«Σταμάτησαν του ρολογιού οι δείκτες» με τον Μίμη Πλέσσα στην Τρίπολη (pics,vid)

«Σταμάτησαν του ρολογιού οι δείκτες» με τον Μίμη Πλέσσα στην Τρίπολη (pics,vid)

Αύγουστος 05, 2016 - 10:53
1 σχόλια

Δυνατές συγκινήσεις περίμεναν το κοινό της Τρίπολης την Πέμπτη 4 Αυγούστου στο Θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου στην Τρίπολη, με έναν από τους μεγαλύτερους συνθέτες της χώρας, τον κ. Μίμη Πλέσσα, και τον πολυτάλαντο ερμηνευτή-ενορχηστρωτή Μαυρίκιο Μαυρικίου να χαρίζουν απλόχερα αγαπημένα τραγούδια από τα παλιά αλλά και νέα δροσερά τραγούδια.

Το κοινό της Τρίπολης είχε την τιμή και τη χαρά να παρακολουθήσει μία απ' τις πιο δυναμικές κι έντονες συνεργασίες των τελευταίων δύο ετών, με τον μεγάλο δημιουργό και εμπνευστή της νέας γενιάς Μίμης Πλέσσας και τον ερμηνευτή και ενορχηστρωτή Μαυρίκιο Μαυρικίου να ταξιδεύουν στην Ελλάδα με ακούσματα που η σφραγίδα τους στον χρόνο παρέμεινε ανεξίτηλη, τα «Τραγούδια που δεν έχουν εποχές».

Σε ρόλο guest η καταξιωμένη καλλιτέχνις Ελένη Καρακάση που με τη δική της ταυτότητα ερμήνευσε ξεχωριστά τα τραγούδια που της εμπιστεύτηκε ο συνθέτης.

Μαζί τους και ο Τάσος Χαλκιάς που έδωσε στη συναυλία έναν αλλιώτικο τόνο καθώς αφηγήθηκε μικρές ιστορίες και μυστικά που κρύβονται πίσω από το έργο του συνθέτη καθώς και παρασκήνια από στιγμές έμπνευσης, δημιουργίας, εκτέλεσης και ηχογράφησης των τραγουδιών του. Τα κείμενα των συναυλιών καθώς και επιμέλεια του προγράμματος υπογράφει η Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα.

Ανάμεσα στα εκατοντάδες τραγούδια του μεγάλου σύνθεση ο Μαυρίκιος ερμήνευσε περίπου 30 κομμάτια μεταξύ αυτών, «Θα πιω απόψε το φεγγάρι», «Όλα δικά σου, μάτια μου»,  «Σταμάτησε του ρολογιού τους δείχτες». Αποκορύφωμα της βραδιάς ήταν όταν ο μεγάλος συνθέτης ζήτησε από το κοινό να σηκωθεί όρθιο να πιαστεί χέρι με χέρι και να τραγουδήσει το «Ξημερώνει Κυριακή». Το κοινό υπάκουσε χωρίς δισταγμό και ακλούθησε τη μυσταγωγία αυτής της αυγουστιάτικης νύχτας στον θέατρο.

Ο τραγουδιστής είχε γίνει ένα με το κοινό καθώς βρέθηκε στο μέσο του θεάτρου και χάρισε  στου κοινό μια αξέχαστη καλλιτεχνική εμπειρία.

Με το τέλος του πρώτου μέρους της συναυλίας ο κορυφαίος Έλληνας συνθέτης Μίμης Πλέσσας αποχώρησε με μια ανθοδέσμη στα χέρια και με το δυνατό χειροκρότημα των θεατών οι οποίοι κάλεσαν τον κ. Πλέσσα να ξανάρθει στην Τρίπολη η οποία τον αγαπά.

Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε την ταυτότητα της συναυλίας:

Στο πιάνο, ο Μίμης Πλέσσας
Ερμηνεία και διεύθυνση, Μαυρίκιος Μαυρικίου
Συμμετείχαν σε ρόλο guest οι Δάκης και Ελένη Καρακάση
Μαζί τους ο Τάσος Χαλκιάς
Επιμέλεια κειμένων & προγράμματος: Λουκίλα Καρρέρ - Πλέσσα
Οργάνωση Παραγωγής: Δόμνα Μπαρούνη
 
Συνόδευσε η «Ορχήστρα των Αισθήσεων»
Ενορχηστρώσεις - Διασκευές - Πλήκτρα: Μαυρίκιος Μαυρικίου
Φλάουτο: Κωνσταντίνα Ρούσσου
Σαξόφωνο: Φοίβος Μποζάς
Κιθάρα – Μπουζούκι: Γιώργος Ντινάκος
Κοντραμπάσο: Αντωνία Τσολάκη
Drums: Αλέξανδρος Κούρος

Έφη Καστραντά
 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Θύμησες έφεραν οι υπέροχες μουσικές νότες του Μίμη Πλέσσα στην Τρίπολη


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Αξεπέραστος και αθάνατος ο Μίμης Πλέσσας και τα τραγούδια του! Και ο Μαυρίκιος Μαυρικίου εξαιρετικός πιανίστας. Ωστόσο, ο τρόπος ερμηνείας των τραγουδιών και οι διασκευές του ήταν υπερβολικές. Προσπαθούσε συνεχώς να επιδεικνύει τις φωνητικές του ικανότητες με αποτέλεσμα πολλές φορές να γίνεται βαρετός. Η Ελένη Καρακάση εξαιρετική!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.