Στο ΔΣ Τρίπολης το θέμα των ανεμογεννητριών - Τζιούμης: Πολύ σοβαρό ζήτημα

Στο ΔΣ Τρίπολης το θέμα των ανεμογεννητριών - Τζιούμης: Πολύ σοβαρό ζήτημα

Ιανουάριος 20, 2021 - 20:06
7 σχόλια

Aναστάτωση έχει προκαλέσει η δημοσίευση αιτημάτων που έχουν υποβληθεί στην RAE για εγκατάσταση 54 ανεμογεννητριών σε τοποθεσία του Μαινάλου μεταξύ Στεμνίτσας και Χρυσοβιτσίου.

Φορείς και Σύλλογοι συγκαλούν τα τελευταία εικοσιτετράωρα τηλεδιασκέψεις για το θέμα, προκειμένου οι Αρκάδες να ενημερωθούν για το τι πρόκειται να γίνει.

Πρόσφατη ήταν και η τηλεδιάσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία της ΜΑΙΝΑΛΟΝ Κοιν.Σ.Επ. την Κυριακή 17 Iανουαρίου 2021 με αφορμή την ανάρτηση την 15/01/2021 στην ιστοσελίδα της ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) υποβολής αιτήματος   για εγκατάσταση 54 ανεμογεννητριών  στο Μαίναλο, σε τοποθεσία μεταξύ Στεμνίτσας (Δήμος Γορτυνίας) και Χρυσοβιτσίου (Δήμος Τρίπολης) .

To ΑrcadiaPortal.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο Τρίπολης κ. Τζιούμη Κώστα για το θέμα. Όπως δήλωσε ο κ. Τζιούμης, είναι ενήμερος για το θέμα και στο αμέσως επόμενο δημοτικό συμβούλιο που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα θα τεθεί το θέμα.

Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, τόνισε, το οποίο πρέπει άμεσα να διαλευκανθεί έτσι ώστε οι δήμοι και οι κοινωνίες να μην έρθουν εξ απροόπτου.

 

Ειδήσεις: 

7 Σχόλια

Και στα κεραμίδια και τις ταράτσες αισχρό είναι το θέαμα των φωτοβολταϊκών αλλά αφού μπαίνει χρήμα στη τσέπη του οικολόγου ορειβάτη δε μιλάμε.

Οι ταράτσες και τα κεραμίδια είναι ιδιοκτησίες και αρμόδιοι είναι οι υπεύθυνοι για την αρχιτεκτονική των πόλεων και χωριών. Αν δεν υπάρχουν η κάνουν τα στραβά μάτια άλλο ζήτημα. Τα βουνά δεν είναι ιδιοκτησία κανενός ανήκουν στις τοπικές κοινωνίες και πρέπει να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους, πριν είναι αργά. Πόσες ανεμογενήτριες τι ύψους από ποιους δρόμους θα εξυπηρετούνται τι οφέλη θα υπάρξουν, πρέπει να ενημερωθούν οι τοπικές κοινωνίες πριν γίνουν αδειοδοτήσεις.

Περισσοτερο βλάπτει την αισθητική κάποιου η αηδια που λέγεται κεραίες παρά τα φωτοβολταϊκά σε μια στεγη

Παναγιώτη, υπάρχουν εγκαταστασεις φωτοβολταικών που δεν βλάπτουν την αισθητική (αλλά και την ασφάλεια από ανεμοθυελες) κανενός, αλλά υπάρχουν και κάτι εκτρώματα! Το ίδιο και με τις κεραίες... Όλα αυτά γιατί δεν υπάρχει έλεγχος και κανόνες.

Ενώ όταν γέμιζαν τα Βαλτετσοβούνια Ανεμογεννήτριες, νταμάρια, φωτοβολταϊκά πάρκα και καπάκι ΧΥΤΑ δεν είναι σοβαρό θέμα. Αλλά ξέχασα: είναι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το 2021 να τιμήσουν το Κολοκοτρώνη και τον Μητροπέτροβα.

Ο αντιδήμαρχος Κατσαφάνας τοποθετείται παγίως, ή ανάλογα με την εταιρεία;

Δεν βλέπω αρνητικά.. Μόνο θετικά. παραγωγή ενεργείας που τόσο πολύ την έχουμε ανάγκη. Και μάλιστα χωρίς μόλυνση του περιβάλλοντος Μείωση της παράγωγης ενέργειας από τους λιγνίτες που τόσο πολύ επιβαρύνουν το περιβάλλον. Η κίνηση τους είναι ομαλή και σχεδόν αθόρυβες. Ένα μικρό φυσιματάκι ακούγετε και αυτό όχι σε αποστάσεις μεγαλύτερες λίγων δεκάδων μέτρων. Από άποψη αισθητικής. Έτσι ψιλές που είναι και καλοφτιαγμένες μοιάζουν σαν λυγερόκορμες μπαλαρίνες που λικνίζονται κάτω από τον ουράνιο θόλο.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.