Τρίπολη: Πολιτική και Social Media - Ποια η γνώμη των νέων; (vid)

Τρίπολη: Πολιτική και Social Media - Ποια η γνώμη των νέων; (vid)

Απρίλιος 25, 2024 - 12:20
0 σχόλια

Τα social media αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας εκατομμυρίων πολιτών και πλέον τα τελευταία χρόνια αποτελούν και ένα χρήσιμο εργαλείο στον τρόπο επικοινωνίας των πολιτικών.

Η πολιτική περνάει από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τους πολιτικούς να προσπαθούν ο καθένας από την πλευρά του να δημιουργήσει το δικό του διαδραστικό προφίλ και να έρθει σε άμεση επαφή με τον κόσμο και κυρίως με την νεολαία είτε από το Tik Tok, είτε από το Facebook είτε από το Instagram.

Εμείς βγήκαμε στους δρόμους της Τρίπολης και αναζητήσαμε να πιάσουμε τον παλμό των νέων αναφορικά με το θέμα αυτό και με αφορμή τις επικείμενες ευρωεκλογές που έρχονται την προσεχή Ιούνιο.

Οι νέοι παρακολουθούν και μάλιστα ενεργά τους πολιτικούς στις περισσότερες από τις απαντήσεις που λάβαμε και μάλιστα έχουν τα δικά τους κριτήρια σχετικά με το πώς χρησιμοποιούν τα social media.

Οι απαντήσεις που λάβαμε αν οι νέοι επηρεάζονται από τα social media όσον αναφορά για τις πολιτικές του επιλογές είναι ότι σίγουρα τους ενδιαφέρει να ενημερώνονται για την επικαιρότητα, αλλά δεν παίζει σημαντικό ρολό στην απόφασή τους για το πρόσωπο που θα επιλέξουν στην κάλπη.

Επίσης τόνισαν πως θα ήθελαν περισσότερες πολιτικές απόψεις και τοποθετήσεις για την καθημερινότητα των πολιτών αντί για lifestyle και επικοινωνιακές καμπάνιες.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Πολιτική και Social Media - Ποια η άποψη των πολιτών της Τρίπολης


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.