Ξενάγηση στα εκθέματα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 στο Πολεμικό Μουσείο της Τρίπολης (pics,vid)

Ξενάγηση στα εκθέματα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 στο Πολεμικό Μουσείο της Τρίπολης (pics,vid)

Μάρτιος 24, 2021 - 13:40
1 σχόλια

Στα εκθέματα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 στο Πολεμικό Μουσείο της Τρίπολης μας ξενάγησε ο Διευθυντής του Παραρτήματος Τρίπολης Αντισμήναρχος Δημήτριος Φωτόπουλος με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Η έκθεση περιλαμβάνει ανεκτίμητα εκθέματα εκείνης της περιόδου: Τα όπλα των αγωνιστών της Τριπολιτσάς του 1821, οι στολές και τα προσωπικά είδη τοπικών ηρώων της Επανάστασης με χαρακτηριστικό παράδειγμα το νεκρικό προσωπείο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Ο επισκέπτης που θα έχει την τύχη να βρεθεί εκεί, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες λόγω κορωνοϊού, θα θαυμάσει πιστόλες, χατζάρες αλλά και τουρκικά λάφυρα πολέμου και βέβαια τα μπαρουτοκαπνισμένα τουφέκια και οι αυθεντικές σπάθες, που προκαλούν δέος.

Το πιο διαδεδομένο κειμήλιο για το οποίο πολλοί επισκέπτονται το Πολεμικό Μουσείο της Τρίπολης, είναι το νεκρικό προσωπείο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, καθώς όταν πέθανε το 1843, αποτύπωσαν το πρόσωπό του σε ένα γύψινο εκμαγείο.

Στα νέα αποκτήματα του Πολεμικού μουσείο θα προστεθεί, μέσω δωρεών, η δωδεκάφυλλη Χάρτα (Βιέννη 1796-1797) του Ρήγα Βελεστινλή, που αποτέλεσε το κύκνειο άσμα της μακροχρόνιας γεωγραφικής και χαρτογραφικής κουλτούρας και την κορύφωση του γεωγραφικού και χαρτογραφικού Νεοελληνικού Διαφωτισμού.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Ξενάγηση στα εκθέματα της Ελληνική Επανάσταση του 1821 στο Πολεμικό Μουσείο


Υπάρχει 1 Σχόλιο

ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΚΑΝΕΙ. ΤΙ ΤΗΝ ΗΘΕΛΕ ΤΗ ΜΑΣΚΑ; ΟΤΑΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΜΟΥ ΕΙΧΑΜΕ 5Φ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.