κοινού με την "ακροδεξιά" στήριξαν την γενοκτονία του Ισραήλ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό. Στήριξαν φασιστικές δυνάμεις, όπως το τάγμα Αζόφ στην Ουκρανία. Αποδεικνύεται ότι η "ακροδεξιά" είναι σάρκα από τη σάρκα του καπιταλιστικού εκμεταλλευτικού συστήματος, που όλα τα αστικά κόμματα υπερασπίζονται.

Επομένως, πάλη ενάντια στο φασισμό, σημαίνει πάλη ενάντια στον καπιταλισμό που τον γεννά. Γι’ αυτό, πιο ισχυρό ΚΚΕ, για πιο δυνατό εργατικό-λαϊκό κίνημα ενάντια σε αυταπάτες και ψεύτικες προσδοκίες, στην πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματα του λαού».

17/01/2024                                     Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ειδήσεις: 

5 Σχόλια

Το μαγαζί σύντροφοι, και τα μάτια σας. Γιατί όπως λέει και ένα γνωμικό,( τι θα κάνουμε χωρίς βαρβάρους )... Το νου σας.

Σύντροφε σχολιαστή πρόσεχε γιατί μεγαλώνει το μαγαζάκι μας ενώ κάτι αλλά παρά μαγαζα κλείνουν. Πρόσεχε για είδε κλείσει η μητρική αλλά η θυγατρική άντεξε. Πρόσεχε γιατί έκλεισε το εργοστάσιο αλλά η αντιπροσωπεία έμεινε και τώρα μεγαλώνει. Θέλω να πω σύντροφε ότι από συντρόφους τέτοιους χορτάσαμε και εμείς και ο λαός.Φαγανε πολύ παπαντζα αλλά τώρα σας πήρανε χαμπάρι για αυτό σας στέλνει εκεί που σας στέλνει. Άσε λοιπόν εμάς με τις αδυναμίες με τα στραβά μας και τα καλά μας να ξέρουμε τι είναι καλό για το μαγαζάκι μας και για τον λαό μας. Εσείς δείτε με τα 2 ευρώ κτλ γιατί κλείσατε τα δικά σας!

Όταν παντού λες, όχι, από μια απλοί δωρεά , σε ένα δήμο. Μέχρι σε ένα νομοσχέδιο γιατί, όλοι είναι κακοί , και εσείς η σωστοί.. Όλα τα άλλα είναι αλλά λόγια να αγαπιόμαστε. Επειδή μεγαλώνετε, να σε ενημερώσω ότι στο Λεωνίδιο, στης δημοτικές δεν βγάλατε ούτε τον έναν, που βγάζατε χρόνια. Δεν το έχεις πάρει σωστά το μάθημα, από τον καθοδηγητή, που έρχεται από την Αθήνα.. Αλήθεια έρχεται ακόμα εκείνη η όμορφη συντρόφησα.

Σύντροφε μην νευριάζεις επειδή το παπατζιλικι σας δεν πάει καλά… είστε το πρώτο κόμμα που έχασε στις εσωκομματικές του. Αλλά και αυτό ένα κατόρθωμα σας είναι. Άσε εμένα την συντρόφισσα και τον καθοδηγητή από την Αθήνα να κάνουνε αυτό που νομίζουμε σωστο. Εξάλλου εμείς με την στάση μας και την πορεία μας ρίσκαραμε όλα αυτά τα χρόνια πάνω από ένα δίφραγκο. Εμείς σας καταλαβαίνουμε και σας αγαπάμε σύντροφοι εσείς μας βρίζετε όπου βρεθείτε και όπου σταθείτε. Άσε που εμείς δεν αυτά που λέμε τα λέμε ίδια παντού. Όχι σαν κάτι άλλους που Βαράνε προσεχές στον καθοδηγητή από την Αμερική και επανασταση !

Μετά τα κατορθώματα σας να βγάλετε τον Κυριακο δυο φορές που δεν ξέρει να δένει τα προσδοκία του κατά δήλωση του… που νεκραναστήσατε το ΠΑΣΟΚ και χάσατε σε εσωκομματικές εκλογές τώρα θα βγάλετε και αξιωματική αντιπολίτευση τα κουμουνια !!! Κάνατε τον λαό ευεπίφορο στον κομμουνισμό που λέει και ο πρωτοσαλτε… συνεχίστε πάντως την αντιπολίτευση στο ΚΚΕ γιατί αποφοίτησε η κόρη της Αλέκας, σκουριάσει το κότερο του Φλωράκη , σταμάτησε το ρολόι του Κουτσούμπα ,τρύπησε η δεξιά μας τσέπη κτλ και ακόμα το παχνί σας είναι γεμάτο σανό…

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.