Τρίπολη: Πώς αντιδρούν οι πολίτες στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Μαίναλο (vid)

Τρίπολη: Πώς αντιδρούν οι πολίτες στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Μαίναλο (vid)

Απρίλιος 08, 2024 - 21:05
40 σχόλια

Βγήκαμε στους δρόμους της Τρίπολης και ρωτήσαμε τους πολίτες σχετικά με το μείζον θέμα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο Μαίναλο. Οι πολίτες μας έδωσαν τις δικές τους απαντήσεις μέσα από τις τοποθετήσεις τους.

Η πλειονότητα των πολιτών αντιμετωπίζει με επιφυλακτικότητα και δυσπιστία το όλο ζήτημα, το οποίο, κατά τους ίδιους, που εγείρει μια σειρά από ερωτήματα που αφορούν στο πλαίσιο της νομιμότητας σχετικά με το σχέδιο που υπάρχει για το Μαίναλο και την τοποθέτηση αιολικών πάρκων στην «καρδιά» του.

Επίσης, υπάρχουν και οι αρνητικές απόψεις που διατυπώθηκαν με επιχειρήματα και έχουν να κάνουν με την ποιότητα ζωής και το οξυγόνο που παράγει το Μαίναλο που αποτελεί ζώνη Natura, με πλούσιο φυσικό κάλλος.

Από το ρεπορτάζ δεν έλειψαν οι θετικές απαντήσεις. Οι πολίτες επεσήμαναν, ωστόσο, ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα λελογισμένο σχέδιο από την Κυβέρνηση που σε μια πιθανή τοποθέτηση ανεμογεννητριών αυτό δεν θα επηρεάσει και δεν θα επιφέρει καταστροφές στο φυσικό κομμάτι του Μαινάλου.

«Αν υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο και είναι προς όφελος του κόσμου να γίνει, γιατί οι πηγές ανανεώσιμης ενέργειας όπως προχωρούν στον υπόλοιπο κόσμο πρέπει και εδώ να προχωρήσουν, πάντα όμως εντός πλαισίου νομιμότητας και χωρίς να δημιουργηθούν περιβαλλοντικά προβλήματα»

μας είπαν κάποιοι. Αλλά κάποιοι άλλοι επεσήμαναν:

Δεν θα πρέπει στον βωμό του κέρδους και του συμφέροντος να επηρεαστούν τα όσα έχουν ψηφιστεί εδώ και χρόνια για τις Natura περιοχές όπως είναι το Μαίναλο και να γίνουν σαφή τα όσα αναφέρονται στις αδειοδοτήσεις. Είμαστε αρνητικοί γιατί το Μαίναλο είναι πηγή ζωής για τον νομό μας

Να υπενθυμίζουμε ότι την Τετάρτη 10 Απριλίου στην Βυτίνα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Μαίναλο (πατήστε ΕΔΩ).

Φωτογραφία: arcadiaportal.gr

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Πως αντιδρούν οι πολίτες στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Μαίναλο


40 Σχόλια

Υπάρχουν τόσα νησάκια ακατοίκητα,το Μαίναλο θέλετε να αλωσετε??? Αφήστε το πράσινο στην ησυχία του,αφήστε μια ανάσα για τα παιδιά μας. Οι ήρωες το 1821 πολέμησαν για να εχουν ελεύθερη πατριδα οι επόμενες γενιές. Αν χρειαστει θα τους μιμηθούν για να έχουν οι επόμενες γενιές ζωή. Αμε να χαθείτε εγκληματίες.

Οι ανεμογεννήτριες μεταξύ των άλλων δεινών που επιφέρουν σε μια περιοχή είναι και η ανομβρία. Τώρα βέβαια η Μητσοτάκης ΑΕ καθόλου δεν ενδιαφέρεται για αυτό. Τα λεφτά είναι πολλά στην ενέργεια και η εν λόγω εταιρεία έχει πάρει την εργολαβία πανελλαδικά. Το θέμα είναι πόσο άθλιοι είναι αυτοί που στο όνομα του κόμματος τα βλέπουν όλα ρόδινα. Συμφωνούν από την τοποθέτηση των ανεμογεννητριών στο Μαίναλο μέχρι την αθωότητα του Μίχου. Εμετός

Γιατί δεν πιστεύετε τον πρωθυπουργό που μας λέει οτι το Μαίναλο είναι στα απάτητα βουνά; όπως μας λέει ότι δεν είναι συγκάλειψη στα Τέμπη και άλλα παραμύθια. ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΝΔ να μου κοπει το χερι με τους ψευτες

Θα μπουν και στο Μαίναλο...έχουν πάρει άδειες από την ΡΑΕ.. ρυθμιστική αρχή ενέργειας.....

@00:17 - Ο λιγνίτης πόσο πράσινος είναι; Επίσης μάθετε ότι οι "οικολόγοι" ούτε στα νησιά θέλουν ανεμογεννήτριες. Ούτε στην θάλασσα, πουθενά. Θέλουν ρεύμα από τον πεντα-βρώμικο λιγνίτη. Ας μας πουν αυτοί που θέλουν πράσινο το μέλλον τον παιδιών τους, πως θα παράγουμε ρεύμα.

@10:09 - Ποτέ δεν ψήφισες ΝΔ, ούτε πρόκειται να ψηφίσεις προφανώς. Φτάνει πια με τις ψεκασμένες θεωρίες του Βελόπουλου για τα Τέμπη και τις ανεμογεννήτριες. Αναμεταδίδετε ηλιθιότητες. Μέχρι και για ανομβρία λέει ο παραπάνω από τις ανεμογεννήτριες!!! Ξέχασε να μας πει ότι προκαλούν και στειρότητα. Μας έπνιξαν οι ηλιθιότητες αμόρφωτων. Από τα αεροπλάνα που μας ψεκάζουν μέχρι τα εξαφανισμένα ...βαγόνια και τις ανεμογεννήτριες με την ...ανομβρία. Ότι ηλιθιότητα σας πλασάρουν την πιστεύετε.

@12.18 δυστυχως ψήφιζα αλλά δεν θα το κάνω πάλι. Μπορεί εσυ να παίρνεις χαρτζιλίκι και να πληρώνεσαι για να τους διαφημίζεις αλλά εγώ δεν ανήκω πουθενα και πάνω από όλα ειναι η Ελλάδα και κανενα τσιφλίκι κομματικο που μασάει το δημοσιο και τους φυσικους πόρους της χωρας μου

@13:35 - Όσο παίρνω χαρτζιλίκι από την ΝΔ, τόσο εσύ την έχεις ψηφίσει. Σίγουρα δεν έχεις ψηφίσει ποτέ Κυριάκο. Η ΝΔ του Κυριάκου, πάντα υποστήριζε τις ΑΠΕ.

Μπουν δεν μπουν οι ανεμογεννήτριες τι σημασία έχει; Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν και σε όλη την Ελλάδα. Εάν είναι να πληρώνω λιγότερο ρεύμα ειδικά τώρα που θα πάρω ηλεκτρικό ΙΧ τότε ας μπουν και στις ταράτσες των σπιτιών .

Ρε γκεκα Παύλο ,Λιγνίτη ήξερες είχες πτολεμαιδα Κοζάνη Μεγαλοπολη ,Η Μεγαλοπολη τώρα υπολειτουργεί ,άσε που τάισε χιλιάδες οικογένειες ,μην κανείς τον χαζό για την παράταξη σου ήμαρτον ποια με τον ΤερναΠετριτη.Οι Γερμανοί που αγόρασαν ρύπους και έδωσαν παράταση δεν Ξέρουν τι τους γίνεται ;Μην συμπεριφέρεσαι σαν μπεμπακος σαν τον Κουλη στο δημοτικό έλεος ποια

Παύλο ο πρωθυπουργός σου έλεγε ότι δεν κουβαλούσε τίποτα επικίνδυνο η εμπορικη στα Τεμπη ,στην πορεία όμως εμείς οι «ψεκασμένοι» βγάλαμε λαβράκι .Σταματα να περιμένεις σαν χασαποσκυλο να υπερασπιστείς τον Λουδοβίκο σου ,Τελείωσε η καριέρα του .Ελα κοντά να φας ψωμί σε μια ΝΔ χωρίς τον Κουλη και τον Αδωνη

Το φορτίο συστήματος είναι 8.625 MWh[10], με πτωτικές τάσεις τις πρώτες πρωινές ώρες και ανοδικές από το απόγευμα και έπειτα. Ύλη Ποσοστό Λιγνίτης 1.338 MWh (15%) Φυσικό αέριο 3.697 MWh (43%) Υδροηλεκτρικά 1.887 (22%) Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας 311 MWh (4%) Ισοζύγιο διασυνδέσεων 1.392 MWh (16%) (από Τουρκία 459 MWh, Βουλγαρία 390 MWh, Βόρεια Μακεδονία 490 MWh και Αλβανία 53 MWh)

19:09 είσαι ενεργός πολίτης βλέπω ,1 και 15 μηνιάτικο σε κόβω και δεν έχεις βγει ποτέ έξω από Την Τρι Τρι Τρίπολη .Κανε την αρχή και δώσε την δίκη σου ταράτσα για ανεμόμυλο .

Ρε ξεφτίλα Παύλο, φτάνει το γλύψιμο στον Κούλη, τα παιδιά σου σε λίγα χρόνια θα ζουν σε κρανίου τόπο με τόσες ανεμογεννήτριες, όλα για την κονόμα ρε γελοίε!!!

@10:07 - Εσύ προτιμάς τον καρκίνο του λιγνίτη. Δικαίωμά σου. Επίσης ΤΡΕΛΗ ΚΟΝΟΜΑ έχει και ο ΛΙΓΝΙΤΗΣ. Τεράστια ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ συμφέροντα κρύβονται πίσω από τον λιγνίτη. ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Γεμάτη ιδιώτες εργολάβους είναι η Μεγαλόπολη, η Πτολεμαΐδα κτλ. κτλ. Ποιον κοροϊδεύετε;

@22:04 - Επειδή δεν τα παρακολουθώ όλα. Μπορείς να με παραπέμψεις στην δήλωση του πρωθυπουργού για το τι ακριβώς μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία; Επίσης μπορείς να μου πεις τι ανακαλύψατε οι ψεκασμένοι; Με στοιχεία όμως, όχι κηραλοιφές ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ. Αγαπητέ δεν είμαι κρατικοδίαιτος, ούτε άμεσα, ούτε έμμεσα. Χεσμένο το έχω κράτος. Το σιχαίνομαι και δεν θα μπορούσα να δουλέψω ποτέ για αυτό, δεν μου ταιριάζει. Και με ΠΑΣΟΚ θα έχω δουλειά και με ΣΥΡΙΖΑ θα έχω δουλειά και με ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ θα έχω δουλειά. Κράτος της προκοπής δεν θα έχω όμως και οι κρατικοδίαιτοι δεν ξέρω αν θα έχετε δουλειά.

Κάνετε λες και θα αποψιλωθει ολόκληρο το βουνό για την τοποθέτηση των γεννητριων. Έχετε κανταντησει γραφικοί. Απο την λειτουργια τους δεν θα επηρεάζεται το περιβαλλον. Κυριολεκτικά "καθαρό" ρεύμα.

Οι αριστεροί αγαπάνε την πατρίδα καί δεν θέλουν να την βλέπουν να καταστρέφεται με κανένα τρόπο. Δεν την βλέπουν σάν λάφυρο καί δεν θέλουν να την εκμεταλλευτούν. Ενώ αντίθετα........

Τό φανατισμένο πλάσμα Παύλος, γράφει (όχι τυχαία) ότι θα έχει δουλειά με όλα τα κόμματα. Καί δεν τα βάζει κατά σειρά δύναμης. Βάζει πρώτα το ΠΑΣΟΚ από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μασάμε, ξέρουμε ότι τον ΣΥΡΙΖΑ φοβάστε δεξιοί, δεν θά τό αποφύγετε το πικρό ποτήρι.

Ψηφίσαμε οικογενειακώς ΝΔ καί δεν βλέπουμε τίποτα καλό. Το Μαίναλο είναι ο έρωτας μας. Το βιάζουν κανονικά; Άμα ξαναδούν τούς εννέα ψήφους τής οικογένειας μου, να μου γράψουν. ΠΟΤΕ ΤΩΝ ΠΟΤΩΝ.

12:27 έχεις δίκιο . Ο Παυλοσ δεν κρατά τη θεσμική σειρά των κομμάτων. (Ούτε τη δημοσκοπική..) . Το σύστημα αγαπάει το ΠΑΣΟΚ και το βοηθά με όλους τους τρόπους. Όμως εδώ που τα λέμε με τόσο show του σημερινού αρχηγού με φρου-φρου και αρώματα μην περιμένεις κάτι από το ΣΥΡΙΖΑ αυτόν. Συνεπώς τα αφεντικά του Παυλου, θα έχουν πιο εύκολη δουλειά.

Η συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μεταδόθηκε το βράδυ της Τρίτης (21-03-2023) στην εκπομπή του Alpha «Πρωταγωνιστές» Στ. Θεοδωράκης: Μιχάλης Κλάψης, φοιτητής Εμπορικού Ναυτικού. Ξέρετε υπάρχει μια παραφιλολογία για το εμπορικό τρένο και παρότι έχω μία πρώτη απάντηση με βάση τις δικές μας έρευνες θα ήθελα να το κάνω το ερώτημα: «Τι περιείχε το εμπορικό τρένο;». Δηλαδή η μεγάλη φωτιά είχε σχέση με την ουσία, με τα υλικά που μετέφερε; Κυρ. Μητσοτάκης: Καμία. Το γνωρίζουμε αυτό πια με βεβαιότητα. Γνωρίζουμε ακριβώς τι μετέφερε το εμπορικό τρένο. Δεν υπήρχε τίποτα εύφλεκτο.

13:38 Επιτρεψε μου να διαφωνήσω. Τόν αρχηγό δεν τόν θέλουμε αποστειρωμενο καί συνεχώς γραβατωμενο καί κλεισμένο στη γυάλα του. Τόν θέλουμε αυθόρμητο, προσηνή καί νά είναι ο εαυτός του. Θυμήσου αυτό, ο Κασελακης ήρθε για να μείνει.

21 Μαρτίου 2023 στους Πρωταγωνιστές ,μπορείς να δεις Παύλο που έλεγε για την εμπορική αμαξοστοιχια .

Σε μία νέα αποκάλυψη για τα Τέμπη προχώρησε, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο ρεπορτάζ του, στην εφημερίδα «Τα Νέα». Ίχνη ξυλολίου, ανιχνεύθηκαν στις εξωτερικές πλευρές του μοιραίου τρένου. Η ουσία που χρησιμοποιείται ακόμη και στη νοθεία καυσίμων Σύμφωνα με το πόρισμα, το Γενικό Χημείο του Κράτους πήρε δείγματα μετά από έναν μήνα και όχι τις πρώτες ημέρες από τον χώρο που έγινε το δυστύχημα και ανίχνευσε μεταξύ άλλων την ουσία ξυλόλιο, η οποία δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση, από τα υπάρχοντα υλικά – στοιχεία των αμαξοστοιχιών .(Εμείς οι ψεκες φωνάζαμε)

Επειδή δεν θέλω να σας στεναχωρώ. Και με ΣΥΡΙΖΑ θα βγάλω λεφτά και με ΣΤΕΦΑΝ και με ΑΛΕΚΣΗ και με ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ και με ΤΣΑΚΕΛΩΤΟ και μεν την ΦΑΡΛΙ. Την υγεία μας να έχουμε. Ευχαριστημένοι; Οι αριστεροί θέλουν τον λιγνίτη βλέπω. "Οικολογικός" και χωρίς συμφέροντα. Χαμός από ιδιώτες εργολάβους σε Μεγαλόπολη και Πτολεμαϊδα, αλλά θα είναι αριστεροί μάλλον και δεν τους ενοχλεί. Οι καρκίνοι από τον λιγνίτη προφανώς είναι το όραμα που έχουν για το μέλλον μας οι αριστερές ευαίσθητες ψυχές που διαμαρτύρονται για τις ανεμογεννήτριες.

Αφήστε τον Παυλάρα ήσυχο. Και αυτός ξέρει τι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία αλλά τι να κάνει; Πέστε τους ψεκασμένους και οπαδούς του πωλητή κυραλοιφών του λένε, αυτό κάνει. Έλα Παυλάρα, πες την αλήθεια....Ξέρεις ότι το θέμα ΔΕΝ είναι ο Κούλης και η εθνοσωτήρια κυβέρνηση. Το θέμα είναι τα "φορτία". Ένα που ξέρουμε και ένα που θέλουμε (εμείς και κάποιοι "άλλοι") να αποκαλυφθεί....Τους λόγους τους έχεις αναφέρει ΚΑΙ εσύ. Δεν μπορεί τα φρούτα, τα λαχανικά και τα αβοκάντο να προκαλέσουν "μανιτάρι" ύψους 80 μέτρων, μπορούν;

Ωχ ωχ ωχ ο Παύλος ο Μπεμπακος μας μωρε ,με Βελόπουλο με Λατινοπουλου με Νατσιο με Στίγκα ,θα σου δώσουμε εμείς μεροκάματο ,μην αγχώνεσαι ,αλλά εμεις να χρεώσουμε κομμα 500 εκ αποκλείεται

18:24 Καί ευαίσθητες ψυχές είναι οι αριστεροί καί πολύ πιο έξυπνοι, πιο καλλιεργημένοι, πιο ευφυείς........

Ρε Παυλάρα, έλεος...Οι αριστεροί θέλουν λιγνίτη, βλέπεις; 9 νοματαίοι που ψήφιζαν ΝΔ οι μόνοι που "εκδηλώθηκαν" κομματικά στα σχόλια, που τους είδες - κατάλαβες τους "άλλους"; Δε θέλουν λιγνίτη Παυλάρα, ούτε "δε θέλουν ανεμογεννήτριες"....Δε θέλουν ανεμογεννήτριες στο Μαίναλο, τι δεν καταλαβαίνεις; Ανεμογεννήτριες (μπορεί και να) θέλουν, αλλά όχι στο Μαίναλο, τόσο δύσκολο να το καταλάβεις; Οικολογικός ο λιγνίτης; Ποιος το έγραψε ρε Παυλάρα;

Πώς το είπε ο Μαρινάκης (ο Παύλος ο εκπρόσωπος) για την "μονταζιέρα; Είναι ΜΗ θέμα...Ε, το ίδιο...Δε θέλουμε ανεμογεννήτριες. Αυτό δε σημαίνει ότι θέλουμε λιγνίτη. Θέλουμε ΜΗ ανεμογεννήτριες; Ντάξει τώρα;

@18:24 Εμείς πάλι πού θέλουμε να σε στεναχωρουμε ρωτάμε γιατί δεν απαντάς (αν μπορείς) στά χθεσινά ερωτήματα. Μουγγός όταν στριμώχνεσαι;Για χειροκρότημα σέ Καραμανλή καί απόδοση δικαιοσύνης. Τώρα γυρίζει τό μπιφτέκι ο Μητσοτάκης;

Τόν έκανε ολίγον τι ρόμπα ο Κασελακης τον Μητσοτάκη, δείχνοντας τι έλεγε πέρσι καί τί είπε φέτος. Άρχισε η αντίθετη μέτρηση για τον Μητσοτάκη. Γι αυτό λέει ότι θα δώσει αυξήσεις το 2025, γιατί βλέπει σφαλιάρα δυνατή. Έχει να βγεί πράμα!

@17:07 - Μα και ένα μήνα μετά το ανίχνευσαν το ξυλόλιο. Τι περισσότερο θα έβρισκε νωρίτερα; Μεγαλύτερη ποσότητα; Και τι θα άλλαζε; Και πες ότι υπήρχε παράνομο φορτίο στο εμπορικό τρένο. Για ποιον λόγο να το καλύψει η κυβέρνηση; Πιθανότατα και να την σύμφερε για να ρίξει το φταίξιμο στην παρανομία κάποιων κυκλωμάτων. Μα τι συζητάμε τώρα; Τις μπούρδες του Βελόπουλου; Ο τύπος λέει τα απίστευτα γιατί ξέρει ότι υπάρχουν ψεκασμένοι που διψάνε για τέτοια. Υπάρχει μεγάλο κοινό για τέτοιους μπουρδολόγος. Καμμένος παλιότερα, Ζωή, Στέφαν, Βελόπουλος, δεν έχει τελειωμό η λίστα.

Όσο πιο μεγάλο νούμερο είσαι τόσο καλύτερα για τους ψεκασμένους. Όσο μεγαλύτερη η μπαρούφα, τόσο πιο πιστευτή. Δεν πιστεύουν ούτε δικαστές, ούτε εισαγγελείς, ούτε αρχές, τίποτα. Ρωσική λύση. Για πραγματικά ψεκασμένους.

Διάβασα την συνέντευξη. Λέει ότι γνωρίζουν πια τι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία (προφανώς από τα συνοδευτικά έγγραφα των εμπορευμάτων) και ότι οι ειδικοί του είπαν ότι η φωτιά προκλήθηκε από τα λάδια. Εσύ τι υποστηρίζεις; Τι λέει ο αρχιψέκας σας; Άσε με εμένα, εγώ είμαι τρολ, προσκυνημένος, κτλ. κτλ. Εγώ πιστεύω καταρχάς τον Πρωθυπουργό και περιμένω να δω τι θα βρει η εισαγγελική έρευνα και τα δικαστήρια. Εγώ είμαι του συστήματος, άσε με. Πες μου εσύ τι έγινε, που είσαι ο έξυπνος, ο προχώ, που είσαι μέσα στα πράγματα ρε παιδί μου και δεν καταπίνεις αμάσητα αυτά που λένε τα ΜΜΕ.

Ο Παύλος είναι δηλωμένος και αμετανόητος ΦΟΡΙΚΛΕΦΤΗΣ. Επίσης ρατσιστής, ομοφοβικός και έχει αλλεργία στους φτωχούς και αναξιοπαθούντες (αλλάζει πεζοδρόμιο όταν τους μυρίζεται) Αρα πάντα στην κονόμα σαν "γνήσιος" μαυραγορίτης!

Ο άνθρωπος έχει χάσει τη μπάλα. Αποκαλεί τη Ζωή μπουρδολογο καί πιστεύει τον Μητσοτάκη. Να είχες τό ένα εκατοστό από το μυαλό τής Ζωής θα ήσουν μία χαρά. Παίζει να είσαι ο μοναδικός Έλληνας πού πιστεύει καί εμπιστεύεται τον Μητσοτάκη.

Παύλο, δεν μας απαντάς ποτέ όμως γιατί χειροκρότησαν όρθιοι τόση ώρα τον Καραμανλή οι βουλευτές; Θεωρούν ότι τα έκανε καλά; Φοβήθηκαν την διαγραφή; Είναι τελικά λόχος;