Τρίπολη: Περιβαλλοντικό έγκλημα για ακόμα μία φορά στο δάσος (pics,vid)

Τρίπολη: Περιβαλλοντικό έγκλημα για ακόμα μία φορά στο δάσος (pics,vid)

Μάρτιος 26, 2024 - 16:29
6 σχόλια

Ασυνείδητοι πολίτες για πολλοστή φορά έχουν ξεφορτώσει ολόκληρα νοικοκυριά στο δάσος, χωρίς καμία λύπηση και χωρίς ενδοιασμούς.

Κάνοντας μία βόλτα, στο δάσος στον δρόμο από Τρίπολη προς Άγιο Βλάση και μπαίνοντας στο μονοπάτι προς Τρίκορφα είχαμε την ατυχία να βρούμε «βουνά» από μπάζα και απορρίμματα.

Αναρωτιέται κανείς γιατί να αφήσει κάποιος υλικά τα οποία θα μείνουν για πάντα εκεί, αφού ούτε θα λιώσουν, ούτε ο αέρας θα τα μεταφέρει, αλλά τα παιδιά τα εγγόνια και τα δισεγγόνά του κάνοντας την βόλτα τους θα τα βρίσκουν εκεί;

Εντοπίσαμε κρυμμένές μέσα στο δάσος μπλε σακούλες με οικοδομικά υλικά, που κάποιος συμπολίτης μας πέταξε ελαφρά τη καρδία στο δάσος.

Εκτός από τις σακούλες με τα μπάζα, λίγο πιο δίπλα υπάρχουν πεταμένα και κοινά απορρίμματα, ντουλάπια, τετράδια, παλιά αντικείμενα και λίγα μέτρα πιο πάνω μελίσσια.

Δυστυχώς υπάρχουν ακόμα αυτοί οι ασυνείδητοι πολίτες που δεν σκέπτονται το αξιόποινο της πράξης τους και όχι μόνο και συνεχίζουν να μολύνουν τα δάση χωρίς έλεος.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Αθανάσιο Αργειτάκη, δασάρχη της Τρίπολης, μας ενημέρωσε ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει εντελώς και τα σκουπίδια αποτελούν εκτός από εστία ρύπανσης και εστία πυρκαγιάς.

Συχνά γίνονται καθαρισμοί και απομάκρυνση των υλικών, αλλά πάντα κάποιος νέος παραβάτης εμφανίζεται και μολύνει το περιβάλλον.

Οι κάτοικοι των χωριών και της Τρίπολης από ό,τι φαίνεται δεν λένε να αλλάξουν συνήθεια με ότι αυτό συνεπάγεται.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Aσυνείδητοι πολίτες ρυπαίνουν το δάσος κοντά στην Τρίπολη


6 Σχόλια

Η καράσταση δεν έχει ξεφύγει εντελώς μόνο στο δάσος αλλά παντού στην πόλη. Δεν λειτουργεί τίποτα και δεν σέβεται κανείς κανέναν. Απόλυτη ασυδοσία και αυθαιρεσία από όσους μπορούν προς όσους απλώς δεν μπορούν ή δεν θέλουν να φέρονται σαν ζώα. Ανικανότητα και αδιαφορία από τις αρχές, τους θεσμούς, τους πολίτες. Δηλαδή τους καγκουροχωρικούς, γιατί τέτοιοι είμαστε όλοι, φορείς και δημότες.

Εδώ και στα χωριά έχουν γίνει χωματερες για ρίξτε μια ματιά στο Παλαιό δημ σχολείο της κερασιτσης. Εκεί μοιάζει όχι μόνο σκουπιδότοπος αλλά για παρκάρισμα σκουπιδιών κοινώς. Νεκροταφείο!! Ο δήμαρχος τι κάνει;;;;

Άσχετα με την ανικονότητα των πολιτών να κάνουν το αυτονόητο (οχι σκουπιδια/μπάζα εκτός κάδων κλπ) ο δήμος "9 έχει ο μήνας..." - ΟΛΗ η διαδρομή που περνάει το Σπάρταθλον (Σαγκα - Νεστανη - Νεοχωρί - Τεγεα κλπ) ειναι ενας απεράντος σκουπιδότοπος αριστερα και δεξιά του δρόμου. Καναπέδες, ζώα, καρεκλες, κλούβες κλπ. Θα μου πείτε "που να το ξέρει ο δήμος". Τον εχω ενημερώσει πολλές φορές και καμία προσπάθεια. Πολίτες και αιρετοί είμαστε πάρε τον ένα, χτύπα τον άλλο....

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.