Πλατεία Άρεως: Ανεπιτήρητοι μπόμπιρες σε τέσσερις ρόδες

Πλατεία Άρεως: Ανεπιτήρητοι μπόμπιρες σε τέσσερις ρόδες

Απρίλιος 30, 2024 - 11:18
16 σχόλια

Το να διασχίσεις μια πλατεία στην Τρίπολη, μπορεί να είναι και επικίνδυνο. Σε αυτήν κινούνται, μηχανάκια, ποδήλατα, ηλεκτρικά πατίνια, μπάλες ποδοσφαίρου, τώρα και ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Περπατούσα χθες με την κόρη μου στην πλατεία Άρεως. Τι όμορφο απόγευμα του Απριλίου, για να κάνεις την βόλτα σου στην στολισμένη για το Πάσχα Τρίπολη.

Η κόρη μου, ετών δύο, περπατούσε περίπου στη μέση της πλατείας, εγώ δύο μέτρα πίσω, και μία κόκκινη, λαμπερή, ηλεκτρική «νταλίκα» τής έκοψε τη φόρα.

Όχι μόνο αυτό, αλλά ο περίπου τριών χρονών «οδηγός» δεν σταμάτησε, έριξε κάτω τη μικρή και την έβαλε κάτω από το ηλεκτρικό μικρό αυτοκίνητο.

Σαφώς και ο μικρός τρίχρονος δεν έχει καμία ευθύνη, «δεν έχει και δίπλωμα άλλωστε», άρα την ευθύνη την έχουν άλλοι. Την έχει ο πατέρας του μικρού, που όταν πλησίασε και είδε τι έγινε δεν ζήτησε ούτε συγνώμη και νομίζω ότι είχε και στα χέρια του το τηλεχειριστήριο.

Μήπως, όμως, έχει κι άλλος την ευθύνη;

Φυσικά δεν έκανα σκηνή, ούτε ζήτησα τον λόγο από κανέναν υπεύθυνο, όπως θα ήταν και το ενδεδειγμένο. Δεν έπρεπε και δεν μου επιτρεπόταν να κάνω κάτι μπροστά στον τρίχρονο οδηγό.

Αναρωτιέμαι πόσα ακόμα περιστατικά ανάλογα με το δικό μου θα αντιμετωπίσουμε τις γιορτές του Πάσχα και του καλοκαιριού που η κίνηση των πεζών θα αυξηθεί, αφού  μικρά ηλεκτρικά οχήματα θα κινούνται χωρίς οριοθέτηση, περιορισμό και επιτήρηση .

Όχι, δεν υπάρχει χώρος  και περιορισμένος, τα μικρά αυτοκίνητα κινούνται με τους «οδηγούς» να πατάνε το γκάζι κι όπου βγει. Παιδιά και ηλικιωμένοι, θα είναι τα πρώτα «θύματα».

Για να περάσεις από την πλατεία με ποδήλατο, δεν χρειάζεται άδεια από υπηρεσία. Για να παίξεις μπάλα και να κλωτσάς σουτ, δεν πρέπει να πάρεις άδεια.

Για να είσαι με ηλεκτρικό όχημα;

Οπωσδήποτε οφείλουμε να επιτηρούμε τα μικρά παιδιά που παίζουν στην πλατεία, ως γονείς ή ως συνοδοί. Η κατάσταση, όμως, είναι το λιγότερο ανησυχητική, καθώς αυτό που συνειδητοποιούμε, είναι ότι δεν ξέρουμε από πού να πρωτοφυλαχτούμε.

Καστραντά Έφη

Ειδήσεις: 

16 Σχόλια

Πολλά παρόμοια περιστατικά συμβαίνουν από ανεπιτήρητα παιδιά. Παρομοίως περπατούσα με το καρότσι της 5 μηνών κόρης μου και μια μπάλα μου ήρθε ( ευτυχώς σε εμένα ) με δύναμη η στο κεφάλι από ένα 5 χρόνο. Ο πατέρας όχι μόνο δε ζήτησε συγνώμη αλλά ζήτησε και το λόγο ότι ήμουν με καρότσι μέσα στην Πλατεία Άρεως.

Ανάλογα ωστόσο περιστατικά κ. Καστραντά συμβαίνουν καθημερινά στην Άρεως και σε όλη την πεζοδρομημένη πόλη με θύτες ενήλικους και οχήματα πιο ισχυρά και επικίνδυνα από τα ηλεκτροκίνητα παιχνίδια και με θύματα όλους μας, παιδιά και μεγάλους. Μηχανάκια και αυτοκίνητα αλωνίζουν ανεξέλεγκτα παντού και η δημοτική αρχή σύσσωμη μας λέει περίπου "ο σώζων εαυτόν σωθείτω". Ο κ. δήμαρχος αποποιείται κάθε ευθύνη και μιλά για ΑΤΟΜΙΚΗ ευθύνη (να καλέσετε το 100) ή προτείνεται αυτοδικία αλα φαρ-ουέστ (να μπούμε στο σαλέ να τα σπάσουμε είπε κάποιος εδώ τις προάλλες). Όσο για την τροχαία δεν έρχεται ποτέ.

Ισχύει αυτό που λέτε. Πολλές φορές συμβαίνει αυτό, έχει συμβεί κ σε εμένα . Με χτύπησε μπάλα με δύναμη στο πρόσωπο και ευτυχώς που δε φορούσα γυαλια. Οι γονείς πίνουν τον καφέ του και αδιαφορούν

Ο εκφυλισμός ξεκινάει από τα περίπτερα που έχουν γίνει λούνα παρκ. Μην περιμένετε καλλιγραφίες από ΠΑΣΟΚους!

Καθημερινά γίνονται αυτά δυστυχώς.Έχει πλέον καταντήσει αηδία το θέμα να μη ξέρεις από που θα σου έρθει.Μπάλα με μεγαλη ταχύτητα+δύναμη που παίζουν τα παιδιά σα να είναι σε γήπεδο ολυμπιακών διαστάσεων. Περνάς από μπροστά κ τους "χαλάς " το τέρμα. Συγνώμη δεν το ξέραμε οτι δε πρέπει να περνάμε.μπροστα- διπλα- πλάι σας Από πάνω να παμε;να βγαλουμε φτερά;πατίνια περνάνε σφαίρα δίπλα σου& Ποδήλατα.τώρα αν έχουμε& τα αμαξάκια χαθήκαμε. Όλοι έχουμε ευθύνη να "μαζεύουμε"τα παιδιά μας 1ον για ν είναι ασφαλή τα μικρότερα κ 2 να είναι πιο"ηρεμα" τα μεγαλύτερα.Μήπως υπάρχει έλλειψη χωρών γ παιχνιδι;

Μπάτε σκύλοι αλέστε , η σημερινή Τρίπολη! Όποιος αντέξει. Ανθρώπινο λάθος είναι όλα. Κράτος και συνομιλίες υπάρχει για τις πορειες των φοιτητών. Νέα ήθη;

13:22 εξήγησέ μας τι εννοείς "ντροπή αυτό που γίνεται στην Τρίπολη" δλδ τι γίνεται ακριβώς στην Τρίπολη από γονείς και παιδιά που δεν γίνεται αλλού στον κόσμο και ποιος να ντρέπεται; Το μόνο πράγμα αγαπητέ/ή που γίνεται μόνο εδώ και πουθενά αλλού είναι η απουσία και αδιαφορία των αρμοδίων, δήμου και αστυνομίας. Η ευθύνη των γονέων είναι δεδομένη αλλά όταν αυτοί αδιαφορούν, υπάρχουν νόμοι και προβλεπόμενα μέτρα που επιβάλλονται στους αναίσθητους από τις αρμόδιες αρχές. Εκτός κι αν είσαι και εσύ οπαδός της ατομικής ευθύνης, αλλά τότε γιατί πληρώνουμε τροχαία και ψηφίζουμε δήμαρχο;

Μήπως κάποιος από τη Δημοτική Αστυνομία θα έπρεπε να επιβλέπει το χώρο της πλατείας Αρεως (και όχι μόνο) για να εκλείψει αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο ? Γιατί κακά τα ψέματα , κάποια στιγμή ασφαλώς θα συμβεί το αναμενόμενο δυσάρεστο και θα δούμε κλωτσοπατινάδες μεγάλων .... Και μη χειρότερα ...

Δυστυχώς την ευθύνη των γονιών την έχει καταπιεί η πολύωρη ενασχόληση στα μέσα κοινωνικής δικτυωσης ,όταν βγαίνουν στην πλατεία Θεωρούν ότι ο απέραντος"" παιδότοπος-πλατειες"" είναι κτημα των παιδιών τους..και αλοιμονο σε όποιον περάσει κ δεν έχει τα μάτια του 400...μπάλες,,,ποδήλατα,,,ηλεκτρικα αυτοκινητάκι,,και όποιον πάρουν σβάρνα...κ δεν έχουν καν (γιατί αραγε) την ευγένεια,να ζητήσουν συγνώμη...ποιος να τους το μάθει αυτό!!

@17:05 - Ντροπή αυτό που γίνεται στην Τρίπολη στην Τρίπολη θα πει ντροπή αυτό που γίνεται στην Τρίπολη. Τι δεν καταλαβαίνεις; Δεν έγραψε πουθενά ντροπή, αυτό γίνεται μόνο στην Τρίπολη. Αλλά, πάντα πρέπει να ψάχνουμε τον "άλλο" που φταίει, αδυνατώντας να δεχθούμε ότι "μπορεί να φταίμε και εμείς"....

σημερινο περιστατικο ,πλατεια πετρινου απογευμα 7+- ,παιδια παιζουν κλασικα μπαλα και ριχνουν δυνατα σουτ,περναει ζευγαρι σχεδον 65-70 χρονων και τους κανουν παρατηρηση αφου συνεχιζαν και εριξαν σουτ επανω τους,απαντηση? το ενα απο τα παιδια τους εχωσε μουτζα και με τα δυο χερια !!!!!!!!!!!!!!!

Ανάξιοι και ανεύθυνοι γονείς φέρνουν στον κόσμο παιδιά και τους "περνούν" την αντίληψη ότι είναι "και οι πρώτοι, οι καλύτεροι" και άλλοι δεν υπάρχουν. Εγωισμός και βία. Καμία κουλτούρα, καμία καλλιέργεια, καμία παιδεία!!

Ας έφτιαχναν κανένα γήπεδο - αλάνα σε κάθε γειτονιά για να παίζουν τα παιδιά.... Αφού καλύφθηκε με μπετό όλη η πόλη, χωρις να μεινουν κοινόχρηστοι χώροι πλατείες κλπ, που θα παίξουν τα παιδιά ΟΕΟ; Όσο για τα σχόλια κατά των παιδιών και των γονιών τους τι να πω, μάλλον προέρχονται από άτεκνους και μίζερους.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.