Τον φάκελο παρακολούθησης Ανδρουλάκη ζητεί η ΑΔΑΕ από την ΕΥΠ

Τον φάκελο παρακολούθησης Ανδρουλάκη ζητεί η ΑΔΑΕ από την ΕΥΠ

Απρίλιος 24, 2024 - 15:40
0 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Συνεδρίασε σήμερα η ολομέλεια της Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) και με ψήφους 4 υπέρ και 3 κατά ενέκρινε τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν ώστε να ενημερωθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης για την παρακολούθησή του από την ΕΥΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΑΔΑΕ θα στείλει τη σχετική επιστολή στην ΕΥΠ αύριο, με την οποία θα ζητά από την υπηρεσία τον πλήρη φάκελο που αφορά την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη. Αυτό θα γίνει προκειμένου να πληροφορηθεί την αιτιολόγηση στη βάση της οποίας έγινε η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.

Με βάση τα προβλεπόμενα η ΕΥΠ θα πρέπει να απαντήσει εντός 10 ημερών.

Οι κινήσεις της ΑΔΑΕ εδράζονται στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της προσφυγής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος του 2021 που απαγόρευε στην ΑΔΑΕ να ενημερώνει τα θύματα των παρακολουθήσεων για τους λόγους της άρσης του απορρήτου τους από την ΕΥΠ.

dikaiologitika.gr

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.