Αντίστροφη μέτρηση για το Δώρο Πάσχα

Αντίστροφη μέτρηση για το Δώρο Πάσχα

Απρίλιος 24, 2024 - 09:00
2 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Η Επιθεώρηση Εργασίας ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) 19040/81 (ΦΕΚ 742/Β/81) των υπουργών Οικονομίας και Εργασίας, που εκδόθηκε σε εκτέλεση του αρ. 1 του Ν. 1082/80 (ΦΕΚ 250/Α/80), καθορίζεται πάγια το σύστημα υπολογισμού του Δώρου Πάσχα, το οποίο, για το τρέχον έτος, πρέπει να καταβληθεί στους μισθωτούς έως την Μεγάλη Τετάρτη (01/05/2024).

Όλοι οι μισθωτοί που αμείβονται με μισθό ή με ημερομίσθιο και εργάζονται είτε με πλήρη είτε με μερική απασχόληση και έχουν σύμβαση εργασίας είτε ορισμένου είτε αορίστου χρόνου δικαιούνται από τους εργοδότες τους Δώρο Πάσχα ίσο με μισό μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και με 15 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.

Σε κάθε περίπτωση, σημασία έχει η διάρκεια της εργασιακής σχέσης, έτσι ώστε να υπολογιστεί το τελικό ποσό.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, προϋπόθεση καταβολής του επιδόματος Πάσχα 2024 είναι η ύπαρξη απασχόλησης (εργασιακής σχέσης) του μισθωτού του ιδιωτικού τομέα μέσα στο χρονικό διάστημα από 01/01/2024 μέχρι 30/04/2024.


2 Σχόλια

Κρατος οικος ανοχης.....Στους δημοσιους υπάλληλους δωρο δεν δινουν....στον ιδιωτικο τομεα που πληρωνει ο εργοδότης ομως επιβαλουν να δωθει και να εισπραξουν κ τους φορους απ αυτο...

ΕΜ πως θα πετάξουν εκτός αγοράς τους μικρούς επαγγελματίες ,πως θα στρωθεί ο δρόμος του μονοπωλίου των πολυεθνικών .Πρεπει τα σαγόνια τους να μασουλησουν τους μικρούς ,και η κυβέρνηση τσιρκο μαχι με τον προηγούμενο θίασο αλεξ ,είναι οι χρήσιμοι «άριστοι» για την ατζέντα

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.