Ψυχάρες…

Ψυχάρες…

Ιανουάριος 09, 2016 - 19:12
0 σχόλια

Αρκαδικός - ΑΕΚ 74-78

Ο λαβωμένος Αρκαδικός όχι απλώς ήταν ανταγωνιστικός αλλά κοίταξε στα μάτια την ΑΕΚ και διεκδίκησε μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο την νίκη χάρη στο πάθος, την ψυχή, την μαχητικότητα και το καταπληκτικό κοουτσάρισμα του Γιάννη Καστρίτη αλλά τελικά γνώρισε την ήττα στις λεπτομέρειες με σκορ 74-78.

Ο εφτάψυχος Αρκαδικός βρήκε τις απαντήσεις απέναντι στο γεμάτο ρόστερ με πολύ ποιοτικούς παίχτες των κιτρινόμαυρων άγγιξε μία πολύ μεγάλη νίκη στέλνοντας τον αγώνα στην Ρώσικη ρουλέτα των βολών στα τελευταία δευτερόλεπτα και παρά το τραβηγμένο αντιαθλητικό κρατήθηκε στο παιχνίδι μέχρι και την κόρνα της λήξης όπου και αποθεώθηκε από τους φιλάθλους για την τεράστια προσπάθεια του.

Με την τρομερή του εμφάνιση αυτή και με δεδομένη την μεταγραφική ενίσχυση που έρχεται ο Αρκαδικός μπορεί να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία με το παιχνίδι αυτό να οφείλει να γίνει ο οδηγός για την συνέχεια. 

1ο δεκάλεπτο

Ο Αρκαδικός ξεκίνησε το παιχνίδι με μεγάλο πάθος και ενέργεια με τον Γιάννη Καστρίτη να καθοδηγεί «μαεστρικά» την ομάδα του από τον πάγκο με το συνεχές πρέσινγκ και την άμυνα ζώνης να είναι τα μεγάλα όπλα του Αρκαδικού και σε συνδυασμό με το γεγονός πως η ΑΕΚ υποτίμησε τον ΣΕΦΑ λόγω και των δύο πρόσφατων αποχωρήσεων )Λαμπρόπουλος-Άιρλαντ) να μένει κοντά στο σκορ και να κλείνει την πρώτη περίοδο στο -6 (20-26).

2ο δεκάλεπτο

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η πίεση στην άμυνα και η αποτελεσματικότατα της ζώνης που εφάρμοζε ο Αρκαδικός έδωσαν αυτοπεποίθηση στον ΣΕΦΑ και στην επίθεση με τους Βαν Όουστρουμ και Μπράουν κατά κύριο λόγω και τους υπόλοιπους να ακολουθούν να βάζουν την ομάδας της Τρίπολης μπροστά στο σκορ. Η ζώνη έφερε εκνευρισμό στην ΑΕΚ που δεν μπορούσε να βρει το αντίδοτο με τον Γιούρι Ζντόβτς να διώχνει για τα αποδυτήρια τον Κούπερ στο 16’ αλλά την ΑΕΚ να μένει στο παιχνίδι την στιγμή που ο ΣΕΦΑ ξέφυγε ακόμα και με 6 πόντους διαφορά χάρη σε διαιτητικά σφυρίγματα και την δεύτερη περίοδο να κλείνει με τους κυανόλευκους μπροστά με +1 (41-40).

3ο δεκάλεπτο

Στο τρίτο δεκάλεπτο η ΑΕΚ βρήκε τις επιθετικές λύσεις με κύριο εκφραστή της τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη και με εύστοχα μακρινά σουτ ξεκλείδωσε την άμυνα του Αρκαδικού με την κούραση από την συνεχή πίεση αλλά να παίζει τον δικό της ρόλο για τους παίχτες του Αρκαδικού με τους κιτρινόμαυρους να είναι πιο αποτελεσματικοί στο μαρκάρισμα των Μπάρουν Βαν Όουστρουμ και Νουουτίνεν και να κλείνει το τρίτο δεκάλεπτο μπροστά με +8 (50-58).

4ο δεκάλεπτο

Η τέταρτη περίοδος εξελίχθηκε σε «θρίλερ» με την ΑΕΚ να μένει με τους Καλαμπόκη και Κατσίβελη από γκαρντ  την ώρα που ο Αρκαδικός συνέχισε να παίζει εξαιρετική άμυνα. Η διαφορά από το -10 έφτασε στο -3 με τον κόσμο να μπαίνει στην εξίσωση της αναμέτρησης. Η ομάδα μας προσπάθησε με Καββαδά και Βαν Όστρουμ να σκοράρουν ασταμάτητα ένα τραβηγμένο αντιαθλητικό στον Μαυροκεφαλίδη έδωσε σημαντικό προβάδισμα τεσσάρων πόντων στην ΑΕΚ 30’’ πριν το τέλος. Τα τελευταία δευτερόλεπτα κύλησαν με φάουλ και από τις δύο πλευρές με τους Βαν Όστρουμ και Μαυροκεφαλίδη να πηγαίνουν συνεχώς στις βολές και τελικά το σκορ να κλείνει στο 74-78 υπέρ της ΑΕΚ.

Τα δεκάλεπτα: 20-26, 41-40, 50-58, 74-78

Αρκαδικός (Καστρίτης): Καραμαλέγκος, Καββαδάς 16, Βαν Όστρουμ 21, Κοψαύτης 5, Κωνσταντίνου, Στεφανίδης 3, Μπράουν 8, Νούτινεν 12, Καλλινικίδης 6, Τζουγκαράκης 3, Τσέλλος, Σταματόπουλος

ΑΕΚ (Ζντοβς): Κούπερ 4, Παπαντωνίου 3, Σάκοτα 13, Χέρστον 5, Μιλόσεβιτς 5, Μαυροκεφαλίδης 20, Κάρτερ 5, Σαρικόπουλος 2, Κατσίβελης, Καλαμπόκης 8, Μαυροειδής 13, Τσαλμπούρης.

 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.