Β. Γιαννακούρας: Να αναδείξουμε περισσότερο τις μονές της Αρκαδίας

Β. Γιαννακούρας: Να αναδείξουμε περισσότερο τις μονές της Αρκαδίας

Αύγουστος 18, 2023 - 11:26
1 σχόλια

Με αφορμή την επίσκεψή του στην ΙΜ Αγίας Ελεούσας στη Βλαχέρνα τον Δεκαπενταύγουστο, ο κ. Βαγγέλης Γιαννακούρας σημειώνει σε ανάρτησή του:

Ανήμερα της Παναγίας βρέθηκα στην Ιερά Μονή Αγίας Ελεούσας στη Βλαχέρνα.
Είναι ένα από τα ελάχιστα σημεία της Αρκαδίας που, δυστυχώς, δεν είχα επισκεφτεί μέχρι τώρα.
Για μία ακόμα φορά η Αρκαδία με εκπλήσσει θετικά.
Ένα Μοναστήρι χτισμένο στα 1.070 μέτρα, σε μία απόκρημνη κορυφή του Μαινάλου, μέσα στα έλατα.
Ένα ακόμα θησαυρός της Αρκαδίας.
Ένα Μοναστήρι που δεν έχει αξιοποιηθεί και αναδειχθεί όσο του αξίζει.
Οφείλουμε να το αναδείξουμε περισσότερο (εμείς το είχαμε συμπεριλάβει στο βίντεο με το οδοιπορικό στις ιερές Μονές της Αρκαδίας, ένα βίντεο που είναι ξεχασμένο στα συρτάρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου και δεν αξιοποιήθηκε καθόλου στο πλαίσιο της προώθησης του θρησκευτικού τουρισμού).
Επίσης είναι απαραίτητη και πρέπει να γίνει άμεσα η βελτίωση του δρόμου προς τη Μονή και η χρηματοδότηση έργων για το ίδιο το Μοναστήρι , καθώς υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.
Και του Χρόνου να είμαστε καλά , να επισκεπτόμαστε τα Μοναστήρια του τόπου μας, τα οποία αποτελούν εκτός από τόπους λατρείας και συγκριτικό τουριστικό πλεονέκτημα για την αγαπημένη μας Αρκαδία.
Χρόνια Πολλά!


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Δώσε σανό και μακαρόνια μεγάλε γέροντα Βαγγέλα ξέρεις έχει καλά το τροπάριο , έχεις και 20 χρόνια εμπειρία από Ιταλία μεριά 1970ς-1980ς!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.