Βόρεια Κυνουρία: Τα τέσσερα έργα άμεσης προτεραιότητας για το 2024

Βόρεια Κυνουρία: Τα τέσσερα έργα άμεσης προτεραιότητας για το 2024

Φεβρουάριος 20, 2024 - 12:39
1 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Την προηγούμενη Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο σε ειδική τακτική μεικτή συνεδρίαση με αντικείμενο τον προϋπολογισμό για το 2024.

Μετά την εισήγηση και την παρουσίαση των αξόνων του προϋπολογισμού, ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Μαντάς έκανε μια ερώτηση τεχνικού περιεχομένου, και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Γκαύρος λαμβάνοντας τον λόγο είπε ότι η παράταξή του τον υπερψηφίζει.

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Γιώργος Καμπύλης ευχαρίστησε τον κ. Γκαύρο και αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες του προϋπολογισμού του Δήμου μας για το 2024, οι οποίες συνοψίζονται ως εξής:

Πρώτον, ο προϋπολογισμός είναι αυξημένος, καθώς ενσωματώθηκαν σε αυτόν οι προϋπολογισμοί του Νομικού Προσώπου της Κοινωφελούς Επιχείρησης που καταργήθηκε με τον νέο Νόμο του υπουργείου Εσωτερικών και του Νομικού Προσώπου των Παιδικών Σταθμών που επίσης καταργήθηκε. Ακόμη, ο προϋπολογισμός είναι αυξημένος για το 2024 επειδή έγινε αποδεκτή η πρόταση της ΓΣ της ΚΕΔΕ και πλέον οι ΚΑΠ δεν υπολογίζονται βάσει του πληθυσμού, αλλά βάσει των χιλιομέτρων των δρόμων κάθε Δήμου και άλλων παραγόντων, όπως η ορεινότητα. Αυτό είναι μια θετική εξέλιξη, διότι η ΣΑΤΑ τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί κατά πολύ, και οι πόροι δεν αρκούν (πριν από το 2010 ήταν πάνω από 1 εκατ. ευρώ, ενώ τώρα φθάνει μόλις τα 275.000 ευρώ για όλα τα χωριά του Δήμου).

Δεύτερον, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του Δήμου ως προς τα έργα που θα δημοπρατηθούν. Αυτά είναι:

1. Το φωτοβολταϊκό πάρκο, το οποίο, όταν λειτουργήσει, θα εξοικονομεί περίπου 150.000 ευρώ τον χρόνο.

2. Η ίδρυση και η λειτουργία Κέντρου Κοινότητας.

3. Η ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων της Αγίας Σοφίας.

4. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δήμου.

Όλα τα παραπάνω έργα, είναι προϋπολογισμού 1,9 εκατ. ευρώ ενώ, όπως είπε ο κ. Καμπύλης, το κορυφαίο όλων είναι το φωτοβολταϊκό πάρκο.


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Άμεση προτεραιότητα δήμαρχε, είναι η επιβίωση των χωριών καί όχι οι πλάκες καί οι πέτρες καί τά παγκάκια. Καί κάποια χωριά έχουν ΤΕΡΑΣΤΙΟ θέμα με το νερό το καλοκαίρι, όπου όποτε θέλει τούς πάει ένα βυτίο. Μα τι είναι ο κόσμος;;; Ζώα;; Πόσο κοστίζει μία γεώτρηση, έστω μεταφορά από διπλανό χωριό;; Τόσο πολλά κεφάλαια;;; Κοιτάξτε το επισταμένως δήμαρχε.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.