«Πρωτοχρονιάτικη» έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αρκαδία και στα νοσοκομεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου

«Πρωτοχρονιάτικη» έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αρκαδία και στα νοσοκομεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Ιανουάριος 03, 2024 - 12:50
3 σχόλια

Σοβαρή ανησυχία στους υγειονομικούς φορείς έχει προκύψει από την επιδείνωση και εξάπλωση των περιστατικών κορωνοϊού και αναπνευστικών λοιμώξεων η οποία εντείνεται και αναμένεται να κορυφωθεί  τα επόμενα 24ωρα λόγω και των αυξημένων κοινωνικών επαφών στα γιορτινά τραπέζια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στα Νοσοκομεία της περιφέρειας έχουν ως εξής:

Την Τρίτη 2 Ιανουαρίου στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης 20 συμπολίτες μας  βγήκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Τέσσερα εντοπίστηκαν στο νοσοκομείου Άργους και δεκαπέντε στο νοσοκομείο Ναυπλίου. Δεκατρία στο νοσοκομείο Κορίνθου. Ένας ασθενείς νοσηλεύεται στην ΜΕΘ.

Στην Σπάρτη εντοπίστηκαν 15 κρούσματα κορωνοϊού και στην Καλαμάτα 24.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024

Στην ΠΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΕΩΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ έγιναν
200 rapid test με 39 θετικά (19.5%) αφορούν σε 24 άνδρες και 15 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 58 έτη

 ΠΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
48 rapid test με 2 θετικά (4.17%) αφορούν σε 1 άνδρα και 1 γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 56 έτη

Από τον ΕΟΔΥ συστήνεται ισχυρά να τηρούνται από τον γενικό πληθυσμό τα μέτρα πρόληψης των ιογενών λοιμώξεων του αναπνευστικού: υγιεινή των χεριών, συστηματικος αερισμός κλειστών χώρων, απομόνωση επί συμπτωμάτων, συνεχή χρήση μάσκας ειδικά σε χώρους με συνωστισμό, περιορισμός επαφών με ευάλωτα άτομα και πραγματοποίηση διαγνωστικών ελέγχων.


3 Σχόλια

Ο COVID πλέον ανήκει στις γριπες ,γιατί πανικόβαλλεται τον κόσμο ;Αν δεν είχαμε καραντίνες και μασκοφοριες θα είχε περάσει γρηγορότερα

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.