Των γαρ ηλιθίων απείρων γένεθλα

Των γαρ ηλιθίων απείρων γένεθλα

Νοέμβριος 18, 2020 - 10:34
4 σχόλια

Ω παίδες Ελλήνων, βλέποντας τα γεγονότα αυτές τις μέρες στο Πολυτεχνείο, θυμήθηκα τη φράση του Σιμωνίδη (Σιμωνίδης ο Κείος, 556-468 π.Χ. Αρχαίος ποιητής & συγγραφέας επιγραμμάτων) «των γαρ ηλιθίων απείρων γένεθλα», ήτοι «άπειρη η γενιά των ηλιθίων» για τους νεοέλληνες.

Προκλητική η στάση των ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Μέρα25
 

Εν μέσω πανδημίας και δύσκολης περιόδου για την οικονομία, τα αριστερά κόμματα προκάλεσαν με τις δηλώσεις και με την επιμονή τους να γιορτάσουν την επέτειο του Πολυτεχνείου. Πολλές σημαντικές εκδηλώσεις είχαν ακυρωθεί και ευτυχώς οι περισσότεροι έδειξαν κατανόηση σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Η δημοκρατία κινδύνευε στην απόφαση για την Χρυσή Αυγή αλλά, η δημοκρατία ΔΕΝ θα κινδύνευε, αν δεν είχαμε εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο. Το να ξεκινάς μία ακόμα σύγκρουση αυτή τη στιγμή δεν σε κάνει περισσότερο «αγωνιστή» στα μάτια του κόσμου. Πρέπει να είσαι αρκετά έξυπνος ώστε να ξέρεις ποιες μάχες να δώσεις και πότε να κρατάς δυνάμεις. Όταν φωνάζεις συνέχεια άσκοπα, τότε προτείνω να διαβάσεις λίγο την ιστορία του Ψεύτη Βοσκού από τους Μύθους του Αισώπου.
 

Προκλητική η στάση της Κυβέρνησης
 

Η απόφαση Χρυσοχοΐδη για απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των τεσσάρων ατόμων, ενώ ήδη ισχύει απαγόρευση άνω των εννέα, ήταν αχρείαστη και ταυτόχρονα προκλητική. Μετά από αυτή την απόφαση οι συγκρούσεις ήταν πλέον δεδομένες. Έχουμε μια σειρά λανθασμένων ενεργειών από τον υπουργό, και πιστεύω ότι θα πρέπει να εξεταστεί ο τρόπος που ενεργεί το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας με την αυξανόμενη αστυνομική βία κατά των πολιτών. Δεν είναι μόνο οι «μπαχαλάκηδες» στο κέντρο της Αθήνας, αλλά να θυμηθούμε και περιστατικά όπως στη Χίο, με τους αστυνομικούς να χτυπάνε τους ντόπιους και να τους αποκαλούν «τουρκόσπορους», βλέπε ΕΔΩ.

Η αργοπορημένη αντίδραση του Πρωθυπουργού
 

Το μπαρούτι μύριζε μέρες νωρίτερα, και ο Πρωθυπουργός έπρεπε να είχε δράσει νωρίτερα. Επικροτώ την ενωτική πρόταση του Κ. Μητσοτάκη, να γίνει εορτασμός με λιγότερο κόσμο και κατάθεση στεφάνων μόνο από τους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά έπρεπε να έχει γίνει νωρίτερα. Οι ηγέτες πρέπει να ενώνουν τον λαό, αλλά και να προβλέπουν το τι έρχεται και να δρουν γρήγορα. Έχει δρόμο ακόμα ο Πρωθυπουργός για να γίνει «ηγέτης».

Το 1974 είχαμε τη γενιά του Πολυτεχνείου που άλλαξε τη χώρα. Τώρα όμως έχουμε «των γαρ ηλιθίων απείρων γένεθλα», που θα τσακώνεται άνευ ουσίας για δευτερεύοντα θέματα και δεν θα λύνει τα σημαντικά.

Ειδήσεις: 

4 Σχόλια

Η αστυνομική βία είναι ένα τεράστιο θέμα που πρέπει να εξετασθεί άμεσα. Χθες συμπολίτης μας έπαθε έμφραγμα κατά την επίθεση των ΜΑΤ για την συλληψη του γιου του. ΘΑ ζητήσει συγνώμη ο σερίφης χρυσοχοίδης για τα χάλια αυτα;

ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΝΑ ΓΥΦΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΡΗΜΑΞΕΙ ΤΗ ΓΟΡΤΥΝΙΑ ΑΣΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ.

Το να διαδηλώσουν 200 άτομα με αποστάσεις δεν είναι πρόβλημα. Πρόβλημα είναι 5000 αστυνομικοί να βαράνε το κόσμο και να μην τηρούν αυτοί τις αποστάσεις. Τραγικά πράγματα

Άσε ρε Σωκράτη που θα γίνει ο Μητσοτάκης ηγέτης... το golden boy που φυτεύουν σε θέσεις λόγω ονόματος μια ζωή

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.