Αν είσαι με την «Εκκλησία», δεν κινδυνεύεις

Αν είσαι με την «Εκκλησία», δεν κινδυνεύεις

Νοέμβριος 25, 2022 - 10:46
8 σχόλια

φωτογραφία αρχείου eurokinissi

Όσο συνεχίζονται οι καταγγελίες και τα λαϊκά δικαστήρια για την «Κιβωτό του Κόσμου», τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα του, τόσο ξεσπαθώνουν οι ηγέτες της Εκκλησίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Βλέπετε, έρχονται εκλογές και το κάθε παράπτωμα στοιχίζει για τον πολιτικό αντίπαλο...

Το αν η λειτουργία της «Κιβωτού» είναι παράνομη και τα μέλη του ΔΣ έχουν υποπέσει σε σοβαρά παραπτώματα, το αν είναι αλήθεια όλα όσα γράφονται και ακούγονται ξαφνικά με μορφή χιονοστιβάδας, θα αποδειχθεί στο άμεσο μέλλον.

Αυτό που προξενεί εντύπωση σε εμένα αλλά και σε αρκετό κόσμο, είναι το εξής: Τι έγινε ξαφνικά και άνοιξε ο ασκός του Αιόλου;

Προβληματισμό προκαλούν, επίσης, οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου και του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ Χρυσοστόμου.

Ο Αρχιεπίσκοπος, όταν ανακοίνωσε ότι απαγορεύει στον πατέρα Αντώνιο τις Ιεροπραξίες, ανέφερε:

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ουδεμία σχέση είχε ή έχει με την Μ.Κ.Ο. «Κιβωτό του Κόσμου», η οποία και δεν υπάγεται σε αυτήν. Μόνος αρμόδιος για την διοίκηση, την διαχείριση και την όλη λειτουργία της είναι ο ως άνω κληρικός, ο οποίος ουδέποτε άλλωστε δέχθηκε να θέσει τις δομές της Μ.Κ.Ο. υπό την εποπτεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ή να συνεργαστεί με τα επιτελικά στελέχη αυτής στους τομείς της κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης με οποιονδήποτε τρόπο.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας με τη σειρά του, είπε:

.... Με κάλεσε μετά να πάω στη δομή, αλλά φυσικά δεν δέχθηκα... Κανένας μητροπολίτης στις περιοχές που έστησε δομές, δεν ενεπλάκη.

...Αν είχε ενταχθεί τότε που τον κάλεσε ο Αρχιεπίσκοπος, θα είχαμε προλάβει πολλά...

Δηλαδή, τι μας δηλώνουν οι Αρχές της Εκκλησίας; Πως αν η Κιβωτός του Κόσμου και ο πατέρας Αντώνιος δέχονταν να ενταχθεί στο έργο της Εκκλησίας ήταν αυτονόητο πως δεν θα είχαν συμβεί όλα αυτά; Ούτε οικονομικά σκάνδαλα ούτε κακοποιήσεις... γενικά θα ήταν όλα τέλεια επειδή θα είχε τον έλεγχο ή την εποπτεία η Εκκλησία.

Δηλαδή, Άγιοι Πατέρες, τη ΜΚΟ «Αλληλεγγύη», ο επικεφαλής της οποίας καταδικάστηκε για υπεξαίρεση εκατομμυρίων, ποιος τη διοικούσε;

Σε πόσα Ιδρύματα στη χώρα μας τα οποία η Εκκλησία  εποπτεύει ή και ακόμα διοικεί έχουν γίνει καταγγελίες για κακοποιήσεις; Άλλες αληθινές και άλλες ανυπόστατες; Η αλήθεια, αργά ή γρήγορα, έρχεται στο φως.

Προκλήθηκε τόσος ντόρος; Όχι βέβαια...

Μήπως επειδή διοικούσε η Εκκλησία;

Σε δηλώσεις του, ο πατέρας Αντώνιος αναφέρει ρητά πως υπάρχουν Θρησκευτικά και Πολιτικά αντίποινα και όλως τυχαίως οι αποκαλύψεις έγιναν ενώ «έτρέχει» η υπόθεση των βιασμών της 12χρονης από τον Κολωνό, την ώρα που καθημερινά έρχεται στο φως ένα νέο όνομα.

Ας πάμε και στον ελεγκτικό μηχανισμό των Δομών, που όταν εμπλέκεται η εκκλησία «αλληθωρίζει» κατά περίπτωση...

Πήγε, λέει, στη δομή της «Κιβωτού» στην Καλαμάτα μόλις προχθές (εφόσον δέκα υπάλληλοι στην Περιφέρεια δεν επαρκούν, όπως ειπώθηκε από επίσημα χείλη, για να κάνουν συστηματικούς ελέγχους...) ελεγκτικός μηχανισμός της Περιφέρειας και οι αρμόδιοι ανακάλυψαν πως η Δομή λειτουργούσε χωρίς άδεια, και η αντιπολίτευση την ίδια ώρα αποκαλύπτει ότι η «Κιβωτός» έχει επιχορηγηθεί με 70.000 ευρώ.

Τα περισσότερα ιδρύματα στη χώρα χρηματοδοτούνται από τις Περιφέρειες, τους Δήμους, το Κράτος. Και από ιδιώτες, βεβαίως, αφού οι δωρεές εκπίπτουν.

Και εδώ τίθεται το άλλο μεγάλο ερώτημα:

Οι δομές, οι οποίες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι πολλές, και αρκετές εποπτεύονται ή διοικούνται από την Εκκλησία, είναι καθ' όλα νόμιμες; Πόσοι ισολογισμοί αυτών των δομών και των ιδρυμάτων -και πού- έχουν δημοσιευτεί;

Πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για τις άδειες λειτουργίας τους;

Από ποιους διοικούνται πραγματικά και πώς έχουν τοποθετηθεί διαφορά πρόσωπα σε αυτές;

Και τι σημαίνει «άδεια λειτουργίας»;

Ακόμα κι αν διαθέτει μια δομή ή ένα ίδρυμα άδεια λειτουργίας, αυτό σημαίνει πως είναι νόμιμη και πληροί τις προϋποθέσεις λειτουργίας;

Για παράδειγμα, για να λάβει ένα ίδρυμα ή μια δομή άδεια, είναι προαπαιτούμενο να υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό, συγκεκριμένος αριθμός φιλοξενούμενων παιδιών ή ηλικιωμένων κτλ. Αλλά, υπάρχει πάντοτε το «παραθυράκι» της προσωρινής άδειας, μέχρι τις διορθώσεις που, εννοείται, δεν γίνονται ποτέ...

Βέβαια όταν στα ΔΣ μετέχουν οι ίδιοι οι αιρετοί (οι προϊστάμενοι δηλαδή των ελεγκτικών μηχανισμών) ενώ ταυτόχρονα προΐσταται και η Εκκλησία, σπάνια έως και πότε «ανοίγει» ρουθούνι...

Και γιατί να ανοίξει, άλλωστε;

Εξυπηρετούν τα μικρό ρουσφέτια, βάζουν κάποιον για δουλειά κι όλα μέλι - γάλα, ώσπου να σκάσει το σκάνδαλο και να νίψουν όλοι τας χείρας τους, διότι δεν ήξεραν, δεν γνώριζαν.

Αν είσαι λοιπόν με την Εκκλησία δεν κινδυνεύεις, αν είσαι ιδιώτης, ο Θεός να σε φυλάει.

ΥΓ.: Για ένα ευνομούμενο κράτος, είναι αυτονόητο ότι καμία ιδιότητα -μητροπολίτης, παπάς, δάσκαλος, γιατρός, πολιτικός, βουλευτής, περιφερειάρχης, πρωθυπουργός, πρόεδρος τοπικής κοινότητας, πρώην δήμαρχος ή νυν, υπουργός ή πρόεδρος οργανισμού- δεν αποτελεί εχέγγυο χρηστής διοίκησης ιδρυμάτων και δομών. Στην Ελλάδα, δυστυχώς, θεωρούμε ακόμα ότι όσο πιο μεγάλο το αξίωμα, στην Εκκλησία ή αλλού, τόσο περισσότερο προς όφελος της κοινωνίας εργάζεται ο κάτοχός του. Φευ, όμως, Γι' αυτό πρέπει οι νόμοι να τηρούνται απαρέγκλιτα, κι όχι με «υποσχετικές» (κάποτε θα έχουμε τα απαραίτητα εχέγγυα για νόμιμη άδεια κ.ά.). Οι νόμοι να τηρούνται, οι ελεγκτές να κάνουν τη δουλειά τους. Και όλα θα γίνουν όπως πρέπει.

Όπως διδάσκει η ίδια η Εκκλησία, εξάλλου, ο Διάβολος και οι πειρασμοί του είναι παντού.

 

Θάνος Μπόγρης


8 Σχόλια

Ξέχασες να μας πεις όμως και για κάποιες ΜΚΟ που της ελέγχουν ιδιώτες που ασχολούνται με τους μετανάστες για παράδειγμα που έχουν αμαρτωλό παρελθόν άλλωστε αυτές της μέρες με μια από αυτές ασχολείται η δικαιοσύνη για κακουργήματα βλέπω η μνήμη σας είναι μικρή

κ. Μπόγρη πετάς τις μπηχτές σου και αφήνεις τα υπονοούμενα ΣΟΥ, αλλά και εσύ δεν λες περισσότερα για αυτά που ξέρεις. Έχεις τους λόγους σου. Δεν θέλεις μάλλον να δυσαρεστήσεις κάποιους. Φυσικά και ισχύει ότι όποιος είναι με την Εκκλησία δεν κινδυνεύει τουλάχιστον στο βαθμό που κινδυνεύει κάποιος άλλος... Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι οι πολιτικοί θέλουν να τα έχουν καλά με το ράσο... Πάντως ας μην ξεχνάμε είναι άλλο πράγμα η θρησκεία , τα Θεία και άλλο οι ιερείς . Επιτέλους ας γίνει διαχωρισμός Εκκλησίας Κράτους.

Ελεγχος και στο τελευταίο ίδρυμα που συμμετέχει ρασοφόρος στη διοίκησή του! Είτε νοικιάζει φαρμακείο γωνία, είτε ξενοδοχείο πλατεία

Αγαπώ το Χριστό, την Παναγία και τους Αγίους. Τώρα όμως καταλαβαίνω, γιατί αδειάζουν οι Εκκλησίες από πιστούς. Λυπάμαι ειλικρινά.

Αν ήταν υπό τη σκέπη της εκκλησίας θα τα κουκουλώνανε όλα και ούτε γάτα ούτε ζημιά όπως κάνουν οι ρασοφόροι όλα αυτά τα χρόνια και έχουν το θράσος να λένε "ΑΝΘΡΑΚΑΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ"...!!! Αλλά βρε παιδιά ο πολυπράγμων Παύλος πού είναι και δεν έχει σχολιάσει ακόμη? Ανησυχώ για την υγεία του. Πιθανόν ετοιμάζει τη μέση του στις 5 Δεκεμβρίου που θα υποκλιθεί στον πολυχρονεμένο μας Βεζύρη (Πρωθυπουργό).

Αν δεν υπήρχαν και οι εξαιρέσεις , δεν θα υπήρχε και ο κανόνας. Σωστά;

Σωστά τά λές , με αυτό τον λαό χάνεις τά λόγια σου , οι ταλιμπάν της δύσης ....

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.